Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата Sephiroth
  • Време на започнување Време на започнување
Кој е подобар диск WD 500GB или Toshiba 500GB
сакам да го ставам на матична со sata II поддршка компатибилни ли се овие со sata II?

Додај уште иљадарка и земи го WD EZEX 1TB, овие 2 не вредат. И да работат на сата2/3.

Додај уште иљадарка и земи го WD EZEX 1TB, овие 2 не вредат. И да работат на сата2/3.
Не ми е проблем иљадарката а и 500GB ми е премногу за тоа што сакам да го користам. Најбитно нешто ми е компатибилноста и бучавоста. Планирам 24 саати да работи па да не ми кине живци кога ќе се раскрчи. Имам еден хитачи диск 160, ми иде на нерви затоа сакам да го сменам.:)

Тотално е тивок, моментално најбрз диск во светот, кој користи 1 платер (ова е огромна предност) така да немој да се секираш за тоа, види во Вортекс, Анхоч или Сет треба да го има, памти EZEX! не други модели.

Муабетот за компатабилноста заврши негде во 2006.....така да за тоа немај гајле, ако на матичната иам САТА порти тогаш ќе работи, само најубаво да се сата 2, а дали се сата 3 не е воопшто битно.

:facepalm:
Не го тролај човекот,WD се поарни и прават нај добри дискови од сите останати
Во суштина сум немал проблем со ниту еден бренд на дискови за моите 17 години дружење со компјутери (не ми умрел у работа) :) ама знам дека кога ќе просвират пиксните на дискот, време му е за мењање. Знам дека имаше некој проблем со green верзијата на WD затоа го избегавам green-от.

Во суштина сум немал проблем со ниту еден бренд на дискови за моите 17 години дружење со компјутери (не ми умрел у работа) :) ама знам дека кога ќе просвират пиксните на дискот, време му е за мењање. Знам дека имаше некој проблем со green верзијата на WD затоа го избегавам green-от.

Не мораш зелениот да го зимаш, blue е доста солиден диск и одлични перфоманси има

не го тролам и не викам дека се лоши ама ако зима да земе blue или black.а за нај добри дискови баш сеа и не сум сигурен за порано беа врв

Дечки едно прашање да не знае некој кај можам да најдам полнач за Dell Inspiron 1564 оригинал или компитабилен и до колку пари се движат фала однапред :)

Дечки едно прашање да не знае некој кај можам да најдам полнач за Dell Inspiron 1564 оригинал или компитабилен и до колку пари се движат фала однапред :)

Оригиналните мислам дека се околу 50-60 евра или повеќе, а компатибилен од 1.000 денари па нагоре во зависност од квалитет.

пиши ми порака да ти дадам број ако сакаш. имаш опција да ти го сменат кабелчето да твојот полнач или па риплејцмент да ти дадат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom