Житарици и житни производи

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Јас ги конзумирав два месеца муслите на Виталија секое утро, се здебелив 6 кила, качив триглицериди и престанав да ги јадам, а намерата ми беше да водам здрав живот. Многу се калорични, а сушеното овошје, посебно сувото грозје, придонесоа да ми се покачат и триглицеридите. Еве сега секое утро јадам јаболко и можам да кажам дека се вратив на претходната килажа. Од време на време може да исконзумирам 3 лажици корнфлекс и една лажица мусли, чисто да разбијам монотонија.
страв ме фати.....по колку грама јадаше на ден шо се здебели ? јас јадам ама не јадам ич леб само двопек или евентуално едно парче црн леб во дено...а иначе многу сакам житарици заразни ми се било какви да ме понуда не одбивам

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Кај ми стигаат мене вакви бе,90 кила човек :)
Не јадам,освен чоколадни али ептееееееееееееееееееееееееееееееем ретко,еднаш у 3 години.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.299
Поени од реакции
18.312
што цена е ова корнфлексот од виталија:)?

A

AnFem

Гостин
Житариците СЕ здрави, само ако под „житарици“ подразбирате: овес, просо, пченица, пченка, јачмен, ориз итн. Овие изобилуваат со влакна, железо, витамини, минерали, а се сиромашни со масти, холестерол и шеќер. Тркнете до пазар и купете си, не се лажете со срањата од типот на корнфлексот, полни со емулгатори и шеќери.

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Обожавам житарици.
Ги јадам и со млеко и со јогурт, иако тие со јогурт ми се за нијанса повкусни, и тоа јогуртот да биде ладен мммм.
Омилени ми се од пченка или пченкарни житарици, но купувам и од мед и бадеми за со млеко од Виталиа.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.419
страв ме фати.....по колку грама јадаше на ден шо се здебели ? јас јадам ама не јадам ич леб само двопек или евентуално едно парче црн леб во дено...а иначе многу сакам житарици заразни ми се било какви да ме понуда не одбивам
Не е важно колку грама јадел на ден туку колку калории внесувал. Ти пишува на пакувањето таму, колку грама колку калории имаат, пресметај си.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Не е важно колку грама јадел на ден туку колку калории внесувал. Ти пишува на пакувањето таму, колку грама колку калории имаат, пресметај си.
овие мусливе шо ги земам јас не се толку калорични по 130тина калории во порција ти ида за разлика од пченкарните шо се по 300 ккал

M

Muranyi

Гостин
Кај ми стигаат мене вакви бе,90 кила човек :)
Не јадам,освен чоколадни али ептееееееееееееееееееееееееееееееем ретко,еднаш у 3 години.
И јас моментално имам 90 кила,па месец дена за доручек конзумирам исклучиво житарици.На почетокот ми беше тешко да се одвикнам од хамбургерите,пиците и буреците кои беа задолжителни за доручек,сега не можам да се замислам да јадам хамбургер.Резултат-8 кила помалку.И тоа за месец дена.Се е навика,пријател.

M

Moon Child

Гостин
Обожавам овес! Го комбинирам со кисело млеко, задолжително во денот или појадувам или вечерам овес! Стварно најадува а не дебелее :)

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Бегај бе таму за зуб не ми се фаќаат имам пробано со млеко се ок али си јогурт се ептен гадни од сабајле кога ке станам треба како маж да се натопорам(y):D

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Порано и јас бев со мислење дека житарици/мусли се глупост и џабе фрлени пари. Арно ама у последно време се трудам ако нишо друго бар 2-3 пати неделно да се подлажам да каснам.
Последно шо јадев се овие

Искрено 5 лажици од овие потопени во чаша млеко и те како најадуваат.
Супер се и

како замена за чоколадце :D

Член од
11 февруари 2013
Мислења
156
Поени од реакции
241
Дали ги јадете овие чоколади, и дали стварно мислите дека се диетални и поздрави од обичните чоколади? :cautious:

Мене овие од јаготка ми се омилени, секој ден мора да изедам барем едно. :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Дали ги јадете овие чоколади, и дали стварно мислите дека се диетални и поздрави од обичните чоколади? :cautious:

Мене овие од јаготка ми се омилени, секој ден мора да изедам барем едно. :)

Обожавам витанова .. исти вкус имаме од јагода и мене ми е омилено. :)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Добри се, ама припазете има многу со поминат рок или застарени масти. Ќе ги осетите по миризбата.

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Најјакото нешто, еден период само на нив бев фрлен, дури сонував кај шо ги јадам

Kajgana Shop

На врв Bottom