Може ли Македонија да ги врати воопшто кредитите што ги зема?

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
А најавите всушност беа дека оваа година ќе е подобра од претходната. лол

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Не приметив дека е од минатиот месец задолжувањето. Тоа значи дека уште во Мај надминале 50% од дефицитот предвиден. А годината има уште 6 месеци .

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Не приметив дека е од минатиот месец задолжувањето. Тоа значи дека уште во Мај надминале 50% од дефицитот предвиден. А годината има уште 6 месеци .
Годинава уште 50%... и ето ти 100%. :cautious:

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
За владините реклами годишно се трошат по 20 милиони евра!

Пренесувајќи ги наодите во Извештајот на ЕК каде се анализираат и огласите во електронските медууми, дневниот весник Вест пренесува дека македонската влада е најголем огласувач, со годишен буџет за рекламирање од над 20 милиони евра.

разбравме де! народот бил гуска.

http://faktor.mk/archives/53915?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=za-vladinite-reklami-godishno-se-troshat-po-20-milioni-evra

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Проста математика кажува дека во последните 10 години ,7 год на власт е ВМРО, а СДСМ 3. Овае релевантен меѓународен доказ дека патриотиве исто не љуштат преку зголемуање на долгот на РМ за своја сметка. Никаде нема кривична истрага или иницијатива за слично, во друга земја ова не оди во рубрика економија туку црна хроника.

ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ ОД МАКЕДОНИЈА НЕЗАКОНСКИ СЕ ОДЛЕАЛЕ 4,6 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

http://telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=8&item=29267

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Никаде нема кривична истрага или иницијатива за слично, во друга земја ова не оди во рубрика економија туку црна хроника.
Овие крадат со милијарди долари, а мене власта ме прогонува да им плаќам на арамиите од Топлификација бидејќи наводно сум крадел топлина со „ поминување на цевки “ и „ топли ѕидови “
Колку што јас украдов, тие толку здравје да имаат!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Овие крадат со милијарди долари, а мене власта ме прогонува да им плаќам на арамиите од Топлификација бидејќи наводно сум крадел топлина со „ поминување на цевки “ и „ топли ѕидови “
Колку што јас украдов, тие толку здравје да имаат!
ќе му напишеш писмо дека на зима држиш џамови отворени и топлината од цевките оди надвор во општинскиот простор и да си ги бараат парите од општината

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
ќе му напишеш писмо дека на зима држиш џамови отворени и топлината од цевките оди надвор во општинскиот простор и да си ги бараат парите од општината
Стварно си добар Другар, слатко се насмеав Ова не ми текнало
Инаку, денес пишувам кривична пријава за арамиите и гледам што правеле.
А бадијала пишувам, знам дека ќе ја одбијат
.........
Сега и го раскажав ова на мојата Сопруга и таа падна од смеење... На вистина си прекрасен Другар

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Ова се дознаки на приватни лица, согласно законот за девизно работење резиденти не смееат да имаат сметки во банкга надвор од МК ниту пак да вложувааат во недвижности или хартии од вредност(единствен закон во свет парите прво се на државата после твои само во нашата МК) . Затоа се смета дека се лугѓе функционери, политичари кои ја злоупотребуваат власта за вакви цели. Може да се провери колку изнесуваат јавните набавки до 5000е за последните 10 години бидејќи тука најмногу се манипулира, да видиме дали се поклопува со сумата годишна.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Проста математика кажува дека во последните 10 години ,7 год на власт е ВМРО, а СДСМ 3. Овае релевантен меѓународен доказ дека патриотиве исто не љуштат преку зголемуање на долгот на РМ за своја сметка. Никаде нема кривична истрага или иницијатива за слично, во друга земја ова не оди во рубрика економија туку црна хроника.

ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ ОД МАКЕДОНИЈА НЕЗАКОНСКИ СЕ ОДЛЕАЛЕ 4,6 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

http://telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=8&item=29267
Криза е друже мора да сватиш дека се нема пари... абе 1 милијарда доста ни е за фабрики само една... ништо повеќе неќам освен да се средат побитните работи..

Иначе Србија води на балканов по незаконско излевање на пари баш имаше емисија за ова... Тие бетер од нас се :D Можда е тоа дека се повеќе народ... Во секој случај нечини !

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.502
Криза е друже мора да сватиш дека се нема пари... абе 1 милијарда доста ни е за фабрики само една... ништо повеќе неќам освен да се средат побитните работи..

Иначе Србија води на балканов по незаконско излевање на пари баш имаше емисија за ова... Тие бетер од нас се :D Можда е тоа дека се повеќе народ... Во секој случај нечини !

Еве каде завршуваат народните пари, власта дебело се омрсува од народот и парите правец на Карибите. Си нашле овци, ќе стрижат.

Македонија инвестира најмногу на Карибите – последните 15 месеци над 82 милиони евра!

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Еве каде завршуваат народните пари, власта дебело се омрсува од народот и парите правец на Карибите. Си нашле овци, ќе стрижат.

Македонија инвестира најмногу на Карибите – последните 15 месеци над 82 милиони евра!
Она твој данок твоја иднина, треба да се преименува во плати данок секако немаш иднина :icon_lol:.

Па проста логика парите од данокот твој одат за наместени тендери, и профитот од тие тендери оди на Карибите :icon_lol:.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Она твој данок твоја иднина, треба да се преименува во плати данок секако немаш иднина :icon_lol:.

Па проста логика парите од данокот твој одат за наместени тендери, и профитот од тие тендери оди на Карибите :icon_lol:.
Kapitalizam...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

Јас разбирам мора да се има осигурување некое плати, пензии, социјални пакети..... Но при прв проблем за пари прво од тоа ќе се крати како што и се крати, обезбедувањето и одржувањето на спомениците последно. И тоа е факт не само кај нас туку и во светски рамки секаде перат пари и тоа не со милиони со билиони за сметка на социјалната правда.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Јас разбирам мора да се има осигурување некое плати, пензии, социјални пакети..... Но при прв проблем за пари прво од тоа ќе се крати како што и се крати, обезбедувањето и одржувањето на спомениците последно. И тоа е факт не само кај нас туку и во светски рамки секаде перат пари и тоа не со милиони со билиони за сметка на социјалната правда.

Човеково око ненаситно... зошто да има вила на водно кога може да има вила во европските земји... Тој што има пари сака уште повеќе , тоа дали се заебуваат животите на голема маса луѓе ги заболе таквото... За жал секаде е вака како што кажа ти..

Читав баш за Индија зошто толку има невработеност и сиромашни луѓе... Одговори имаше како демек во Индија има такви милијардери што им одговара таа положба бидејќи богато население само повеќе проблеми би им правело... А огромна држава огромна економија во прашање :)

Kajgana Shop

На врв Bottom