- Член од
- 3 јуни 2013
- Мислења
- 329
- Поени од реакции
- 218
А најавите всушност беа дека оваа година ќе е подобра од претходната. лол
Годинава уште 50%... и ето ти 100%.Не приметив дека е од минатиот месец задолжувањето. Тоа значи дека уште во Мај надминале 50% од дефицитот предвиден. А годината има уште 6 месеци .
Овие крадат со милијарди долари, а мене власта ме прогонува да им плаќам на арамиите од Топлификација бидејќи наводно сум крадел топлина со „ поминување на цевки “ и „ топли ѕидови “Никаде нема кривична истрага или иницијатива за слично, во друга земја ова не оди во рубрика економија туку црна хроника.
ќе му напишеш писмо дека на зима држиш џамови отворени и топлината од цевките оди надвор во општинскиот простор и да си ги бараат парите од општинатаОвие крадат со милијарди долари, а мене власта ме прогонува да им плаќам на арамиите од Топлификација бидејќи наводно сум крадел топлина со „ поминување на цевки “ и „ топли ѕидови “
Колку што јас украдов, тие толку здравје да имаат!
Стварно си добар Другар, слатко се насмеав Ова не ми текналоќе му напишеш писмо дека на зима држиш џамови отворени и топлината од цевките оди надвор во општинскиот простор и да си ги бараат парите од општината
Криза е друже мора да сватиш дека се нема пари... абе 1 милијарда доста ни е за фабрики само една... ништо повеќе неќам освен да се средат побитните работи..Проста математика кажува дека во последните 10 години ,7 год на власт е ВМРО, а СДСМ 3. Овае релевантен меѓународен доказ дека патриотиве исто не љуштат преку зголемуање на долгот на РМ за своја сметка. Никаде нема кривична истрага или иницијатива за слично, во друга земја ова не оди во рубрика економија туку црна хроника.
ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ ОД МАКЕДОНИЈА НЕЗАКОНСКИ СЕ ОДЛЕАЛЕ 4,6 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ
![]()
http://telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=8&item=29267
Криза е друже мора да сватиш дека се нема пари... абе 1 милијарда доста ни е за фабрики само една... ништо повеќе неќам освен да се средат побитните работи..
Иначе Србија води на балканов по незаконско излевање на пари баш имаше емисија за ова... Тие бетер од нас сеМожда е тоа дека се повеќе народ... Во секој случај нечини !
Она твој данок твоја иднина, треба да се преименува во плати данок секако немаш иднинаЕве каде завршуваат народните пари, власта дебело се омрсува од народот и парите правец на Карибите. Си нашле овци, ќе стрижат.
Македонија инвестира најмногу на Карибите – последните 15 месеци над 82 милиони евра!
Kapitalizam...Она твој данок твоја иднина, треба да се преименува во плати данок секако немаш иднина.
Па проста логика парите од данокот твој одат за наместени тендери, и профитот од тие тендери оди на Карибите.
Kapitalizam...
Јас разбирам мора да се има осигурување некое плати, пензии, социјални пакети..... Но при прв проблем за пари прво од тоа ќе се крати како што и се крати, обезбедувањето и одржувањето на спомениците последно. И тоа е факт не само кај нас туку и во светски рамки секаде перат пари и тоа не со милиони со билиони за сметка на социјалната правда.