Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
Го гледав филмов,ама не го сфатив дали може некој да ми ја објасни поентата на филмот? :)
Не си обратил доволно внимание на лезбејските сцени. Гледај ги пак.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Битно Линч го гледаш, па дали го сфаќаш или е за тебе друга небитна работа е :D

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
Се сеќавам дека го гледав многу одамна филмов, но никогаш не ми избледе од меморија!
Содржината нажалост не можам точно да ти ја доловам, бидејки може да се интерпретира на различен начин, и од многу различни аспекти.
Битно е дека станува збор за психолошки трејлер.

И јас на пример, сфатив дека таа Бети страда од синдром на подвоена личност, и дека всушност таа е Рита.
Поради неуспешниот живот, и кариерата која чинам дека во текот на дејствието и тргнува по надолна линија, (тој дел е изоставен во наративот), таа го губи социјалниот живот и започнува да се навраќа на старото место (во театарот), и да се претставува како друга личност обидувајки се повторно да се изгради, во што на крај не успева, па се соочува со фактот дека Рита е само производ на нејзината имагинација.

Настаните, како и ликовите кои ја напаѓаат на крајот, се исто толку ирационални и апсурдни, колку и нејзиниот карактер.

B

Blade Torch

Гостин
П.С. Јас не обрнав внимание на лезбејските сцени, сметам дека беа одвишни во филмов..
па што ќе обрнеш внимание , излиени жени , пукаат од сексапил . А кај тебе завист голема :pipi:

Член од
15 март 2011
Мислења
154
Поени од реакции
85
па што ќе обрнеш внимание , излиени жени , пукаат од сексапил . А кај тебе завист голема :pipi:
Обрнав внимание на соддржината.
Патем нема никаква завист, и не гледам причина за да постои. Плус, не станува збор за еротски филм.. :)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.917
Поени од реакции
11.290
Го гледав филмов,ама не го сфатив дали може некој да ми ја објасни поентата на филмот? :)
Се поуверен сум дека поентата на филмот ни самиот Линч сеуште не ја знае :)

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Типот не свати ни дека го тролате ,а не па филмот да го свати :D

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.848
Поени од реакции
12.105
Типот не свати ни дека го тролате ,а не па филмот да го свати :D
фала богу ти си тука, па да ме просветлиш,а сега раус од темава аку немаш нешто паметно да кажеш.

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
хадерип од седамстотини мб се не рачуна добра снимка одамна, осим ако нема поквалитетен?
почна и world war z скринери да испаѓаат иначе.. аиде каидае, нека биде побрзо овојпат.
Веројатно ова го чекаше ти, повели Trance / Транс (2013)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Конечно се натерав да го изгледам Olympus Has Fallen и еј ми се свиѓаше :)
Му влегов без никакви очекувања, сакав да гледам пукање и крв на сите страни и богами цел филм беше и тоа.
Седмица од мене, да не беше Арон Екхарт можеше да оди и накај осум оценката.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Треба филмовиве да ги пуштаат во школо како пропаганда против конзумирање на наркотици.

"И деца, ако решите да прифатите нешто што некој чичко ќе ви понуди ќе завршите како режисер или актер што смета дека ова е добар филм"

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.689
Поени од реакции
34.202
Ајсбои, нашата сага завршува овде.
Олимпус накај 8-ка да кажеш е веќе подигравање со моите чувства.
Одденес натаму, веќе твое мислење и предлози зимам со резерва.

Kajgana Shop

На врв Bottom