Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
на ваков оџак максимум за тебе е централ23.негова одлика е скоро целата енергија ја предава на радиаторите.мој другар го има овој котел,има стан кој всушност се два стана помал и поголем споени во еден, и го загрева целиот стан,а ако му затреба дополнителна топлина го приклучува и електрилниот котел кој работи во серија со централот.можиш да размислиш и за ваква солуција.тој го пушта и електрилниот во најстудените денови.

би ти препорачал да отидиш во продавница и да го разгледаш овој котел,снагата му е 23 kw

CENTRAL-23KW.jpg

images

1.jpg

http://www.alfaplam.rs/en/products/details/21

сосем случајно го видов на сликава и ми падна во око.. го имам истиов ама ПОТПОЛНО истиов котел и по димензии и по карактеристики, во едниот магацин ми е и се користи само по потреба приклучен на 2 радијатори и еден ОГРОМЕН фенкојлер.. значи се е исто освен една работа.. мојот е со година на производство 1974-та и на него пишува ГОРЕЊЕ... значи алфа плам дрпнале од горење дизајн...

ако е направен исто како горењето, ондак имам само пофални зборови за греењето, освен дека треба да му бидеш роб на котелов, какои впрочем на секој котел на дрва...

Инаку ги немам пробано Coen bros, многу добри ми беа Barton Fink i Big Lebowski, треба некогаш и другите да им ги изгледам

За Burn After Reading и Serious Man, ај да му вервиме на вот, иако ги немам гледано.

Гледај ги од браќава:
- O Brother, Where Art Thou
- No Country For Old Men
- Ladykillers (не е ни приближно на ниво од погорниве два, ама онака лесна комедија, во типичен нивни стил)

Нема утка кај Коен, во никој случај преценети. Овој новиот ептен добри критики има, едвај чекам да го гледам. А за омилени Fargo и No Country for Old Men дефинитивно. :) Единствено A Serious Man ми беше чист просек.

алтернатива на парното

Александaр Александров патентирал иновативна електрична печка

е многу икономична и може да заштеди до 50% од расходите за струја
http://tv7.bg/news/society/9619592.html

не ми изгледа ова мене нешто озбилно.само ја насочува топлината нанапред наместо нагоре,нешто што го прават и греалките со вентилатори

Cloud Atlas
Compliance
The Imposter
The Intouchables
Iosonoviot Rust and Bone

A na pc gi imam Holy Motors radi diskusijata pred nekoe vreme.
i Indie Game, mada po 2 3 traileri i intervjua, taka ke ostane izgleda.

Dzimay amateur. :D

Му се спремам на Гетсби, вечер ќе идам у Cinepaplexx на the man of steel, а го чекам оној adore. Мн настрано изгледа, и интересно.

Jas imam kotle na struja Ales 4x9, 36kw.
Sto te interesira

сум слушал дека најевтино загревање на струја се тн.`руски подморници`-некои системи на парно каде како медиум се става електролит.

кој знае повеќе нека пиши.било скоро дупло поевтино него овие електричниве котли одпогоре

Kakvi radijatori imas, panelni, gusani ili aluminiumski?
Kolku radijatori imas vo tie 85m2?
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 21:14 ---
Jas koga go kupuvav kotleto mi bese dovolno 27kw, arno ama razlikata pomegu 27 i 36kw kotle bese mnogu mala pa zatoa go kupiv pojakoto iako nikogas ne sum uklucil 4 grejaca, ali za malku pari neka stoi kako rezerva.
Taka da i da tie dovolno 9kw (mislam deka e malku) zami si pojako.
Najdobro e da gi rasteretis grejacite po fazi zasto ako imas eden od 9 ja opteretuvas samo ednata faza so 9kw, a podobro e da zemes 3x3kw kako bi odele na sekoja faza po 3kw. Ova go kazuvam samo kako opst primer.

алтернатива на парното

Александaр Александров патентирал иновативна електрична печка

е многу икономична и може да заштеди до 50% од расходите за струја
http://tv7.bg/news/society/9619592.html
ако навистина функционира ова милијардер во Евра ќе стане човеков, тоа неможат да го постигнат ни ‘‘норвешките конвектори‘‘ како најдобри греалки на струја те. COP фактор 2.... аман бе Гањо, ај да речеше 30% заштеда, ама 50!? Многу нереално ни изгледа мене. Незнам само како може греалка да има толкава заштеда!? Тајната колку разбрав била во хоризонталното зрачење на топлотната енергијата!?..... Кај греалките на струја дали ќе ги наречеш конвектори или ‘‘џоле‘‘ наречи ги, ми се чини колку KW трошат енергија толку топлинска енергија како еквивалент даваат. Може да има само мали отстапки. Додека COP 3,4,5.... може да има само кај термо-пумпите....
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 21:47 ---

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom