Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Сега за сега нема некакви новости, ако има ќе ве информирам

Treba da ima VREME E! ok se i filmovite od 5-7 giga mkw fajlovi 720p ili 1080p ali dodeka da go simnam 2 saati treba da cekam... a za blue-ray da ne pravam muabet, nikogas ne sum ni simnal. veke site imaat LCD. LED TV po 37,42, pa i 50 inci i taka ni skapuvaat kako sifonjeri po dnevna, sigurno ne ni e zadovolstvo da gledame sitel ili mtv1 :D Morate brzinata da ja pojacate barem puta dva od ova sto e sega! a limit 300 ili 500 giga ne mora neograniceno

Treba da ima VREME E! ok se i filmovite od 5-7 giga mkw fajlovi 720p ili 1080p ali dodeka da go simnam 2 saati treba da cekam... a za blue-ray da ne pravam muabet, nikogas ne sum ni simnal. veke site imaat LCD. LED TV po 37,42, pa i 50 inci i taka ni skapuvaat kako sifonjeri po dnevna, sigurno ne ni e zadovolstvo da gledame sitel ili mtv1 :D Morate brzinata da ja pojacate barem puta dva od ova sto e sega! a limit 300 ili 500 giga ne mora neograniceno

По последните дешавки со Телекабел едно е јасно.Нови пакети и надградби на постечките наскоро нема да има.Приоритет отпаѓа на проширување на мрежата.Додека другите оператори одат на квалитет тие одат на квантитет,број на претплатници.После Радовиш и Неготино ништо чудно да се прошират во некој друг град.

По последните дешавки со Телекабел едно е јасно.Нови пакети и надградби на постечките наскоро нема да има.Приоритет отпаѓа на проширување на мрежата.Додека другите оператори одат на квалитет тие одат на квантитет,број на претплатници.После Радовиш и Неготино ништо чудно да се прошират во некој друг град.

Тие се шират на сметка на квалитетот :(

Квалитетот на интернетот барем кај мене е на високо ниво. Единствено што фали се плус 200 гига :)

Квалитетот на интернетот барем кај мене е на високо ниво. Единствено што фали се плус 200 гига :)

мислиш плус неограничено

Пакет 6000 Брзина на пристап до 20/1 Mb/s Вклучен сообраќај Месечна претплата 6000 ден.:facepalm:

Тие се шират на сметка на квалитетот :(

Кога ќе размислиш бизнис моделот на Телекабел е одличен за сметка на нив а лош за наша сметка.Еве ти прост пример.Македонија е релативно неразвиена земја во поглед на телекомуникации.Некој одма ќе рипне ќе рече "ЕЈЈ имаш Телеком,имаш Оне,Близу и ред други оператори."Точно тие постојат меѓутоа сите тие оператори имаа свои маани едните или се прескапи за тоа што нудат(Т-Хоме),другите или се недоволно квалитетни(Оне),другите па се нерамномерно развиени или тоа ептен тешко иде(Близу) и слично.Тоа значи дека сите тие имаат пазарен удел само во сегментот кој може тоа да си го дозволи.Телекабел од друга страна нуди нешто што е да речеме делумно ефтино иако тоа веќе не им држи вода бидејќи сите други кабловски оператори за истите пари нудат 3 пати повеќе и нема договор.За обичниот корисник помалку пари + психолошката гледна точка дека не си врзан со ништо е добитна комбинација. Пари на рака мома за рака.Исто како friends with benefits. Меѓутоа ваквиот модел има повише маани а тоа е генералната несигурност. Тоа за Телекабел значи дека денеска може да има 200 000 корисници а утре сите можат да отидат и да кажат го прекинувам договорот.Што значи тоа?Телекабел ќе пропадне.Токму поради таквиот бизнис модел тие не се замараат многу со понудата.Вложува само онолку колку му треба да биде финансиски исплатлив.Квалитетот се намалува за сметка на таа несигурност.Бидејќи конкуренцијата владее секаде онаму каде што тие слабеат, се префрлаат на други пазари, тоа се гледа и по експанзијата.После неколку големи градови почнаа и по рурални помали градови.Тоа е убаво но сепак се во функција на нивниот бизнис модел.Повеќе корисници заради балансирање.Да градовите ќе добијат каков таков бродбенд интернет и телевизија но сепак во анемично пакување.Муабетот со 2 години договор дека е лош не држи вода.Постојат 1001 начин како тоа може да се реши.Зошто не би постоел посебен пакет со појаки канали и брзини да речеме кој е обврзувачки?Така тие имаат гаранција дека имаат сигурен прилив на пари и инвестицијата ќе се исплати.Јас незнам каков оператор може да биде оној што ги нема National Geographic,FOX пакетот,Discovery пакетот и некои други елементарни програми кои сите се нудат како основни во речиси сите други оператори.Тука нема изговор.Тие секоја година за нова година менат 5 канали со други 5 канали.Таа е шемата.По мене се додека масовно не се намалат бројот на корисниците кај нив посериозна интервенција ќе нема.Имаат капацитет ама несакаат неможе никој да ме убеди во тоа.Тие да сакаат да направат револуција или што и да е до сега ќе ја направеа многу пати бидејќи самата технологија што ја користат има голем потенцјал.Ама тоа е до менаџментот не до нас.

мислиш плус неограничено

Пакет 6000 Брзина на пристап до 20/1 Mb/s Вклучен сообраќај Месечна претплата 6000 ден.:facepalm:

Што е пожалосно на Hyperspace пакетот брзината е околу 30мбпс а дупло поефтин.Како ги правеле пакетите стварно нека ме просветли некој.Амин
За капацитет со интернет неможе веќе да се залажуваме пошто правеа интервенции и може полека да се прави roll out на флет неограничен интернет ама тоа дали ќе биде...Кој ќе ти каже.Сите конкуренти се со неограничени пакети.Како бивш Телекабел корисник разочаран сум.Мислев дека ќе се каам дека сум се исклучил од нив очекувајќи поголеми брзини и сообраќај но скоро 2 години после тоа се е исто.Просто за не верување

Телекабел да не се фураат многу со тој нивниот "без договор" бидејќи тоа не им е никаква предност... Договорот воопшто не значи многу пошо кога склучувам "договор" oчекувам да добијам услуга на ниво и да останам како корисник, а не да морам наредниот месец да ги менувам поради шит услуга.
Затоа наместо да продаваат муда за бубрези со таа "без договор" небулоза нека си ја подобрат услугата.

Дали некој ја има испробано новава услуга - Мој Телекабел ? Функционира ли како што треба ?

Во контекст на муабетот од погоре, и покрај предностите кои ги има телекабел во однос на другите оператори, сепак му фалат одредени моменти - на пр. посветување одредено внимание на сопствен софтвер за следење на каналите, обезбедување соодветен превод на каналите, како и покривање на цела територија на градови (тука пред се мислам на Скопје). Тука мислам дека можат да се надополнат и со фан страна на Фејсбук - сериозен телекомуникациски оператор без комуникација и маркетинг кон крајни корисници - не ме зезај.

Да добро им е средено она со Мој Телекабел го користам само за проверка на собраќај добро е што е многу брзо во однос на старото проверување иначе се уште немам онлајн платено нема ни да платам

Дали некој ја има испробано новава услуга - Мој Телекабел ? Функционира ли како што треба ?

Во контекст на муабетот од погоре, и покрај предностите кои ги има телекабел во однос на другите оператори, сепак му фалат одредени моменти - на пр. посветување одредено внимание на сопствен софтвер за следење на каналите, обезбедување соодветен превод на каналите, како и покривање на цела територија на градови (тука пред се мислам на Скопје). Тука мислам дека можат да се надополнат и со фан страна на Фејсбук - сериозен телекомуникациски оператор без комуникација и маркетинг кон крајни корисници - не ме зезај.

Да, функционира услугата Мој Телекабел. Се детално убаво прикажано

Како може некој од Струмица да се приклучи на Телекабел.Па толку ли сте слепи бре луѓе.Неткабел - Струмица нуди пакети 15/10 Мбпс за 500 денари без лимит и без обврзувачки договор - наспроти телекабел 8?! со 512 уплоад.Па кој во светот веќе нуди 512 уплоад бре ало, ако пуштам еден доњнлоад неможам страна да отворам , или ако ми е уклучен торрент клиентот.Ве молам ако има некој од Струмица нека ми објасни зашо го користе интернето на телекабел???? Фала поздрав

Како може некој од Струмица да се приклучи на Телекабел.Па толку ли сте слепи бре луѓе.Неткабел - Струмица нуди пакети 15/10 Мбпс за 500 денари без лимит и без обврзувачки договор - наспроти телекабел 8?! со 512 уплоад.Па кој во светот веќе нуди 512 уплоад бре ало, ако пуштам еден доњнлоад неможам страна да отворам , или ако ми е уклучен торрент клиентот.Ве молам ако има некој од Струмица нека ми објасни зашо го користе интернето на телекабел???? Фала поздрав

Многу ме погодува фактот што секаде рекламираат "Најбрзиот интернет" а уствари нема врска. За ова другово не правиме муабет:tapp:

:pos:

Е ајде де, ела кажи ми зашо.. oд 14ти (со штедене) немах нет до 31. Дека и да е, и месецо ќе е исто.

Апсолутно исфрустриран ко бех, имаах ѕвонано на Неткабел, ама од шо мразам промени и ме мрзе in general, се погоди баг и немаа лимит Телекабел.
2-3-400 гб праваах еден два месеца три, и супер беше..

Ќе бегам најверојатно месецов, ко ќе биде надминан лимито. Не за Струмица само, за Македонија е најдобар пакето на Неткабел. 15/10 неограничан за 500че.. :vozbud:

Дечки само едно инфо

Не работам веќе тука, така да не ме пингајте веќе за помош.

Дечки само едно инфо

Не работам веќе тука, така да не ме пингајте веќе за помош.
Ах, голема штета за телекабел! Телекабел изгуби многу!
Инаку дали беше она после одмор чистка како што се случува во секоја фирма?
Одсега телекабел ќе го гледам со други очи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom