Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Смее да писне ... :icon_lol:
Ова е масло на Хенри , нека се изгори пак да збори глупости :D Така , така само, строго со таквите .

Ама мора така да изјави...свесен е оти неможи со сила да си замини, под договор е, а според Гордон Тејлор (шеф на ФА), Суарез НЕМА клаузула во договорот кој му дозволува да си замине за понуда над 40м фунти. Ова е една од пореалните негови изјави, не е очаен да замине во Арсенал, а самиот си кажа оти Реал не ни контактирал со него, а ни со Ливерпул, се се сведуало само на неговите изјави оти сака да игра за Реал, и рече оти тешко е да му се речи не на Реал (ова го почитувам, во случај ако замине во Реал никогаш нема да речам лош збор за него). Роџерс и цел Ливерпул мајсторски ја контролира засега ситуацијата, и не ми се верува Арсенал да испрати понуда од 50тина мил фунти, а друг клуб засега не е заинтересиран (само вака да остани уште 23 дена) и мислам добри 70%, Суарез ќе биде играч на Ливерпул и оваа сезона ;)

Ама мора така да изјави...свесен е оти неможи со сила да си замини, под договор е, а според Гордон Тејлор (шеф на ФА), Суарез НЕМА клаузула во договорот кој му дозволува да си замине за понуда над 40м фунти.

Само да не дојде до забуни се работи за PFA (Professional Footballers' Association), не за FA... :)

ФА нема ни шо да се меша, не е ова под нејзини ингеренции, само овие можеа да му помогнат, да му помогнат правнички поточно кажано.
Мене повеќе ми е интересна ситуацијата со нашиот Скаузер и неговото мислење за Веле и како тоа ја контролира ситуацијава досеа? :P

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4

ФА нема ни шо да се меша, не е ова под нејзини ингеренции, само овие можеа да му помогнат, да му помогнат правнички поточно кажано.
Мене повеќе ми е интересна ситуацијата со нашиот Скаузер и неговото мислење за Веле и како тоа ја контролира ситуацијава досеа? :P

Sent from my Evo 3D GSM using Tapatalk 4

Со оглед на тоа дека го нема да се јави, да јаде гоВна за засилувањата и за Роџерс, јасно му е и него дека изминатава година направи многу гревови :D

Карагер:

"Sort yourself. You can't have that and can't accept that," he offered as words of advice to the troublesome South American.
"There's ways and means of going about it. Players get transferred all the time and you can't always have what you want.
"He can't carry on the way he's been carrying on. Brendan Rodgers has come out and said that nobody is bigger than the club and that's exactly right.
"If Suarez is a distraction for everyone then he needs to be taken out of the group.
"There will be agents and probably people at Arsenal talking to him but he's a grown man.

Ауч Луис...

Ама мора така да изјави...свесен е оти неможи со сила да си замини, под договор е, а според Гордон Тејлор (шеф на ФА), Суарез НЕМА клаузула во договорот кој му дозволува да си замине за понуда над 40м фунти. Ова е една од пореалните негови изјави, не е очаен да замине во Арсенал, а самиот си кажа оти Реал не ни контактирал со него, а ни со Ливерпул, се се сведуало само на неговите изјави оти сака да игра за Реал, и рече оти тешко е да му се речи не на Реал (ова го почитувам, во случај ако замине во Реал никогаш нема да речам лош збор за него). Роџерс и цел Ливерпул мајсторски ја контролира засега ситуацијата, и не ми се верува Арсенал да испрати понуда од 50тина мил фунти, а друг клуб засега не е заинтересиран (само вака да остани уште 23 дена) и мислам добри 70%, Суарез ќе биде играч на Ливерпул и оваа сезона ;)

Арсенал нема да испрати 50 милиони, оти ќе го добијат за 40. Нема да биди сигурно до 15ти август, но до крајот на август тимот кој ќе го купи Суарез ќе го добие за 40 милиони. Убеден сум дека Суарез (и Руни) ќе го сочинуваат нападот на Арсенал, во наредната сезона. Можеби грешам, остануваат уште 22 дена да видиме. :D

Најискрено никако неможам да ги разберам фановите на Арсенал кои се надеваат на Суарез.
Он плаче за Реал а они Суарез та Суарез...

Па дај бе нека ни дадат нас 80 м.л нека го заебат Бејл ....

Најискрено никако неможам да ги разберам фановите на Арсенал кои се надеваат на Суарез.
Он плаче за Реал а они Суарез та Суарез...

Suarez: "Now I have the chance, I want to take it.
"A Champions League team (Arsenal) is making a big effort to get me and one always wants to be where they feel comfortable.

Арсенал нема да испрати 50 милиони, оти ќе го добијат за 40. Нема да биди сигурно до 15ти август, но до крајот на август тимот кој ќе го купи Суарез ќе го добие за 40 милиони. Убеден сум дека Суарез (и Руни) ќе го сочинуваат нападот на Арсенал, во наредната сезона. Можеби грешам, остануваат уште 22 дена да видиме. :D

А на пример, зошто Ливерпул би го продал Суарез за 40 милиони, и посебно во Арсенал? Договор има уште 3 години, ете самиот изјави оти не е толку во очај за да бара трансфер (или ако читаш меѓу редови, не е толку очаен да потпише за Арсенал), а многу подруга ќе биде приказната пример, Реал ако се замеша...ама како што кажа, има уште 22 дена па ќе видиме :)
--- надополнето: 8 август 2013 во 21:16 ---
Suarez: "Now I have the chance, I want to take it.
"A Champions League team (Arsenal) is making a big effort to get me and one always wants to be where they feel comfortable.

Luis Suarez To Marca : "I'm still defending the Liverpool shirt and I will do so until the last minute. It's not that I'm desperate to leave."

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom