Maкедонија - Србија | 06.09, петок 21 часот |

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Утре очекувајте прес на владата на РМ за утакмицава, имено пресот е закжан за да се открие дека токму владата на чело со ВМРО ДПМНЕ е најзаслужна за вечершанава победа над нашиот северен сосед, имено пред утакмица владата на РМ после 3 месеци забрана дозволила увоз на србскара пченица, а за возврат они да ни ја пуштат вечерашната утакмиц. Ете оваа влада уште еднаш покажува како се сака Македонија, Преродбата продолжува.

Turning Point: With their confidence up, Serbia looked like pulling off an unlikely victory at the death but veteran Todor Gechevski halted the run with a clutch triple with 3:26 remaining before forcing a stop at the opposite end.

Game Hero: Bo McCalebb scored a game-high 27 points, but the tireless hustle of 36-year-old Gechevski in F.Y.R of Macedonia's match-winning first half deserves an honourable mention. The veteran contributed nine points and nine rebounds whilst also playing tough, gritty defence.

Stats Don't Lie: F.Y.R of Macedonia's win was characterised by effort and energy- their much smaller front court still managed out-rebound Serbia 48-36.

F.Y.R of Macedonia kept their Second Round hopes alive by defeating the previously unbeaten Serbia 89-75 on Friday night in Jesenice.

Undermanned without big man Gjorgi Chekovski, F.Y.R of Macedonia still managed to win against an opponent the players highly respect.

"[Serbia] are still the best team in our group but we showed that we have some pride in us left," said Vlado Ilievski after scoring 16 points.

"After the first two difficult losses we showed some really great heart today."

Serbia dictated the first quarter pace, but were beaten at their own up-tempo game by the Macedonians, falling behind by as much as 12 after F.Y.R of Macedonia earned 17 free throws by attacking the hoop at every opportunity.

Big men Pero Antic and Todor Gechevski took turns scoring and rebounding as the game slowed down dramatically, but it was their work against the usually prolific Nenad Krstic that was most commendable. The star center managed to score his first point with 5:39 remaining in the half, however the lead had crept up to 15 by that stage.

"We played a very bad first half, we allowed 50 points in first two quarters," a deflated Danilo Andjusic said post-game.

"They are an experienced team and the experienced guys made a big difference and they led the whole game. We didn't have the strength to come back."

The game appeared to slip out of Serbia's grasp for good in the third quarter, but a final term comeback tested the F.Y.R of Macedonian reserve.

Serbia slashed the massive deficit down to 11 points and had four minutes to steal the comeback, but jump shots to Gechevski, Damjan Stojanovski with a little bit more Bo McCalebb offence was enough to get F.Y.R of Macedonia's EuroBasket back on track.

For the F.Y.R of Macedonian players, Friday night was a chance to atone for the previous night's poor loss and for a close friend missing in action.

"We played very well and hit good shots, all the things we didn't do against Lithuania yesterday," said Vojdan Stojanovski.

"This win is for Gjorgi Chekovski who is injured and couldn't play with us tonight."

McCalebb added two steals to his 27 points on 46.7% from the field. Antic added 16 and 14 rebounds.

Andjusic led Serbia with 19 points while Nemanja Bjelica contributed 13 and eight rebounds.

Друго што ќе кажете вие момци и девојки, како со Босна у понеделник? :D

Ова колку да се искурчам за новиот аватар. :icon_mrgr:

Шо ќе прајме до Понеделник, не одиме на зимска пауза :D. Внедела играме.

Може некој снимка од натпреварот, посебно оној извонреден кош на МекКејлеб во второ полувреме од лева страна покрај двајца високи играчи под табла со задршка во стилот на Мајкл Џордан.
Верувам кош број еден на денешните натпревари.

