Фан клуб - РК Металург

Што не е точно од ова лепи?
Јас незнам што си гледал ти али класа подобри сме од Иври види го само резултатот во прво полувреме 16:7! Сосем заслужено со четири победи во четири натпревари го освоивме турнирот.
И со пенал и без пенал ќе победевме, btw имаше пенал!

Јас незнам што си гледал ти али класа подобри сме од Иври види го само резултатот во прво полувреме 16:7! Сосем заслужено со четири победи во четири натпревари го освоивме турнирот.
И со пенал и без пенал ќе победевме, btw имаше пенал!

Не го гледав прво.Второ бевте очајни и сосема заслужено ќе беше Ирви да победеше затоа што ве прегазија во второ.П немаше од пенал ама ајде така нека биде ;)

Не го гледав прво.Второ бевте очајни и сосема заслужено ќе беше Ирви да победеше затоа што ве прегазија во второ.П немаше од пенал ама ајде така нека биде ;)
За кој пенал збориш, за последниот во последна секунда досуден или?

Па сеа у секој случај имаше две опции:
1. не си гледал
2. си пиел
Излезе првата како точна...:D ти немаш претстава што им правевме у прво :sneaky:

Чист пенал беше последниот над Миркуловски,нема дилема овде....
Нема шо да им се замери на судиите,добра арбитража...
Металург некако брзо паѓа во играта,и со Мешков беше слично...
На моменти мелат,везат на терен,и потоа несфатливо паѓаат....
Ова се должи на таа ротација,екипата се заморува и паѓа,пак Лино слабо ротира,посебно во напад,не знам зошто..:eek:
Дали сака подобро да го уигра Атман со останатиот дел од тимот не знам,ама мислам дека нема толку потреба...
Атман е таков тип на играч кој би се снашол во секоја ситуација,во било која бековска постава,по мене убедливо најдобриот станец шо некогаш дошол да игра во Македонија,одма се гледа...
Е сега Лино требаше да проба малку со другите засилувања....
Зошто не влезе Пецакот?кај е тој Русинот Жедик?
Кеџо изигра некоја минута,доби минутажа,ама не се покажа,некако премногу бавен е во движењата,нешто слично ко Копљар,само малку поуспорен...:D
Треба да поработи Лино со него,пред се на брзината,зошто ако игра вака ќе треба да му се чисти патот за да упати шут,а против сериозни екипи такви позиции тешко се прават...
Овај Топиќ воопшто не го видовме....Марковски исто слаба минутажа на турнирот...
Некако непотребно Лино ги уморува главните играчи....добро е шо барем го одмори Вугринец вчера,уште да играше стариот цела утакмица и толку ќе беше од него...:D
Повеќе од јасно е дека товарот на цела сезона ќе го изнеси старата бековска тројка од лани+Атман,ама треба да се пробаат и останатите,посебно Пецакот би бил добро изненадување...
Мојсо е влезен во срашна форма,со Атман ќе растураат...
Фали таа соработка со пикерот,сега да го имаа Ракчевиќ со овие двајца да го хранат со топки ќе бушеа по таа средина,ама Лино и се е можно....
Како и да е,добра игра на Металург,солидна генералка пред дуелите со Пик Сегед....

Последните информации се дека Пецаковски е повреден, а Жедик не задоволува и може и да му купат билет за Русија. Тоа што не ми е јасно е зошто не им се даде некоја шанса на децата против овие појаки екипи. Манасков малиот, Талески и компанија сигурно може да изиграат по некоја минута.

А инаку позиционата одбрана повторно е на многу високо ниво како и минатата сезона. Нападот доста некреативен, а имаа и доста непотребни грешки кои резултираа во контри за Иври. Во превод истата приказна од минатата сезона само што се послаби на пикер без Ракчевиќ, но имаат уште една опција, и тоа каква опција, во Атман на бековските позиции.

Се на се, имаат уште работа до мечот со Пик Сегед. Иври не е наивна екипа, но е послаба од Сегед сигурно.

Другар, јас во ниеден момент не сум забележал дека Вардар е заштитен од страна на град Скопје. Со години Михајло беше спонзор на клубот, сега Самсоненко е спонзор на клубот. Значи, градските власти немаат вложено ниту еден ебан денар во клубот.
И немој да ме сфатиш погрешно, не дека не сакам успешна ракометна репрезентација, ама резултатите на таа иста репрезентација не ми значат воопшто, како што ми значеше освојувањето на СЕХА лигата или пак освојувањето на првенството оваа сезона. Веројатно нема да го разберете тоа (нема ни да се обидам да ве убедувам во тоа мое мислење), ама мене, а и на мнозинството фанови на црвено-црните, Вардар ни е далеку (многу далеку) пред се останато. Вклучувајќи ја и репрезентацијата. Ако РФМ не се грижи за репрезентацијата, што има па ние да се секираме за неа??
1 болд-ова укажува дека ти воопшто не си македонец и комитите продаваат лажен патриотизам насекаде

2 болд-а кој беше РФМ до пред некој месец? кратко ти е памтењето изгеда.
--- надополнето: 18 август 2013 во 10:39 ---
Несакав да се уклучам во дискусијава ама морав. Што зборите кога н сте запознаени со ситуацијата ? Како прво школите на Вардар и Металург се горе доле исти по квалитет. Само што Металург преку своите медиуми ја прави својата школа најдобра на свет. Да беа толку добри ќе имавме некој успех на репрезентативно ниво бе маме му ебам.
Како второ Самосенко рече дека Вардар следниве три години ќе се фокусира на странци бидејќи нема доволно квалитетни македонски играчи, а потоа ќе се обиде да го зголеми бројот на играчи кои потекнуваат од вардаровата школа. За време од тие три години кале ќе се реновира и реоформениот МРК Вардар ќе биде првата младинска екипа со своја сала.
--- надополнето: 17 август 2013 во 11:07 ---

Самосенко ќе биде во Вардар следните 10 години, а најверојатно потоа ќе продолжи на уште 10 бидејќи ја Јане Сандански му е до тогаш под концесија. Минчо не верувам да остане толку време, а кога ќе си отиде минчо ќе се случи и комплетен распад на античкиот семакедонски патриотски тим.

металург барем влкучи играчи од младинската школа во првиот тим и тие ќе добијат шанса за игра. вардар од друга страна проба да уништи се шо е македонско, а и му успеа донекаде таа намера.
со самсоненко вардар (можеби ама тешко ) ќе има некој инстант успех, но ако истиот не почни да вложува во младинската школа вардар ќе биди кометал 2 дел. самс таквото го боли за вардар, ако му текни ќе замини и пред тие 10 години, после шо?

1 болд-ова укажува дека ти воопшто не си македонец и комитите продаваат лажен патриотизам насекаде

металург барем влкучи играчи од младинската школа во првиот тим и тие ќе добијат шанса за игра. вардар од друга страна проба да уништи се шо е македонско, а и му успеа донекаде таа намера.
со самсоненко вардар (можеби ама тешко ) ќе има некој инстант успех, но ако истиот не почни да вложува во младинската школа вардар ќе биди кометал 2 дел. самс таквото го боли за вардар, ако му текни ќе замини и пред тие 10 години, после шо?

Ќе бидеме шампиони, исто како што бевме и пред да дојде :)
А кај Металург? :)

:facepalm:
Ми го прочита постото или само лупаш по тестатура безвезе ?

Искрено, не сум задоволен од досегашните резултати и од тоа што имав можност да го видам. Големо засилување во Атман и голем губиток во Ракчевич. Од сегашниве пикери мислам оти Жарко треба да ја добива главната улога, рака на срце го немам толку гледано, ама Ванчо е веќе стар, а Никола засега е просечен. Текот на сезоната ќе покажи кој колку вреди, но проблемот се овие 2 следни меча. Линијата Мојсо- Атман- Миркулоски- Вугринец, надополнета со Станич, едноставно ми изгледа предобра, но сепак треба човек што ќе ја направи гужвата на 6 метри и ќе ослободи место за нив.
Од другите засилувања најверојатно не треба ништо да очекуваме засега, Жедик ќе го вратат, Пецакоски ќе се мачи со ситни повреди, Топич е земен за во идни времиња, Кеџо најискрено многу ми праеше ќеф заради неговата висина мислев ќе биди некој бомбардер, ама штом на 2 натпревари со солидна минутажа даде 2 и 0 голови изгледа е зелка.
Останува да веруваме на првиот состав од лани надополнет со Атман, но и тука треба да се знае кој е кој и кој каде игра, на натпреварот со Брест не ми изгледаше дека е така, се надевам оти тоа беше само испробување на опциите.

За кој пенал збориш, за последниот во последна секунда досуден или?

ДА

Па сеа у секој случај имаше две опции:
1. не си гледал
2. си пиел
Излезе првата како точна...:D ти немаш претстава што им правевме у прво :sneaky:

Ја неам престава што ви правеле во прво, ти немаш претстава што ви правеа во второ така да квит сме.А за пеналот недај боже вакви пенали да ви судат и во наша лига или во СЕХА :facepalm:

Искрено, не сум задоволен од досегашните резултати и од тоа што имав можност да го видам. Големо засилување во Атман и голем губиток во Ракчевич. Од сегашниве пикери мислам оти Жарко треба да ја добива главната улога, рака на срце го немам толку гледано, ама Ванчо е веќе стар, а Никола засега е просечен. Текот на сезоната ќе покажи кој колку вреди, но проблемот се овие 2 следни меча. Линијата Мојсо- Атман- Миркулоски- Вугринец, надополнета со Станич, едноставно ми изгледа предобра, но сепак треба човек што ќе ја направи гужвата на 6 метри и ќе ослободи место за нив.
Од другите засилувања најверојатно не треба ништо да очекуваме засега, Жедик ќе го вратат, Пецакоски ќе се мачи со ситни повреди, Топич е земен за во идни времиња, Кеџо најискрено многу ми праеше ќеф заради неговата висина мислев ќе биди некој бомбардер, ама штом на 2 натпревари со солидна минутажа даде 2 и 0 голови изгледа е зелка.
Останува да веруваме на првиот состав од лани надополнет со Атман, но и тука треба да се знае кој е кој и кој каде игра, на натпреварот со Брест не ми изгледаше дека е така, се надевам оти тоа беше само испробување на опциите.

Искрено засега Никола Марковски е ок, не е лош, ама не е Ракчевиќ. Тоа што не ми е јасно е зошто слабо го играат во одбрана и го менуваат. Цела добивка од него така се губи. Од другите, Пецаковски ќе биде добар за ротација додека е здрав тоа е сигурно, не треба премногу грижа за него, а за Кеџо искрено јас имам позитивно првично мислење. Не е којзнае што, ама не се ни очекуваше да е којзнае што. За да го одмара ефективно Вугринец (и во напад и во одбрана) е доволно добар - далеку подобар од Левов. Може лесно да се случи да има слична улога како онаа на Козлина од минатата сезона, само на спротивната бековска позиција.

Ќе бидеме шампиони, исто како што бевме и пред да дојде :)
А кај Металург? :)
со цела помош од рфм или ????
--- надополнето: 18 август 2013 во 12:20 ---
:facepalm:
Ми го прочита постото или само лупаш по тестатура безвезе ?
како сакаш толкувај, ако не ти одговара то шо е реалност, твој проблем

Не бе, не сум Македонец, Марсовец сум. Од кај знаеше?

Честито турнирот!
Оваа година посилна надворешна постава, Атман е прав погодок со Мојсо ќе газат двајцата... Вугринец стандард, Миркуловски одличен. Мислам дека Пик Сегед и тоа како може да го поминат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom