Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Змејко и што мислиш под "научно неиздржана научна фантастика" ?
Пошто вообичаено во сај-фај филмови се е возможно (до одредена мерка ). По можност без поголеми спојлери обајсни :)
Така е се сложувам, ако е Sci-Fi не значи дека имагинацијата не треба да работи и дека се треба да е изводливо и реално.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Него гледам се 10-ки на форумов за Oblivion...само мене ли ми беше глуп?

Ретардирана глума од Круз, Кириленко, па и Фриман. Круз си репризира улоги, погледнете го Џек Ричер, ист е. Слично прави и Џејми Ланистер овде, али ај.
Приказната, ефтин рип оф на Матрикс, а поготово не е објаснето точно што и зашто...

И последниот проблем, логиката. Постојат повеќе точки во филмот каде што ја нема. Инаку магична е бројката 3 - ја откриваат „базата“ на бунтовниците и од 50 дронови, праќаат 3 само за Круз да ги реши. За крајот да не ни правиме муабет...
Добар филм, ама само во првите 30 мин.
Koнечно! Од некој што знае да цени блокбастери и све тоа!
Апсолутно промашен кастинг, а и филмот заинтригира привите 30мин, дека сакаш да видиш расплет..
Крајот слаб, како програмата за вежбање на Стеф Бачатеро. Да не се повтарам.. Конечно!
Океј очигледно само ја и wot не го испохејтавме филмов...
Ај изгледај го To the Wonder и кажи мислење, кога ќе си за уметнички расположен. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
Koнечно! Од некој што знае да цени блокбастери и све тоа!
Апсолутно промашен кастинг, а и филмот заинтригира привите 30мин, дека сакаш да видиш расплет..
Крајот слаб, како програмата за вежбање на Стеф Бачатеро. Да не се повтарам.. Конечно!
Drn drn, zev zev... Toa sto ke go napravis Mac poekspert za blokbasteri od nas obicnite smrtnici nema da ti pomogne mnogu, kolku i da vikas Konecno,Konecno! I ponatamu ne ste vo pravo. Zosto? Zatoa sto vadite izmisleni argumenti, kako casting vo blokbaster. Jaki bubrezi. Wwz i pacific rim sto casting imaa? Beznacajno za vakov film.

Toa sto na nekoi im e preku glava od Kruz toa si e ok. Filmceto si e dobro, ne e 10ka ama voopsto ne e los film. Na nas amaterite ni se dopadna.
--- надополнето: 15 август 2013 во 05:31 ---
Змејко и сериозно, можеби си во право, ќе видиме откако ќе изгледаме. Но со самото тоа што си го опнал филмот на кино снимка не можеш да очекуваш дека воопшто ќе те сфатиме сериозно, во овој момент барем.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Пошто гледам Гетсби сте го коментирале некои.Гетсби е уствари филм што можеше да биде многу подобар. Некако ми изгледа како најмногу да се сконцентрирале на тоа филмот да биде визуелно добар а другото во втор ред го ставиле. Лео е феноменален како Гетсби ама сите други се некако... meh.. кога филмов би имал друг актер наместо Лео можеби и не би бил добар. Се на се забавен филм кој што баш и не е нешто ептен посебен, и стварно штета бидејќи ова е филм за Големиот Гетсби а не за Скоро па малце надпросечниот Гетсби.
Од мене има 7.25/10. Не дека не е добар, не дека не ми се допадна ама можеше да биде и подобар, многу подобар. Сепак вреди да се погледне.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
7.25....сериозно човек со оценкава :)
Инаку да исто мислење, визуелно е прекрасен филмов, многу повеќе на сценографија се фокусирале па малку приказната е во втор план ставена, ама мене ми се свиѓаше, дури и со Тоби во него (рака на срце не беше толку слаб колку шо очекував).
Како и да е 7мица има од мене.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Овој Тоби Мегваер...прво си викам ама ниско падна да има камео улога во филм, а после кога продолжи првите пола час само он...си викам леее, тапа актер ама беше, ме потсети. Се согласувам генерално со драгонски (и покрај тоа што Мурињо ни го земаа), некако немаше ништо ГОЛЕМО во Гетсби, мораше боље да биде изиграно тоа.

Иначе за Обливион, вот мислам ја има играно Mass Effect, сите вие што ја немате и предтоа го гледавте ова срање (копија) од филм, да се каете. Кој ја има вртено Mass Effect, го има искусено крајот на филмот даааааалеку поемоционално.
И едно блиц прашање, напомена спојлери - зашто мораа да ги „лажат“ вториве клонови (техничарот Круз), кога кажаа дека претходно пратиле милиони Круз клонови (прва генерација војници) за да ги убијат луѓето. Или и нив ги лажеле? Мразам исфорсирани филмови, така да стварно не знам што е посебно во филмот за вас.

Ај на некој како Бомбастичен дрогираш ќе сфатам, ги нема гледано сите подобри верзии - ама на Io Sono да му е добар...пази море, ко Бранка стануваш со вкусот! :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
Аман бе со тоа "напомена - спојлери" :) Загради Mac)), загради [ ] [ ] :)

Маниве што му ги наоѓате на Обливион може да се најдат во секој филм што сакаш да го нападнеш. Ќе се фатиш за некоја ситница и ќе пишиш постови како којзнае колку да е важно за филмот :) Нема ништо исфпрсирано во Обливион баш фино педантно средено филмче, нити е за мозгање нити е нешто револуционерно па треба да го анализираме којзнае колку.

А на Бомастичниот му читав една кратка рецензија, нешто во стил: коли, жени, пари, чиста 9ка! :) И тоа втор дел беше филмот, првиот ваљда бил 10ка :)

Гетсби го исклучив по 20 минути само затоа што не можев да му ги гледам фаците на Тоби Мегваер, ко благо ретардирано дете. Истата улога од Cider House Rules ја репризира од 1999 наваму, не е повеќе интересно...
--- надополнето: 15 август 2013 во 20:08 ---
Ако сме кај Тоби Мегваер, овде се надмина себеси
http://www.imdb.com/title/tt0765010/?ref_=fn_al_tt_1
Ете џимеј ме демантираше пред да постирам, светлина во тунелот е филмчево, препорака за сите љубители на драма и од мене.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Стварно некако Тоби изгледаше ретардирано. Дали таков awkward е ликот и во книгата или ? Пошто ако е онда хејтов за Тоби е непотребен.А ако не е ....

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
Стварно некако Тоби изгледаше ретардирано. Дали таков awkward е ликот и во книгата или ? Пошто ако е онда хејтов за Тоби е непотребен.А ако не е ....
Во сите филмови е таков, освен во оној џимеј што го постираше. Мое мислење за него е дека не созреа како актер. Зошто пропадна Спајдермен како проект? Затоа што Тоби во споредба со другите суперхерои е како дете со лижавче. Само деца би го гледале Спајдермен сега.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Oblivion, Gatsby
bleda prikazna, bleda prikazna
okej efekti, neverojatni efekti
scifi, drama
cel geldan 8ka, nedogledan..

:pos:

mac, probav ednas da gi razubedam deka vo gejming svetot ima kade kade podobri igri (baska interaktivnost) so mnogu pokvalitetni prikazni negosto filmovive lately.. ama ne slusaat.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Па до душа Спајди е и таков помалку детски херој. Ама да се сложувам дека Тоби не созреа како актер.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
Oblivion, Gatsby
bleda prikazna, bleda prikazna
okej efekti, neverojatni efekti
scifi, drama