Take it easy србомани се дешава и да изгубите.Ова стварно ме нервира,ако ги победиме тогаш ни ја имаат пуштено бидејќи не сакаат :pos:,а ако изгубиме тоа е нормално бидејќи играат СРБИТЕ WOOOOOOOOOOW.Па тие на пријателска 50 разлика не тепаа,а не па на ЕП.Не знам колку пратите кошарка,ама кога еден тим води 20 разлика на 2 мин. до крајот влегува втора петорка,па тие до последна секунда се бореа.Ај чукнете си ја глата зошто Србија би ризикувала пласман понатаму за Македонија?Не знам дали ги читавте коментарите по социјалните мрежи каде Србите ни се ситеа за поразот од Литванија,а денеска ни ја имаат пуштено.. Ма немој да ме јебеш.
Кај прочитав претходниве страни дека нема да играат на светско Владо,Перо,Бо,Тодор ???(дај боже ако стигнеме до таму) Кој го потврдил тоа? ако е вистина се разочарав сеа,ми падна спортскиот дух
Абе уживајте бе камо да се пласираме на Светско,ако треба и Врбица ќе се врати.Како може да поверувате во вакви глупости,па зошто златната генерација би го испуштила најзнајното првенство?ма ајде ви се молам.И лани викаа дека на првенствово нема да играат Перо,Владо и Бо,па ене дури Тоше игра за кого бевме сигурни дека се повлекува.Уживајте во успехот на нашите репрезентативци и не се замарајте,ако одиме на СП сите има да се нацртаат ;) :)

За потсетување:

Лани првиот пораз го имавме од Црна Гора, екипа против која што пред почетокот на првенството требаше да се бориме за пласман понатаму. После тој пораз изгледаа сите надежи како да се изгубени. После победата над нас Црногорците ги изгубија сите наредни мечеви.

Сега: Прв пораз од екипа која што ни е директен конкурент за 3то место-Црна Гора. После победата над нас ги изгубија и двата меча.

Лани: Клучната победа дојде против нашиот сосед и огромен фаворит на тој меч-Грција. После таа победа нашите кошаркари се препородија.

Сега: После 2 порази се среќаваме со екипа што има 2 од 2, и по некоја случајност ни е исто така сосед- Србија. Повторно слично како и во Литванија убедливо го совладуваме фаворитот.

Тогаш: Повреда на Гечевски изгледаше дека е крај за краткиот ростер на Македонија. Сепак тоа само ги сплоти кошаркарите и им донесе уште неколку победи.

Сега: Повреда на Чековски, која што изгледаше небитно против мечот со Србите.

Останатиот дел ќе го напишат кошаркарите деновиве.

Друго што ќе кажете вие момци и девојки, како со Босна у понеделник? :D
Со Босна во понеделник не знам што ќе биде, мислам дека ќе изгубат. А и во недела ќе изгубат од нас.

Хахахахах, знам дека не е за овде, ќе извинете за офф топикот (иако бајаги такви ги има овде) ама се згазив од смеење на еден статус на фејсбук.

Цитирам:

"Ranetiot LAV e najopasen koga e ranet, bravo momci ! :pos::pos:

Дефинитивно не треба секој да се прави Сител, Игорче или Калински :icon_mrgr:

Шо ќе прајме до Понеделник, не одиме на зимска пауза :D. Внедела играме.

Грешка де недела. :D Како и да е Телетовиќ не дава повеќе од 5 поени, повеќе од јасно е тоа. :D Во кладилница мавајте го минус хендикеп, сигурен тип е ова. :pos:

Пред натпреваров темава имаше 7 страни. Сега има 44 !!!

Нема потреба од друг коментар освен дека ова беше најубавиот кошаркарски натпревар што некогаш сум го гледал. Премногу ретко се гледа ваква игра, борбеност, сплотеност... Едноставно уживање.

Може некој снимка од натпреварот, посебно оној извонреден кош на МекКејлеб во второ полувреме од лева страна со двајца високи играчи под табла со задршка во стилот на Мајкл Џордан.
Верувам кош број еден на денешните натпревари.

Нормално, потег на колото е. :D

Macedonia beat Serbia 89:75 in (once again) tremendous atmosphere in Podmežakla Arena.

Пак дркаат на атмосферата европјаниве. :D

Иначе не бидете и вие толку малодушни, дека има што не вреѓаат има, али еве читам по портали, сите коментари се дека заслужено победивме. Коректни си се момците. Само Македонецот може да искова теорија на заговор дека победил пошто е местена...:pos:

Иначе ПУБЛИКАТА ЖАРЕШЕ!

Некој уназад у темава нешто спомна дека Бо бил тотално надвор од форма....де нека се пријави дечкото и нека ми се објасни тука дали беше сериозен.

Имаше уште некој што тврдеше дека Илиевски бил просек играч :rolleyes:
Види Фотос се ми се чини дека ти беше :P

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom