Американски фудбал - NFL лига

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.487
Поени од реакции
7.978
За малку бе у последни моменти, ах, санава-ганава бичиз. Не успеаја СФ да направат најголемо враќање на еден СБ. Енивејз, иднината ми припаѓа на Коперник. 2 сезона во лигата, прва како стартен КБ и успеа после толку лошо прво полувреме да се заузда (обратно од Џанго Разузданиот) и да намали на 5 негатива, ама јбг, коа неќе да влезе... неќе.
Оној со страшната маска може на раат да иде у пензија.

Член од
10 јуни 2008
Мислења
473
Поени од реакции
872
Интересен крај на Супербоулот, како започна не личеше дека ќе има вака интересна завршница сепак прекасно се разбуди екипата на Сан Франциско. Мое мислење дека ова беше едно од послабите финалиња во последните 7-8 години сепак на крајот Балтимор заслужено победи и Реј Луис на најубав начин со супербоул прстен ја заврши својата кариера. Следно интересно за пратење е драфтот ама има време до април.

За тие што ги пропуштија рекламите еве еден линк со избор на најдобрите 10.
http://fantasyknuckleheads.com/best-2013-super-bowl-commercials/

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Има заинтересирани за фантази да изиграме?
На официјалната страна си праат фантази, а годинава прв пат со македонец во лига сум. Лигава стартува на 6.9 така да има време да се договориме ако има заинтересирани :)

Член од
24 јуни 2009
Мислења
310
Поени од реакции
124
Има заинтересирани за фантази да изиграме?
На официјалната страна си праат фантази, а годинава прв пат со македонец во лига сум. Лигава стартува на 6.9 така да има време да се договориме ако има заинтересирани :)
фантази? што е тоа?

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Се прави лига од играчи(обично од 10) и сите си бираме играчи. Треба да направиш тим од 1 QB, 2 RB, 2WR, 1 TE, 1 W/R( овде може да стаиш играч што игра и WR и RB), 1 шутер и 1 одбрана. Ова е прв тим. Имаш можност да одбереш уште 7 резерви мислам беа.
После во текот на сезоната како што играат играчите во вистина тебе ти носат поени( Секој ТД, колку јарди истрчале/фатиле итн.) Кој играч има повеќе поени победува :)

Член од
10 јуни 2008
Мислења
473
Поени од реакции
872
Вечерва во 2:30 почнува новата сезона во НФЛ лигата со мечот помеѓу Денвер и Балтимор. Денес очекувам интересен и изедначен натпевар, а за победник типувам на Денвер Бронкос.
Останатите натпревари се играат во недела и понеделник еве го и распоредот.
raspored.jpg

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Мислев да ги уплатам на минус 48.5 поени ама заборавив.

Очекувам Денвер да победи, Рејвенс пола тим го дадоа,тешко и во Плејоф да влезат.

Член од
10 јуни 2008
Мислења
473
Поени од реакции
872
Мислев да ги уплатам на минус 48.5 поени ама заборавив.

Очекувам Денвер да победи, Рејвенс пола тим го дадоа,тешко и во Плејоф да влезат.

Не вели двапати :) има сеуште квалитетни играчи во тимот на Балтимор нишо чудно пак да ја освојат АФЦ север дивизијата, Питсбург и Синсинати не изгледаат нешо посилни од лани а Кливелнд нема шанси ни за 3 место :)
--- надополнето: 6 септември 2013 во 01:48 ---

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Добро коментарот ми беше онака напишан,имаат шанса некако да стигнат да го играат мечот за вајлд карта ама и тоа ептен тешко ќе им биде. Сепак мислам дека Балтимор максимум преку сила можат 10 победи, ама и тоа тешко.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.499
Поени од реакции
59.016
Оној Шон Александер, од Сиетл игра уште ?
Што играчиште беше...

Инаку ова чудо не сум гледал откако го исклучија оној спортскиот канал што го имавме :D
А тогаш редовно пратев. Сеуште ми се мотаат некои имиња низ глава :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Оној Шон Александер, од Сиетл игра уште ?
Што играчиште беше...

Инаку ова чудо не сум гледал откако го исклучија оној спортскиот канал што го имавме :D
А тогаш редовно пратев. Сеуште ми се мотаат некои имиња низ глава :)
Спорт 4 ? Таа сезона растураше :D Не игра пензиониран е :)

Kajgana Shop

На врв Bottom