Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Во Штип 9мб со 1мб е брзината
Не е 9 мегабита, ако делеш 9 мегабита со 8 пошто така се деле, ќе добиеш 1125 килобита на торент шо е 1.1 мб на торент.

Да нема забуни со математиката, во случајов:
DL speed: 1MBps=8Mbps=1024KBps=8192Kbps
UL speed: 0.125MBps=1Mbps=128KBps=1024Kbps

Јас како што сум приметил, иако официјално не пишува за зголемувањето на upload брзините (уште стои 8/0.5Mbps на сајтот), веќе повеќе месеци Телекабел најмалиот пакет "Internet 500" секаде е 8/1Mbps сообраќај 100GB/месечно, а потоа брзината паѓа на 256/128Kbps.
Пакети со поголеми брзини и повеќе трансфер има, ама за поголема месечна цена, се разбира.
Додатно ми падна во очи тоа што пишува на сајтот, цитирам: "Минималната гарантирана брзина е 128/128 Kb/s."

Понатаму, Hyperspace пакетот малку ме ремети концептуално, 2850МКД е вкупно, грубо 50евра, АТВ+EuroDOCSIS 3.0 брзините пишува дека се до 150/*15Mbps, а сообраќај само 200GB/месечно - до некаде примамливо од аспект на upload брзина, ама некако ептен не ми се исплати.

*Mmmm upload speed goodness.

Ако покажува повеќе не е точен тој тест другарче, стави скриншот од симнување на фајл или од торент и ќе видиш дека повеќе од 1МБ не оди.

Има некое ненајавено зголемување на брзината. На торент видив 1,3 мб даунлоад. А преку програма пик брзина ми беше 1,8 мб
Ако покажува повеќе не е точен тој тест другарче, стави скриншот од симнување на фајл или од торент и ќе видиш дека повеќе од 1МБ не оди.

Е стави скриншут де, вака јас можам да кажам дека кај мене е не 1.8 туку 101.8 :pos::pos:
Плус тоа твоето 8.72 во никој случај не може да е 1.3, а уште помалку 1.8, туку максимум 1.09. За ~1.3 кај телекабел се плаќа 3000, a за ~1.8 се плаќа 4500 денари :pos:.

Патем еве и кај мене спидтест покажува практично 9, али повеќе од 1MB не мрднува, т.ест 8Mbps.
2899957522.png

Еве и скриншут од симнување со акцелератор 1MB, со торент 99% од времето е до 980-990KB, скоро никогаш (многу многу ретко) и да не качува до 1MB, али 980-990 е многу блиску до 1 така да ОК е. Туку зборот ми е дека без разлика што на спидтест покажува повеќе од 8 реалниот даунлоад никогаш не оди повеќе од 8.
nLe4STA.jpg

kade so ovaa brzina od 8 MBPS DOWNLOAD i UPLOAD OD 0.5 do 1 pa site drugi operatori davaat mnogu poveke, ovie gi gasam od prvi sep!!! DEFINITIVNO

Еве го, паднаа две капки дожд и толку од телевизијата и интернетот xD

abe ovie stvarno nemaat aber da pustat pobrz internet ajde uste nekolku dena i gi otkacuvam za sekogas!!!

kade so ovaa brzina od 8 MBPS DOWNLOAD i UPLOAD OD 0.5 do 1 pa site drugi operatori davaat mnogu poveke, ovie gi gasam od prvi sep!!! DEFINITIVNO

I taa brzina e mnogu za ovie 100 giga. Duri i uploadot e sirot, baska kolku pogolem tolku poveke ti trosi sto znaci imame po 70-80 giga za download osven ako ne si kako mene i pustas upload na torenti od 3kb max pa imas ratio od 0.0001 na site sajtovi i ne mozes komentari da pisuvas i ti kinat user na pa mora da pravis novi.
I mislam deka treba da si zemam naocari za visoko kvalitetnite filmovi od 699.9 mb sto gi simnuvam. Na toa slikata ima 9 kocki i 2 ipol boi (idealno za vremeto na dial-up) i ne mozes da razlikuvas pomegju gz i faca ama bitno e si simnal filmce da utepas vreme i seto toa e blagodarenie na telekabel, taka da zosto da gi menuvas :rolleyes:
Zatoa ke mora da mu ukradam recenica na tose: Ve sekam site telekabel! :coffee:

Ќе се ставиш како мене на пакетот 500+ и уплоад не влегува во лимитот така да има 102.5 гб само за сумнување. Сега постои опасност да надминеш како јас овој месец и последните денови не отварам ни youtube затоа што 1 гб надминат е 50 денари.

Најтрагично е што немаат абер да ја зголемат брзината. Они мислат супер дека е. Имаат само еден пакет сто го користат 99% остаатите пакети се само мачкање очи, нека направат избор подготвен сум да платам малку поскапо (иако за 500 ден другите имаат подобри брзини) за подобар квалитет. Исто е и со дигиталната. Нема ни еден корисен канал на ХД, а и останатите како Спорт клуб,СК приме и плус се со многу лош квалитет не се ни СД, исто е и со дискавери,нејџар, енимал планет и сл. ги нема мак канали на ХД а на макств ги има и сител и мрт и алфа. кај мене на 37 инчи фудбалот во среда на мрт е катастрофа бетер од аналогна! да не зборам што немаме кај да гледаме италјанско (телма не дава) и лига на шампиони. Дефинитивно ги менувам од понеделник, се мислам помеѓи дрим бокс (а за тоа треба да соберам пари) или тотал тв

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom