Фан Клуб: Италија

P

PewDiePie

Гостин
Џакерини,Барзаљи,Бонучи :facepalm:

Кај си тргнала црна Италијо со овие во прв тим.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Нема,тоа е поголемата трагедија
Druze iskreno bonucci shto si ima kiksovi si ima, soliden e okej e za u italija monentalno, ne deka e cannavaro, nesta, ili kako maldini ali okej si e. baska i dobar tandem se so chiellini. Realno momentalno u svet i nema nesto premnogu jaki defanzivci ko sto imalo nekad. A za barzagli i ja neznam shto kur bara u reprezentacija prv tim plus :D .... Neznam zasto cannavaro od napoli ne go vikaat za ispomos, iskreno bolje mi e od barzagli,astori ... my honest opinion.
Realno ovoj tim ovaa godina e podobar od onoj lani, mislam deka bi trebalo da gi ppbedat brazil bidejki se raspashana komanda. Pouigrani se, takticki sozreana generacija, so doza na mladost. Mada zaeba mladinskoto sto se pogodi u isto vreme inace ocekuvam barem veratti da bese povikan. A inace ja neznam koj k*r i abate e povikan :))

Mnogu me interesira shto mislat mnozinstvoto od fanovite na juventus za giaccerini shto e povikan.dali potegot e okej ili ne.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
Џакерини,Барзаљи,Бонучи :facepalm:

Кај си тргнала црна Италијо со овие во прв тим.
Со овие Италија стигна до финале.Ај за Бонучи претходните години правеше киксови ама сеа многу напредна под водство на Конте а за Барзаљи no comment.

И пак сеа осеќам миланези ќе мрчат зашо мора да играат играчи на Јуве:) ако не нека играат само миланези па ќе видиме до кај ќе стигнат.

P

PewDiePie

Гостин
Абе какви барзаљи какви бонучи не се заебавајте.......некогаш Неста-Канаваро и Малдини сега Бонучи,Барзаљи и Абате. :facepalm:

А Џакерини па :pos:

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.522
Поени од реакции
4.405
Ако се рекло за Џакерини дека дефинитивно не Заслужува да игра за Италија па вие сеа претеравте за Бонучи и Барѕаљи. Тие се моментално најдобрите решенија заедно со Киелини.
Во иднина можно е Огбона да замени еден од оваа тројка но сето тоа зависи од него како ќе се покаже.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
Абе какви барзаљи какви бонучи не се заебавајте.......некогаш Неста-Канаваро и Малдини сега Бонучи,Барзаљи и Абате. :facepalm:

А Џакерини па :pos:
требале запата јепес подитно да им азвадат италијанско државјанство пошто играат за милан они се најаки

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Џак бил добар играч... Шиљо го возеле лесно.... што све не ќе прочиташ....
Џак е шампион на Италија. Многу мина го потценваја али тој со работа си ги побива сите критичари. Вие шо сакате зборајте.
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 19:34 ---
ocigledno za juve navivas... all round igrac so ubistven dribling . hahahahaha. Ne zaebavaj.Ne znaci ako moze da igra 5 pozicii deka e korisen i deka treba da e povikan.
Ostaj toa gilardino kakva sezona imal, ednostavno covekot ne e kompleten, osvaldo e 5 pati poopasen i moze sam da si kreira sansa, na gila treba da mu mestat na tacna za da dojde do gol pozicija(koja e prasanje dali kje ja isjoristi), a italijanive nemaat koj znae kakva kreativna sredina.
A za de sciglio te molam bez hejtanje, abate kenjaj go kolku sakas, ama detevo NE! odamna ne sum videl nekoj mladic u milan shto so takva posvetenost i srce igra na teren.
I nigde ne rekov maggio da se trga.
навивам.
за Џак го кажвав истото дури беше во Чезена.
Во фан клуб Јуве беше пречекан со потсмев ама во рок од две години ги затна сите критичари.

За Освалдо ти кажав . Ако сака нека е Меси несмеј да покажва детска непослушност.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
cekaj be juventasi, kako be sive ovoe godini tie kompleksi ne gi izvadivte ve molam, realno da zborime ova ne e samo moj stav giaccherini ne zasluzue i tocka, i od milan ima eden (abate) sto nezasluzuva da nastapuva za reprezentacija. Kakva vrska ima toa koj za kogo naviva.Stanuca zbor za ljubov kon italijanskata igra, ne juventus milan inter, krsete si glava na fanklubovite na timovite ne ovde. Fakt e deka italija imala, daleku daleku podobri igraci u odbrana. Toa treba da go sfatat site. A toa sto realno nema podobri igraci od barzagli i astori ne sme nie krivi. Cannavaro go dadov za primer ko nekoj postabilen i posigueen od ovie dvajcata.
Imalo i popromasheni rosteri od ovoj, koj e najdobriot osven 3-4 igraci koi pomalce zasluzuvaat od nekoi drugi.
FORZA AZURRI.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Ај за Џакерини сваќам и јас незнам зошто Прандели му дава толку шанса, мислам дека не е потребен, но јас незнам како можете да тропате за Бонучи и Барѕаљи, покрај Киелини тие се најдобрите што ги има Италија, не гледам резон некој пред овие тројца, уиграни се заедно и играат за Јувентус кој оваа година повторно освои титула со најмалку примени голови, тоа е добар факт ... е сега еден од нив може да не игра само доколку Де Роси влезе како варијанта за централен:pipi: , али тоа за со Бразил доколку некој од овие не изигра на ниво вечерва :)

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Џакерине е курац, тое е точно, само Прандели го форсира оти е поливалентен , и физички спремен па покрива и во дефанзива.
Али ја нез стварно како според вас Барза не заслужува да биде репрезентативец на Италија.Лани беше изгласан за најдобар дефанзивец во Сериа А,со Италија стигна до финале(btw Прандели повреден го повика , баш затоа што многу веруваше во него, дел од најдобрата одбрана у Европа, и играч кој има најкостантна форма последниве две сезони од речиси сите дефанзивци на континентот.

Е сега тоа што некој не ги согледува фактите, тоа е друга работа...

Kajgana Shop

На врв Bottom