Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување
Член од
12 март 2010
Мислења
212
Поени од реакции
73
Добро, читам, 10 евра се 600 денари или грешам? Па не е нешто понудата за 600 денари.
pa vidi sekoja stavka od menito ti e evro.i kaj nas da jades vo nekoja vukojebina moze poskapo da te fati a kamo li na more.kaj nas samo pomfritot (80-90) i lepinja (20-30) se 2 evra bilo kade.Dobra e ponudata i toa kako.dobivas dobra porcija skara po cena za edna pica kaj nas.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
pa vidi sekoja stavka od menito ti e evro.i kaj nas da jades vo nekoja vukojebina moze poskapo da te fati a kamo li na more.kaj nas samo pomfritot (80-90) i lepinja (20-30) se 2 evra bilo kade.Dobra e ponudata i toa kako.dobivas dobra porcija skara po cena za edna pica kaj nas.
Па ќе ти кажам, не знаеме колкави се порциите на спомнатата слика со цени, може е мал помфрит од кај знаеш. А скара за 300 денари и во македонија и охрид ќе најдеш. За пицата што спомна, пица со сосем доволна големина што кошта измеѓу 220-270 денари има во Охрид и тоа на повеќе места, немој сеа да ми кажеш дека пица нема да те најаде, мислиш за овие 10 евра у Ц.Гора кило скара ќе ти дадат?

Член од
12 март 2010
Мислења
212
Поени од реакции
73
Па ќе ти кажам, не знаеме колкави се порциите на спомнатата слика со цени, може е мал помфрит од кај знаеш. А скара за 300 денари и во македонија и охрид ќе најдеш. За пицата што спомна, пица со сосем доволна големина што кошта измеѓу 220-270 денари има во Охрид и тоа на повеќе места, немој сеа да ми кажеш дека пица нема да те најаде, мислиш за овие 10 евра у Ц.Гора кило скара ќе ти дадат?

abe vidi sega so ogled na toa sto se raboti za turisticko mesto mislam deka cenite se ok

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
abe vidi sega so ogled na toa sto se raboti za turisticko mesto mislam deka cenite se ok
Не се лоши, особено ако местото е на самото море, само у контекст на темата зборувам дека и во Охрид се наоѓаат солидни ресторанчиња и пицерии по прифатливи цени, само не јадете во Момир и сл. места и добри ќе бидете.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Значи, стварно имам желба сегаш да го бранам Охрид и охриѓани ама толку има мизерни моменти значи ми доаѓа .....уф!
Влегувам во еден млечен ресторан мислам ДРА-ГО или нешто такво, нарачувам куп пецива, бурек, зимам дури и за на плажа... Значи, ТОА не се јадеше! Мислам дека беше од некогаш, исушено и никакво! И ова се дешава во 10 сабајле! Па како ли изгледа јадењево во 3 на ручек!
Мизерно и срамотно! Некој од вас погоре напиша за Момир да се одбегнува... Да, ќе платиш мрсно, ама човеков се уби од трчање да најде вино по комшии какво што ми дувна на газот дека сакам да пијам... Поштујем! Нека си го наплати трудот и никад нема да ми биде криво. Ама вакви мизерии да ти ували бајатурии дека можеби нема да те види друг пат, е па треба да се затворат и да не работат!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255
Значи, стварно имам желба сегаш да го бранам Охрид и охриѓани ама толку има мизерни моменти значи ми доаѓа .....уф!
Влегувам во еден млечен ресторан мислам ДРА-ГО или нешто такво, нарачувам куп пецива, бурек, зимам дури и за на плажа... Значи, ТОА не се јадеше! Мислам дека беше од некогаш, исушено и никакво! И ова се дешава во 10 сабајле! Па како ли изгледа јадењево во 3 на ручек!
Мизерно и срамотно! Некој од вас погоре напиша за Момир да се одбегнува... Да, ќе платиш мрсно, ама човеков се уби од трчање да најде вино по комшии какво што ми дувна на газот дека сакам да пијам... Поштујем! Нека си го наплати трудот и никад нема да ми биде криво. Ама вакви мизерии да ти ували бајатурии дека можеби нема да те види друг пат, е па треба да се затворат и да не работат!

Дра-го е Кичевска пекара.Со газди и персонал ‘отаде‘ :)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
За жал ниту јас ниту повеќето тоа не го знаеме... Печатот ќе биде врз Охрид! :(

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
значи појма неам какви се и чии се автокамповите во МКД, ниту во каква состојба се- никогаш не сум бил , но од она што сум прочитал изгледа се во очајна состојба
(Љубаништа, Градиште, Елешец...Ливадиште..) веројатно има и некои други :unsure: , но се прашувам зошто пример не земаат од гејците - за да заработуваш на нешто треба најпрво да вложиш во истото
Еве случајно наидов на нетов на еден интересен тематски хостел во Германија BaseCamp Young Hostel , каде еден остроумен хотелиер на еден зафрлен склад во Бон го создава овој камп

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
значи појма неам какви се и чии се автокамповите во МКД, ниту во каква состојба се- никогаш не сум бил , но од она што сум прочитал изгледа се во очајна состојба
(Љубаништа, Градиште, Елешец...Ливадиште..) веројатно има и некои други :unsure: , но се прашувам зошто пример не земаат од гејците - за да заработуваш на нешто треба најпрво да вложиш во истото
Елешец бев и ме бендисува, за кампување си е супер. Индивидуално зависи кој како ќе кампува, не е баш групен "спорт". :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Член од
19 ноември 2012
Мислења
96
Поени од реакции
3
ај казете место за добар помфрит во охрид?

Друго дали има кино градов, играчница за компутерски игри?
--- надополнето: 20 октомври 2013 во 04:42 ---

некој погоре спомна драго имале пекара охрид? Каде потоцно? На интернет не мозам ништо да најдам

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961

--- надополнето: 20 октомври 2013 во 04:42 ---

некој погоре спомна драго имале пекара охрид? Каде потоцно? На интернет не мозам ништо да најдам
Убав помфрит имаш во Меџик тоа ти е на плоштадот ко ќе ојш на кај куќата на робевци одма ќе го најдиш од искуство ти кажвам дека работев таму пред некоја година . Играчница имаш една кај полицијата не знам дали ја има уште а имаш и под Христо Узунов училиштето "Кречо Нет" се вика .

Kajgana Shop

На врв Bottom