без пари..без ништо..само таа што ја сакам да е до мене и ништо повеќе..не среќен..ПРЕСРЕЌЕН СУМ...ко зрела тиква у бавча со бумбари..:back::back::back:...Многу пати сум пробала да си одговорам на ова прашање, али никогаш не сум дошла до правиот одговор.
Каде би можел некој да ја најде својата среќа? Дали воопшто може да се најде или пак таа треба да не најде нас? Дали парите имаат врска со неа? Сепак парите се нужно зло и средство за живот. Но среќата е нешто повеќе. Човекот е сепак над парите. Уште кога сите би биле свесни за тоа, би било подобро и се би било поинаку. Меѓутоа, самите сме си направиле една слика за животот каде што парите играат главна улога. Кога ќе размислам подобро, самите им дозволуваме на парите да ни бидат господари, а со тоа им дозволуваме и да ја условуваат нашата среќа....
Значи, што всушност е среќата?
Многу пати сум пробала да си одговорам на ова прашање, али никогаш не сум дошла до правиот одговор.
Каде би можел некој да ја најде својата среќа? Дали воопшто може да се најде или пак таа треба да не најде нас? Дали парите имаат врска со неа? Сепак парите се нужно зло и средство за живот. Но среќата е нешто повеќе. Човекот е сепак над парите. Уште кога сите би биле свесни за тоа, би било подобро и се би било поинаку. Меѓутоа, самите сме си направиле една слика за животот каде што парите играат главна улога. Кога ќе размислам подобро, самите им дозволуваме на парите да ни бидат господари, а со тоа им дозволуваме и да ја условуваат нашата среќа....
Значи, што всушност е среќата?
Вака сега!Парите немаат врска со среќата.Среќата како таква не може да се дефинира(или пак многу е тешко тоа да се направи).Сепак ние треба да си ја бараме среќата.Не може таа така да не удри.Сите викаат немам среќа на бинго,не играм веќе.Па ако не играш веќе како сакаш да добиеш?!
Среќа има,ама треба секој во животот да се потруди да ја најде,секој има свои пет минути!
И вујко ми викаше-Кој знае да игра карти има среќа,тој што не знае нема
Среќата е смислата за иронија на универзумот(или господ, flying spaghetti monster или што го знам така нешо)
За среќа се нема дефиниција,широк поим е. Иначе секој човек на планетава има среќа. :wink:
Парите не се среќа.. Ама парите учествуваат во наоѓање на среќата.. Во многу ситуации се потребни ама во многу и не се..
а кој рече дека среќата се пари? или сам со себе си зборишsrekjata so pari ne se kupuva .. stara pogovorka , ne e za nisto kazana... ne ja vrzuvajte srekjata so parite ili so bilo sto ili kogo , taka se vrzuvate i ogranicuvate sebe si ... prvo li treba da imame srekja za da dobieme ili zarabotime pari ili treba da imame pari za da bideme ili za da imame srekja... razmislete...