Breaking Bad

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.124
Поени од реакции
9.072
Го имав јас ама го избришале од Youtube. Небитно, уживај. (y)

Ф

Фил Ајви

Гостин
хах баш ме интересира како ќе се однесувате и какви мисли ќе ви се вртат низ глава прво да бидете приморани да убиете невин (во таа ситуација) човек, па апсолутно невино дете да убијат пред вас и уште многу вакви слични ситуации гледајќи од точка на нормален човек а не Хајзенберг критериум.. едноставно се насобира и ментално го исцрпува.. не може да се помири со фактот дека заработи крвави пари и дека многу луѓе уште би биле живи да не влезеше со поранешниот професор по хемија во мала авантура.. затоа и смета дека со давање пари ќе направи каков таков баланс и ќе се искупи колку е можно.. хах а за лажењето тоа не е ништо.. погледајте што му направи кога го отру детето каква претстава му приреди кој не би поверувал.. сега слабо малку актерските способности на Волт, сомнително делуваше и тоа како... само едно е сигурно.. ако Џеси го убие Хајзенберг тогаш и самиот се убива 100% but wait... I still don't want to go there...

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ни мене не ми пречеа работите на Џеси, иако Скајлер ме нервираше, ама она е жена. Детето сака да излезе од играва, ама роботот без емоции Хајзенберг секогаш го држи и го враќа.

Многу луѓе би изреагирале ко Џеси во такви ситуации, можеби и полошо ако сте емо ко вот. Не треба толку да ви пречи шо се лигави и влегува у филмови ко пичка. Џеси нема фамилија, нема ни девојка, нема блиски. Сеуште е дете, а поминал низ премногу гомнарии.
Парите атм не му значат, а вината го убива. The right thing to do е да ги донираш за некој cause или организација, ама и фрлањето пари насекаде не е лошо, just for the fun of it :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Зашто викате дека премногу рано дошол судирот на Хенк и Волт, и тоа „уште во прва епизода“. Не е ова прва епизода момци, девета е оваа а има уште седум до крајот. РЕДНО БЕШЕ веќе.

Сеа (пак) ќе ми се нафрлите дека врска неам, ама дејствово досега се движеше речиси праволиниски. Волт е ко Сон Џоку, оди од полесен на потежок противник и ги победува сите, станувајќи се полуд и полуд, минувајќи граница по граница. (Видиш има примеси и на Калиси овде. :свиркам:)

Очекувам да спукаат некој мајндфакинг твист наредниве епизода-две, Хајзенберг конечно малку да наебе, па овие секвенци „од иднината“, односно таа приказна и дејствие да ги работат во последните три епизоди.

Хенк уште ме нервира. И сеа немаше ништо да се деси доколку Волт не се вратеше и го „запраша“ за уредот за следење. Сеуште немаше муда сам да му се спротистави на Волт, ако овој не го рчнеше.

Но, шоуто може да извади и голема мааана благодарение на фантастичната глума. Исто, споредните мадафакинг ликови како Баџер (иако не сум фан на Стартрек тракатанците и ништо не разбрав од тоа), Туко Саламанка, братучедите, динг-динг, Сол итн. му даваат дополнителен шмек.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Ако некој е за хејтање во серијата тоа е Скајлер. Кога и одговара го колне Волтер што се бави со дрога и му ги зема децата затоа што бил Зло. Арно ама со неговите пари знае да се расфрла и да се фали !

Kajgana Shop

На врв Bottom