Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Оти не ми стигна известување дека си ми реплицирал...фала за предлозите ама ова е прескапо за мене...ми дојде една така идеја откако ги видов тука огласите за тој хп лаптопот, тој ќе ми врши работа, ем далеку појак компјутер а и поголем монитор од ова сега шо го имам, а ако купам само монитор и го приклучувам на лаптопот ништо не сум направил ем уште еден уред на маса ќе ми се вртка ем компјутерот истиот, а вака нов лаптоп и чиста работа ;)
Само да си знаеш графика и монитор од лаптоп не идат заедно :)

Ако се занимаваш аматериски не е проблем, но ако ти е битен прецизен приказ на бои многу е подобро да си земеш некој посебен монитор. И препораката на MasteR_#0 од пред некоја страна е солидна и е поефтин од овие јас што ти ги препорачав.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.962
Поени од реакции
7.085
Само да си знаеш графика и монитор од лаптоп не идат заедно :)

Ако се занимаваш аматериски не е проблем, но ако ти е битен прецизен приказ на бои многу е подобро да си земеш некој посебен монитор. И препораката на MasteR_#0 од пред некоја страна е солидна и е поефтин од овие јас што ти ги препорачав.
Абе знам јас, колку пари толку музика, ама се нема за се ;) Лаптопот ми е стар 4.5 години и кај да е ќе треба да го менувам. Ако успеам да го продадам за 200 евра и да додадам уште толку да си земам ем нов лаптоп, појак, ем поголем монитор, а за десктоп конфигурација од 30 000+ немам пари, барем засега ;)

Член од
8 септември 2012
Мислења
63
Поени од реакции
31
This website http://www.supplystop.com/ deals with toners. Does anyone know if they are the best resource for Ricoh toner? I was looking for a site that has had a lot of real user activity or stats to back up what they do. If someone has any ideas please post here or PM me, thanks!

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.071
У план е да се земе Принтер, Скенер, Копир, па некоја идеја да дадете.
Каков да биде, што да има, бла бла бла.

Една идеја е следнава: Samsung MFP Laser Printer SCX-3405FW Print / Copy / Scan / Fax / Wi-Fi
Ако има подобри, поефтини или не знам какви, понудете нешто.

Неам појма, ама баш никаква околу ова поле.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
У план е да се земе Принтер, Скенер, Копир, па некоја идеја да дадете.
Каков да биде, што да има, бла бла бла.

Една идеја е следнава: Samsung MFP Laser Printer SCX-3405FW Print / Copy / Scan / Fax / Wi-Fi
Ако има подобри, поефтини или не знам какви, понудете нешто.

Неам појма, ама баш никаква околу ова поле.
Има и поефтини немора да фрлаш многу пари:

http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=344&pid=13287
http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=344&pid=13214

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Предлог за лаптоп докај 550-600 евра ?
Ја разгледував понудата на Анхоч и овој некако најдобар впечаток ми остави, ако има некој да понуди нешто подобро, бујрум :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ја разгледував понудата на Анхоч и овој некако најдобар впечаток ми остави, ако има некој да понуди нешто подобро, бујрум :)
Не е лош, односно процесорот го вади, другото просечно. Да му ставиш SSD наместо дискот, или барем 7200 диск, 8 гига рам да појачаш (по можност исти плочки) и би било одлично. Издржливоста и материјалите дознај ги од некоја рецензија.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
јас имам ваков само со и5 3210м, добар избор за тие пари неможев да најдам подобар а и делл се покажа како квалитетен бренд

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Може ли мислење за лаптопов?
Спред мене маани му се што нема ССД и 17.3 дисплеј. Дали би можело да се најде нешто подобро за таа цена?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Може ли мислење за лаптопов?
Спред мене маани му се што нема ССД и 17.3 дисплеј. Дали би можело да се најде нешто подобро за таа цена?

SSD ќе си купиш, треба во скоро време да стигнат Samsung 840 EVO земи такво, околу 100 евра ќе бидат 120GB. Подобар за парите, тешко...

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Колку пари е пуњач за Acer TravelMate 290?
DSC00757.JPG

И колку пари е батерија и каква треба да барам?
DSC00758.JPG

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Член од
24 март 2013
Мислења
11
Поени од реакции
1
Колку пари е пуњач за Acer TravelMate 290?
Прегледај го приврзокот 71051

И колку пари е батерија и каква треба да барам?
Прегледај го приврзокот 71052

батерија кај нас тешко а за пуњачи имаш риплејсмент најмногу 1000-че а оргинали незнам како идат ако ти треба било шо пиши ми да ти дадам број

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Кој е подобар диск WD 500GB или Toshiba 500GB
сакам да го ставам на матична со sata II поддршка компатибилни ли се овие со sata II?

Kajgana Shop

На врв Bottom