Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се оди/ше на The Lone Ranger во кино (некој вторник во Синеплекс / било кој ден во Милениум) ама уште сега му падна оцената на 6.7 . Ај нека исфрли некој коментар дека филмот е само за во кино и дека не е толку лош , ама да го мисли тоа :D

Батали оценки. Ако ти се гледа оди глеј го. Ако ти се допадне џабе и сто луѓе да ти викаат дека не чини кога тебе ти се допаднал (а тоа е најбитно).
Јас го немам гледано филмот, така да не би можел да ти кажам дали е добар или не, ама затоа можам да ти кажам да баталиш оценки :D

На кино и John Carter и Immortals ми беа добри. Само со Olympus ја утнав ама и тоа добро помина пошто во главава си ги премотував Die Hard и Commando кога ми беше досадно :)

MyloXyloto морам и втор пат да те предупредам за раскажување приказни. Кратка рецензија не подразбира прераскажување со изоставување на крајот.
Фини филмови и предлози, исто ти го ценам и мислењето, ама тек сега го гледав Trance и ти ја прочитав рецензијата.
Значи сосема во ред би ти поминале рецензиите и без делот кој стално ти го ставам во спојлер.

Инаку скоро и да се согласувам со 9ката. И не од типот дојдов за акција добив акција 9ка, или дојдов за хорор добив хорор 9ка.
Во поголема слика, туку нека биде 8-ка, за да е реално. Мене премногу ми се допадна, хајпнат бев ама сепак воопшто незнаев ништо, дури ни глумци освен Касел.
Од глума, до приказна, до музика, до арт, до тензија. Одличен филм, најтопла препорака до сите.
Ми текна дека Сајд Ефектс го гледав месецов.. комедиии. :)

The Good Doctor колку лош филм, на момент мислев дека ќе заврши добро ама не (си го замислувал тоа) така да во целост беше лош.

Trance и од мене има осмица. Секој филм кој до крај ќе ти го задржи вниманието со својата непредвидливост има огромен плус кај мене. Другото се` си беше на место, од глума, па до камера и режија.

И како бе не бил лош Olympus Has Fallen? А рачунај, немав никакви очекувања од филмот.

Го гледав трејлерот за америчкиот Oldboy. Ги има буквално истите сцени од оригиналот. И истите дијалози. И истите тепачки...

Го гледав трејлерот за америчкиот Oldboy. Ги има буквално истите сцени од оригиналот. И истите дијалози. И истите тепачки...

Ама ги нема истите програми на телевизорот :icon_mrgr: т.е. он како демек дознава како изгледа ќерка му така да...
Изгледа битката со чекан кога им ебава матер на 10+ души ќе биде поинаква а и крајот ќе бил демек апгрејднат (според Спајк Ли), изгледа ок трејлерот кога ќе излезе филмот тогаш ќе го судам, ако беше поинаков па ќе се жалеадека се е сменето :)

Oldboy e филмиште и пол. Само штета шо оргиналот е прескокнуван (допрва уште повеќе) од вакви ко Pluh. :D

Kick-Ass, кул филм.

Big Daddy, badass.
1337598-kick_ass_big_daddy_poster.jpg

Предлог за филм за @Iceboy и @wot
Pacific Rim

Вие двајцата разбирате вакви работи. Ајси, имаш mega-size машини овде, вистинска работа. И тие ванземаљците... Годзила и Кинг Конг во споредба со нив се како Мечето Ушко. :)

Рецензија ќе следи... најверојатно...

Па за кој стап го правеле ако е се' исто, креативноста на Холивуд е на дно во моментов, до 2000та што се направи се направи после тоа слабо, многу слабо. Почнаа да се прават римејкови на филмови од пред 20 години :facepalm: copy-paste комедии и продолженија на легендарни серијали од минатото :confused:

In Bruges чуден филм не сум сигурен дали ми се допадна или не.

Што е финтата со кошулата на Фарел, забравиле ли да однесат некоја друга облека на снимањето во Бриж.

Предлог за филм за @Iceboy и @wot
Pacific Rim

Вие двајцата разбирате вакви работи. Ајси, имаш mega-size машини овде, вистинска работа. И тие ванземаљците... Годзила и Кинг Конг во споредба со нив се како Мечето Ушко. :)

Рецензија ќе следи... најверојатно...

Atlantic rim добар е, сличен на pacific rim?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom