Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Цело време генерализации за проектов. Ај тоа да не се повторуваме на сите ни е јасно, туку мене ме интересира во врска со оваа таканаречена ревизија која е очигледно истотака исполитизирана. Повторно вртење во круг.

чисто перење пари.цел свет се смее,потсмев на балканот невиден(билдање) национализам враќање во историјата.добро кажа новинарот на хтв,и покрај сите овие градби скопје останува најсиромашен главен град на балканот.

Mи се свиѓѓа бе што да правам,кога идам и пијам кафе на кеј убава ми е глетката..и ? Проблем има-нема? Порано кога центарот на Ск беше празна шупа нити имав волја нити ме влечеше да седнам на кеј да пијам кафе,пошто позади,напред и лево погледот беше бљувотина..Гледаш две=три минарија како кренати пенси,гледаш полураспадната МНТ и една очајна фасада на банка од комуњарско време која се љушти.Гној,очај..тоа беше Скопје кобили пасат од другата страна на Вардар. Моите естетски хоризонти се лично моја ствар..а ти си исфрустриран во друга животна сфера очигледно..па тука најде погодна почва да тресеш буви.
Национал-религиската фрустрација ти се чита од Марс, нема само кој да ти каже дека минарињата уште се таму, ама тебе ти е оформен паралелен свет со некои смешни зградичиња - твојот недооформен мозок тоа го перцепира како патриотизам. Како да си серете дома низ дневна соба и да ги покривате срањата со скап „персијанац“, купен на кредит. Празните ливади на кои пасат магариња уште ги има, затоа што не се интервенираше врз нив, туку врз веќе архитектонски оформен простор. Страв ти е да мрднеш од тој квадрат 500м/500м, да не се изгубиш - мрдни малку после кафето и види на каква сиромашна селска метропола доживуваш оргазми. Пак остана центарот на Скопје шупа.....е добро, не е празна, туку сега е полна со срања. Полна со скапи срања за чија цена не ти се дискутира, туку за некоја е***а нивна естетика, инфантилна естетика.
Како човек кој живее тука и ги трпи сите недостатоци на Скопје од инфраструктурен, сообраќаен и културен карактер, не знаеш колку ме заболе стапот за твоете кафе што го пиеш еднаш на 6 месеци во Скопје и ти е врховен туристички дострел.

Абе знае некој колку плакаат од штаб за позитивни мислења за Ск2014, постови, лајкови ?
Чисто да удриме есап што пара може дас е извади од страна, дали се исплати ?

Најубавиот дел од централното градско подрачје. Ова колку што знам не е Скопје 2014та, може сум и грешка.

Мислам дека лично општина Центар го среди ова на чело со Тодоровиќ.

http://www.zdravo.com.mk/opshtina-tsentar-potroshila-1-5-milioni-evra-za-patuvana-vo-italija-video/

Aко е ова точно сте си ебале сите мамата... ако направи некој 1.5 милиони евра само за патување еве на... по 1.000 евра нека биде 1на карта... нека идат по 50 души пак нема да се направат олку големи суми...

Само нее... нема пари во касата... Мора граѓаните да го сватат ова... ви се изнамочам на патриотите

http://www.zdravo.com.mk/opshtina-tsentar-potroshila-1-5-milioni-evra-za-patuvana-vo-italija-video/

Aко е ова точно сте си ебале сите мамата... ако направи некој 1.5 милиони евра само за патување еве на... по 1.000 евра нека биде 1на карта... нека идат по 50 души пак нема да се направат олку големи суми...

Само нее... нема пари во касата... Мора граѓаните да го сватат ова... ви се изнамочам на патриотите

Колку пати рече ја , воа сето со СК 2014 е само перење пари , нишо повеќе ...

Отидоа уште 3 милиона евра во ветер

Фонтаната и коцката на плоштадот ќе чинат околу 3 милиони евра

Ова е само приближната сума за проектот на Градоначалникот Коце Трајановски откако денеска беа отворени понудите, бидејќи следува нивно разгледување а потоа и електронска аукција која може да ја намали цената.

Отидоа уште 3 милиона евра во ветер

Фонтаната и коцката на плоштадот ќе чинат околу 3 милиони евра

Ова е само приближната сума за проектот на Градоначалникот Коце Трајановски откако денеска беа отворени понудите, бидејќи следува нивно разгледување а потоа и електронска аукција која може да ја намали цената.

Сериозно сега, некој нека дојде и нека ми удри еден шамар да се пробудам од овој кошмар!

Колку само не дупат овие паторови потрчковци бе, прво беше дека коцката мора да се извади бидејќи била скапа за одржување и дека било нешто што никаде на друго место не се користи, па дека нема да се вклопувала во новиот дизајн на плоштадот... и сега БАМ, коцката се враќа!

Дај потражете некаде на интернет ако има награди за нај-тролачка власт да се пријавиме и да земеме наградата.

П.С Ако има некој временска машина нека ми пише ПП, да тркнам назад неколку години кога мислев дека СК2014 е нешто добро за Македонија, и да си мавнам 10тина ластици.

по мое мислење коцката ќе се вади од едноставна причина што ја стави поранешната власт,т.е. сегашната опозација,па затоа овие несакаат да величаат туѓи проекти.

тоа е мое мислење и немора да е точно,јас тргнувам од суетата како основен критериум кога оценувам вакви `проекти`

Ова сето е добро но е не е сега моментот во економската криза кога народот едвај крпи за леб

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom