The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Енглезиве од очај освоија веќе чекаат 77 години :pos:
Нека му е честито победата на Мареј но Ноле мора да се врати на победничките патеки!

BOlxk_ZCIAECMae.jpg:large

Е ова е навивач.

Не беше Ноле роден за тој пусти Вимблдон 2013.

Камерон - Prime Minister on Andy Murray: "A brilliant performance - an amazing day for Andy Murray and an incredible day for Britain." ‎#Wimbledon

Иначе за обожавателите на Ноле: Да, имаше лоши коментари у стилот на радување шо изгуби Ноле (и мислам дека тоа е глупо), ама не се правете наивни, да земеме да ги најдеме коментарите за Надал и Федерер кога изгубија уште на почеток и полоши коментари ќе најдеме од обожавателите на Ноле.;) Бидете барем реални. Не се и тие цвеќиња за мирисање во поглед на коментирање и хејтање. Тоа не значи дека се помалку обожаватели на Ноле, нели?

Конечно заслужи да го освои Вимблдон, секоја чест Енди :)

Јас си го снимав последниот гејм, зошто многу ме нервираше Вишковиќ, да видам како ќе изреагира кога ќе победи Енди.

Дајте нова жртва за на аватар. :pos:
За мене тотално очекуван победникот во финалето, искрено не мислев дека ќе е 3-0, али секако очекував дека Мареј ќе освои. Едноставно он е подобар играч на трева од Новак и тоа е тоа, нема што повеќе да се објаснува. Ударите на Новак, играта на Новак го немаат ефектот што го имаат на тврда подлога или на земја. На трева е многу поразлично, трева да си разновиден и тоа во голема мера, значи да ја миксаш играта максимално, слајсови, кратки дијагонали, сервис волеј и слично. Новак многу ретко игра слајс, и коа го прави тоа не е толку ефективно, сервис волеј пробуваше и тоа во голема мера на турниров, али еве во финалево конкретно тоа не се покажа како добра идеја.
Како прв тенисер на светот едноставно мора да поработи на смечовите и играта на мрежа, особено на она првото, затоа што тој удар го изведува криминално, како да е надвор од топ 100. Одбраната му е фантастична, но на трева нема толку голем ефект како на останатите подлоги. Има ефект али со играчи како Мареј и Федерер нема, тие знаат како се игра на трева и ја користат секоја укажана прилика.

Вчера реков дека клучен фактор ќе биде сервисот, а и процентот на искористени брејк шанси, нешта во кои Ноле дебело потфрли, заедно со играта на мрежа. Највеќе го издаде сервисот, он со овој удар до сега ги тероризираше противниците.

undercover
Друг пат не летај толку во облаци, штетно е. ;) И пред 1/2 финалниот дуел на РГ леташе и не убедуваше дека Новак ќе победи па ти се тресна тоа од глава. И ете, на крајот не испаднав луд кога велев дека Мареј е втор фаворит позади Федерер, со малку помали шанси од него, нормално ради тоа што го има до сега направено Федерер на турниров.
Ме занима твојот коментар после денешниов пораз...

stefan, професори од факултет ставаш?

Дајте нова жртва за на аватар. :pos:
За мене тотално очекуван победникот во финалето, искрено не мислев дека ќе е 3-0, али секако очекував дека Мареј ќе освои. Едноставно он е подобар играч на трева од Новак и тоа е тоа, нема што повеќе да се објаснува. Ударите на Новак, играта на Новак го немаат ефектот што го имаат на тврда подлога или на земја. На трева е многу поразлично, трева да си разновиден и тоа во голема мера, значи да ја миксаш играта максимално, слајсови, кратки дијагонали, сервис волеј и слично. Новак многу ретко игра слајс, и коа го прави тоа не е толку ефективно, сервис волеј пробуваше и тоа во голема мера на турниров, али еве во финалево конкретно тоа не се покажа како добра идеја.
Како прв тенисер на светот едноставно мора да поработи на смечовите и играта на мрежа, особено на она првото, затоа што тој удар го изведува криминално, како да е надвор од топ 100. Одбраната му е фантастична, но на трева нема толку голем ефект како на останатите подлоги. Има ефект али со играчи како Мареј и Федерер нема, тие знаат како се игра на трева и ја користат секоја укажана прилика.

Вчера реков дека клучен фактор ќе биде сервисот, а и процентот на искористени брејк шанси, нешта во кои Ноле дебело потфрли, заедно со играта на мрежа. Највеќе го издаде сервисот, он со овој удар до сега ги тероризираше противниците.

undercover
Друг пат не летај толку во облаци, штетно е. ;) И пред 1/2 финалниот дуел на РГ леташе и не убедуваше дека Новак ќе победи па ти се тресна тоа од глава. И ете, на крајот не испаднав луд кога велев дека Мареј е втор фаворит позади Федерер, со малку помали шанси од него, нормално ради тоа што го има до сега направено Федерер на турниров.
Ме занима твојот коментар после денешниов пораз...

znachi stvarno si kobach :) . Abe Shtef , ako si fan na nekoj i ako ne veruvash vo nego a ima baajagi osnova za toa , togash ne si fan . Tvrdam deka kako kompleten teniser Novak e car za Marej nezavisno od podlogata , all round igrach momentalno prv na planetata no , eden spomna porano a i jas isto taka , likot vo ogledaloto go ebe , ima nekoi bubici i toa e , nema beganje . Deneshniot mech , Marej poveke ja sakashe pobedata , beshe posamouveren , publikata odigra golema uloga vo podiganjeto na moralot , i zasluzeno pobedi , chista pobeda kako solza. E sega , kako pregolem fan na Novak , smetam deka rezultatot ke beshe porazlichen da ne forsirashe tolku Novak ,malce koga igrashe podefanzivno a Marej da napaga poeni dobivashe Novak . Losh game plan , prosechen servis , loshi drop shotovi , polovichna igra na mreza i toa e toa ,pa vidi mu gi samo neiznudenite. Od drugata strana jas samo ke kazam deka beshe hipnotiziran Marej , isto kako i Delpo ,najdobar mech vo negovata kariera i ete go rezultatot . Eden element da beshe posalam od gorespomenatite Novakovi , rezultatot ke beshe drug. No toa e toa ,sam si e kriv Novak ,kako shto atmosferata go digna Marej , taka kaj Novak beshe obratno a i game planot mu beshe nedobar . Koga go izgubi prviot set , trebashe da se povleche nazad da go ostavi Marej da napagja , ama toa e . Zasluzena pobeda na glumechot , i , da , ubeden sum deka Novak ke pobedi na US Open ,shto ocekuvash ti , sekogash se ubeduvam na najdobroto , e sega ,nekogash vo pravo ,nekogash ne ,karavanot ide dalje .

ne ti go prochitav cel post a ti odgovoriv , chitam shto si pishal deka trebalo da igra Novak za da pobedi , pa Marej nishto od toa ne igrashe shto si pishal , pa pobedi , kako e mozno

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom