Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Читав многу за овој ама искрено не ми се познати акции како на овие агенти од Левандовски. Агентот само најдоброто го прави за својте играчи ама све во рамките на дозволеното. Иначе Раиола буквално го спаси Мики од Донецк, пола држава имаше трансфер-права на него плус ко подпиша во времето во Донецк тоа го правел без агент па земал некој смешни 600.000 Долари годишно. Штом Мики се одлучил за Дортмунд пред Ливерпул и Тотенхем, а се шпекулира и дека далеку поголеми клубови го барале, тогаш агентот и играчот стварно донеле вистинска одлука а не оделе само по парите. Ама да, со агентиве секојпат се има проблем, но кај некој има галама по медиуми како кај Лева а кај други не. Читав денес во Süddeutsche Zeitung Röckenhaus кој е блиску до Дортмунд и пишал дека Цорк и Вацке ко пошле во Украина како со Мафиаши да преговарале, ама ете успеала да намалат за 6м ЕУР, и Цорк е опасен :)
--- надополнето: 8 јули 2013 во 19:00 ---

Сакам да информирам за случувајната во Дортмунд, сепак стана клуб од интерес во Европскиот фудбал и гледам се повеќе заинтересирани во фудбал се информираат и за Дортмунд :)
Треба да е луд па да го одбие Дортмунд за овие клубови. :D

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Треба да е луд па да го одбие Дортмунд за овие клубови. :D
Највероватно поќе пари можат да понудат за плата плус во Премиер лига се, предноста на Дортмунд е ЛШ.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.411
Поени од реакции
26.409
Шахтјор на официјалната страна ја објавиле сумата која сте ја платиле за Хенрик и таа е 27,5 мил. евра.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Шахтјор на официјалната страна ја објавиле сумата која сте ја платиле за Хенрик и таа е 27,5 мил. евра.
Су читал повеќе бројки, дали 24м дали 27.5м не знам, можеби со премии ќе дојде до таа сума. Ама не ми се верува дека Дортмунд ќе објави.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Знаеш дека си голема екипа кога играч го одбива Ливерпул за да игра во Европа :icon_mrgr:

Ај честито Мхтаријан, искрено кај вас има повеќе шанси да успее него ли во Ливерпул на пр.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381

Првото интервју со царот :cool:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Очекувам многу со овој тим, трансферите се сите на место. 50м ЕУР вложи Дортмунд што е огромна сума за клубов кој пред 8 години имаше долг од 200м ЕУР и кој со исклучок од лани не давал повеќе од 5м ЕУР за трансфери. Покрај оваа вложена сум интересно е што Дортмунд даде само 6м ЕУР нето-влог за трансфери. Имаат голема сума пари на страна, вложија многу во играчи и во стадионот, лани и годинава беа вложени 10м ЕУР во реновирајне на стадионот. Многу пари се вложени за инфраструктурата на клубот и пак има уште пари за поголем трансфер летово ако дојде прилика (де Брујне, Кагава ?). Дортмунд дефинитивно многу добро раководи со својте средства, подруго е ако си ги заработил тие пари со голем на пор и труд, па на крај секоје милионче ќе го цениш и ќе се стискаш за плати и трансферсуми. Во денешниот фудбал начинот на кој работи Дортмунд, од финансиски аспект, дефинитивно е контрапример за новобогатите клубови како Сити, ПСЖ, Монако итн. кој со неограничено трошејне на туѓи го доведуваат фудбалот на работ на пропаста, тоа е мое мислејне. И да, свесен сум дека Дортмунд едно време одеше по тие патишта ама ја научиле лекцијата.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
МкХ...Мхк...
Ќе биде многу интересно да слушаме како нашите коментатори ќе го изговараат различно секоја втора можност.

Патем, честитки :D

Член од
15 август 2012
Мислења
310
Поени од реакции
500
Вајденфелер со краток пас со Папастатопулос и овој бековски кон Аубамејанг, Аубамејанг со елегантна финта се ослободува од играч и ја додава до Мхитарјан и со минимален допир ја префрла на другата страна кај Блазжчиковски и еве конечно центар шут и гол гол гол гол гол(во латино стил); па ба па ба алааа алаааах(арабика) Левандовски! :vozbud:

Како тргнала работава, стрелецот на голот ке го кажуваат за време на replay :ROFLMAO:
ПС. Мхитарјан мене лично ми прави премногу мерак, пред се како личност и криво ми е што не успеавме да го добиеме потписот. За фудбалски квалитети се надевам дека термините на Дортмунд нема да се поклопуваат со моите пулени за да можам да уживам во буквално кажано танцот со топка. Со убаво со арно да е.:)

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682

--- надополнето: 10 јули 2013 во 19:46 ---
Мики до Ројс и 1-0..:свиркам:
--- надополнето: 10 јули 2013 во 20:09 ---
Ја отвори јако сезонава Микица!Опна и едно голче.Почна да ме плаши овој Игорче.:(

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Дајте да го видам голот, да видам колку го бива. :D

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Добар меч Игорче, со оглед на тоа што не играше цел прв тим. Гундоган е многу добар во средина, ја раздвижува цела игра. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom