Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Конечно излезе и Trance на добра снимка. Одличен трилер !

Конечно излезе и Trance на добра снимка. Одличен трилер !

хадерип од седамстотини мб се не рачуна добра снимка одамна, осим ако нема поквалитетен?
почна и world war z скринери да испаѓаат иначе.. аиде каидае, нека биде побрзо овојпат.

World War Z
аууу fucking предобар филм! Одличен блокбастер, после Транс оди на листата на филмови на кои најмногу сум уживал без да трепнам! 3Д ефектите ОК, но филмот во глобала мене одличен.
Го гледав вчера, добро направен филм. 3Д ефектите се ОК, ништо префорсирано туку онака таман за да те здрма кога треба.

Ја имам читано и книгата, напишана е во вид на сведоштва на очевидци и директни учесници во настаните, и со тоа остава многу простор за сценарио по мерка на филмаџиите. Книгата е земена само како подлога за сценариото, уствари само оквирот на книгата е земен а настаните во сценариото се целосно напишани од сценаристот. Што е подобро одколку кога книга се касапи за сценарио.

Транс мора да го изгледате, таков филм не се пропушта.
Тешко дека ќе излезе од мојата листа за 10 најдобри за 2013. :cuc:

Го гледав вчера, добро направен филм. 3Д ефектите се ОК, ништо префорсирано туку онака таман за да те здрма кога треба.

Ја имам читано и книгата, напишана е во вид на сведоштва на очевидци и директни учесници во настаните, и со тоа остава многу простор за сценарио по мерка на филмаџиите. Книгата е земена само како подлога за сценариото, уствари само оквирот на книгата е земен а настаните во сценариото се целосно напишани од сценаристот. Што е подобро одколку кога книга се касапи за сценарио.

Ја има на нетов негде книгата? Ако ја имаш прати ми пп. :)

Ќе ми објасни ли некој како ги оценува филмовите? Не е нешто реторичко прашањево, сериозно не знам, a сакам и јас да пробам да ги оценувам филмовиве, да не ги мавам на рандом бројките. Посебно за тие што оценуваат со децимали. Бар за децимал треба некои тешки математики да паѓаат во оценувањето :D

И да не ви е по шаблон оценувањето, дајте ми пример бар за еден филм и како ја добил оцената

Абе јас порано се занимавав со оценки, па седум кома ова, девет кома она, па едно време имав теорија дека нема филм што вреди за 10ка, дури најдобрите се максимум 9 и нешо.
Сега како ветеран (хехе :D) или ми се допаѓа филм или не, нема потреба да го оценувам. Или мислам подоцна на него или не мислам. Или има бел бумбар или има црн. Ако има бел одам и на имдб му фрчам десетка.

Многу лесно.

5 е просек, 6 е солиден, 7 добар, 8 многу добар, 9 епик, 10 ремек дело.

10-ка ми се само неколку филмови....

Многу жал ми падна што го изхејтаа Фајкла, па еве малку почит за филмот. For fanboys only

PSAs

Fight-Club-fight-club-11874412-1024-768.jpg

ISphf.jpg

http://shop.omniconsumerproductscorporation.com/products/fight-club-soap-logo-bar

fight-club-wallpaper-fight-club-34620430-1280-960.jpg

pitt.jpg

commentaries - има само со Марла, само со Финч (Линч lol), со Финч + Пит + Нортон...

Pain & Gain или нашите што би го превеле без пот, нема плод (нешто во тој стил)... е тапа.

Ништо вредно во филмот, дури и улогите лошо им се поделени.
Од коа го изедов чипсот, чекав да заврши филмот. (а го изедов многу брзо)

Од мене имате препорака да не трошите 130 минути и 200 денари за карта.

wot Хахахаха. Изгледа јас најубаво си пројдов со Олимпус бидејќи не знаев ништо за филмот пред да го гледам. Точно е тоа што си го пишал ама заради забавата вреди сигурно повеќе од 3ка, сепак не е ова Sand Sharks :)

Ја го доживеав ко 26-то продолжение на Умри Машки :)

Батлер беше во фазон "Who the fuck is John McClane?" а Кореецот беше нашминкан со Ичибан липстик фор мен :) Да беше снимен во 80-те со цвикери и trash talk ќе беше закон :)

Да беше филмот од 1967 ќе му беше меѓу поомилените на wot :D

Sand Shark, не е ништо, другата недела ќе излезе еден многу похардкор филм-Sharknado. A modern classic дефинитивно

Sand Shark, не е ништо, другата недела ќе излезе еден многу похардкор филм-Sharknado. A modern classic дефинитивно

Sharknado го чекам и јас да излезе. Одамна не сум гледал нешто од ремек-делата на Syfy.

Кастингот им е одличен, на чело со Тара Рид и оној жолтиот од Беверли Хилс.

Еве и гиф, ако некој го мрзи да го гледа трејлерот.

SHARKNADOGIF.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom