Житарици и житни производи

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ги конзумирав два месеца муслите на Виталија секое утро, се здебелив 6 кила, качив триглицериди и престанав да ги јадам, а намерата ми беше да водам здрав живот. Многу се калорични, а сушеното овошје, посебно сувото грозје, придонесоа да ми се покачат и триглицеридите. Еве сега секое утро јадам јаболко и можам да кажам дека се вратив на претходната килажа. Од време на време може да исконзумирам 3 лажици корнфлекс и една лажица мусли, чисто да разбијам монотонија.
страв ме фати.....по колку грама јадаше на ден шо се здебели ? јас јадам ама не јадам ич леб само двопек или евентуално едно парче црн леб во дено...а иначе многу сакам житарици заразни ми се било какви да ме понуда не одбивам

Кај ми стигаат мене вакви бе,90 кила човек :)
Не јадам,освен чоколадни али ептееееееееееееееееееееееееееееееем ретко,еднаш у 3 години.

што цена е ова корнфлексот од виталија:)?

Житариците СЕ здрави, само ако под „житарици“ подразбирате: овес, просо, пченица, пченка, јачмен, ориз итн. Овие изобилуваат со влакна, железо, витамини, минерали, а се сиромашни со масти, холестерол и шеќер. Тркнете до пазар и купете си, не се лажете со срањата од типот на корнфлексот, полни со емулгатори и шеќери.

Обожавам житарици.
Ги јадам и со млеко и со јогурт, иако тие со јогурт ми се за нијанса повкусни, и тоа јогуртот да биде ладен мммм.
Омилени ми се од пченка или пченкарни житарици, но купувам и од мед и бадеми за со млеко од Виталиа.

страв ме фати.....по колку грама јадаше на ден шо се здебели ? јас јадам ама не јадам ич леб само двопек или евентуално едно парче црн леб во дено...а иначе многу сакам житарици заразни ми се било какви да ме понуда не одбивам

Не е важно колку грама јадел на ден туку колку калории внесувал. Ти пишува на пакувањето таму, колку грама колку калории имаат, пресметај си.

Не е важно колку грама јадел на ден туку колку калории внесувал. Ти пишува на пакувањето таму, колку грама колку калории имаат, пресметај си.

овие мусливе шо ги земам јас не се толку калорични по 130тина калории во порција ти ида за разлика од пченкарните шо се по 300 ккал

Кај ми стигаат мене вакви бе,90 кила човек :)
Не јадам,освен чоколадни али ептееееееееееееееееееееееееееееееем ретко,еднаш у 3 години.
И јас моментално имам 90 кила,па месец дена за доручек конзумирам исклучиво житарици.На почетокот ми беше тешко да се одвикнам од хамбургерите,пиците и буреците кои беа задолжителни за доручек,сега не можам да се замислам да јадам хамбургер.Резултат-8 кила помалку.И тоа за месец дена.Се е навика,пријател.

Обожавам овес! Го комбинирам со кисело млеко, задолжително во денот или појадувам или вечерам овес! Стварно најадува а не дебелее :)

Бегај бе таму за зуб не ми се фаќаат имам пробано со млеко се ок али си јогурт се ептен гадни од сабајле кога ке станам треба како маж да се натопорам(y):D

Порано и јас бев со мислење дека житарици/мусли се глупост и џабе фрлени пари. Арно ама у последно време се трудам ако нишо друго бар 2-3 пати неделно да се подлажам да каснам.
Последно шо јадев се овие
198705_527873190561896_548639751_n.jpg

Искрено 5 лажици од овие потопени во чаша млеко и те како најадуваат.
Супер се и
602566_541627079186507_1465208954_n.jpg

Vitanova.png

како замена за чоколадце :D

Дали ги јадете овие чоколади, и дали стварно мислите дека се диетални и поздрави од обичните чоколади? :cautious:

539077_532495413456489_775651365_n.jpg

Мене овие од јаготка ми се омилени, секој ден мора да изедам барем едно. :)

538272_402913639748001_2076861793_n.jpg

Дали ги јадете овие чоколади, и дали стварно мислите дека се диетални и поздрави од обичните чоколади? :cautious:

539077_532495413456489_775651365_n.jpg

Мене овие од јаготка ми се омилени, секој ден мора да изедам барем едно. :)

538272_402913639748001_2076861793_n.jpg
Обожавам витанова .. исти вкус имаме од јагода и мене ми е омилено. :)

Најјакото нешто, еден период само на нив бев фрлен, дури сонував кај шо ги јадам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom