Житарици и житни производи

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Мусли од Виталиа... сите ги сакам, убави ми се ама сепак ги избегнувам оние што се со brown sugar, другите ми се подобри...

зашто без кафеав шеќер?

зашто без кафеав шеќер?

Тие со кафеав шеќер се покрцкави и повеќе време им треба за да омекнат... другиве не се крцкави и одма омекнуваат... јас ги јадам со густ јогурт и затоа повеќе другиве ми одговараат...

Овие ми се најомилени...956ACC04541080498DF3CAB39A87E953.jpg

Кога веќе кажав дека ги јадам со јогурт се сетив да ве прашам, ме интересира:

-Со што вие го јадете муслито? Млеко, јогурт, чај...? и Како го приготвувате, дали нешто му додавате по сопствена желба?
-Колку често го конзумирате? Еднаш дневно, два пати на ден, еднаш неделно...?

Кога веќе кажав дека ги јадам со јогурт се сетив да ве прашам, ме интересира:

-Со што вие го јадете муслито? Млеко, јогурт, чај...? и Како го приготвувате, дали нешто му додавате по сопствена желба?
-Колку често го конзумирате? Еднаш дневно, два пати на ден, еднаш неделно...?

јас го јадам со ладно млеко а некогаш со јогурт но некој поредок.

Вчера пробав за прв пат чоколадни мусли со банана од Виталија и ми се свиѓаат, ги јадев со млеко и гледам имаат благ вкус и без да додаваш шекер и сл.

Мусли дефинитивно, посебно од Виталиа. Mоментално Банана и чоколада, а некст Динамик се во план :)

само
392613.jpg
признавам.

Мусли преферирам, сега имам едни со лешници и бадеми внатре ама не ми се убај зш не се лупени, а претходните многу ме бендисаја, имаја внатре суво грозје и сушени банани, покрај семки и житарици, а беа и без шеќер. Иначе ги јадам со млеко.

Искрено, мусли досега немам пробано, корнфлексот си е стандард кај нас :D. Но изгледа и тие се исто вкусни бидејќи доста луѓе ги јадат ..

Ни едното ни другото, кога сум многу гладен најчесто земам круша, јаболка, секогаш се наоѓа по некоја овошка по дома. :D

Специјално за обожавателите на чоколаден корнфлекс. Пингви, од Виталиа.

Најубав чоколаден корнфлекс кој го имам пробано до сега, убедливо.
pingvi-chocholate-chip.jpg

Чоколаден Конрнфлекс...иако убав на вкус, ја убива целата логика на здрава исхрана, т.е. пчекарни производи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom