Фан Клуб: Италија

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.436
Поени од реакции
14.871
Повторно истите муабети како лани пред и за време на ЕП. Тогаш фанови на јувентус, можеби истите, ни објаснуваа како во напад не треба да играат Касано и Балотели, како Монтоливо не треба да игра, нормално секогаш тоа проследно со формација со троица во одбрана... навикнале така. :)

И доста со тие глупи муабети, демек ако се каже за некој дека е слаб, ајде веднаш набројување слепци од други клубови, Антонини и слични глупости... тоа е исто како кога ќе зборувате против Шиљо, некој да ви го спомене Де Чеље.

____

Централни дефанзивци треба да се од Јуве, тука нема што многу да се дискутира. Не постои селектор кој што не би ставил воигран тандем, а посебно кога и нема некој друг Италијанец кој отсконува со квалитет и би требало да се вметне со некој од Јуве. Само што јас сум за Барзаљи и Киелини, Бонучи колку и да имал солидна сезона не е некој во кого имам доверба...

Што не ви е јасно околу Шиљо? Тој е најталентиран бек во Италија, посебно е корисен што може да игра лево и десно. Нормално е дека ќе му дава шанса да стекне искуство на вакви натпревари затоа што Шиљо ќе му биде многу корисен следната година. Тешко на Италија ако остане на Маџо и Балзарети. Башка за тоа дека го шетале... Не треба многу, нека ви текне на натпреварот Милан-Јуве... не треба ништо повеќе. ;) Маџо или Абате?За одбрана со четворица предност има Абате...

Џакерини му е ново милениче на Прандели, тој дури и има изиграно нешто солидно за Италија, но толку му дал Господ. Не ми е јасно зошто не го ставил Диаманти позади Балотели со Мркизио, па нека биде и со Џакарени. Веќе кога Шарави нема да игра, ајде имаше малку пад во форма, па муабетите околу трансфери, желба да испроба нешто, па и разбирам зошто не го игра него.

Сака да игра нешто слично како Шпанија, теретот да го носи средниот ред, преку контрола на топка да стигне до успех, само што може да има проблеми со Џакерини и Маркизио кога ќе треба да направат завршен потег, завршен пас. Ова е добро за притиск на противникот, но ќе видиме што ќе биде кога Италија ќе го има поседот.

И Прандели малку се губи од финалето со Шпанија. Италија од тогаш имала многу повеќе лоши од добри натпревари. Нема некој јасен план како треба да изгледа Италија следната година, се бара постојано. А и треба повеќе да размислува и на план Б, доколку Пирло поради некоја причина не може да го понесе теретот и да му биде клучен играч.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
, a italijanive nemaat koj znae kakva kreativna sredina.
.
Немој да ме зезаш , озбилно земи едитирај си го постот, ќе ти се смее некој ...

За малиот Шиљо немам зборови, талент и потенцијал колку сакаш, ако се оди како шо треба , Италија ќе го добие новиот Замброта.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.636
Поени од реакции
88.299
Тоа е Шпирло дами и господа :cuc::icon_lol:, голманот почна да се крие од топката :pos:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Еба работа сеа Барзаљи, ем топка изгуби, ем пенал стори и гол падна.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.522
Поени од реакции
4.405
Знаејќи дека Италија игра со играч помалце дури и добро е што е 1-1.
Џакериниво колку и да е на Јувентус не можам да го глеам на терен.

Член од
25 март 2012
Мислења
508
Поени од реакции
130
Super gol..majstoria.dobra igra,ali mora mora De Rosi i Montolivo da prevzemat nesto poveke,celo vreme ima marker na Pirlo.Gakerini covekot ne znae sto igra,ni ne mu podavaat.Marchisio,nesto nezabelezliv,ali sigurno radi poziciata.najdobar poedinec do sega De Sciglio.Balloteli bez podrska od Gakerini i Marchisio.mora Prandeli da vnese krila,po moznost Cerci,i ako e spremen El Sharawy na mestata na Gakerini i Markisio/Montolivo..bi imale dobar sreden red,so 2 kreativci(Pirlo i Montolivo) i De Rossi.

Ps..neznam sto se prepukuvate,ne vi igra vasiot ili nasiot tim,tuku ITALIA,e sea koj igra,manje bitno.spored mene,edinstveni nedopirlivi vo ovoj sostav se Buffon i Chielini.(fan na Milan)!!drugite 2 sto bi imale nekakvi prednosti se Balloteli i Pirlo,prvio najdobar italianski napagac,vtoriot klucna alka na timot,ali prviot e mn temperamenten i moze da ti upropasti sve,vtoriot u god..,i ako ja temelis celata igra na nego,moze da go markiraat i tolku od taktickite planovi..razlikata pomegu Montolivo/Marchisio/De Rossi se samo nivnite moznosti za izvrsuvanje zadaci i naredbi od selektorot.zavisi od negovite zamisli,ali vecerva me zbuni mn..,iako ima golem potencial ovaa generacia,mladost+iskustvo..

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ве имам на спортска така да глејте да тепате во второ :icon_mrgr:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
veke ne vlagam u debata koj igrac treba da bide povikan koj ne, izlisno e veke, ne praime konkretni muabeti samo se prepukuvame baska i ta veke nemoze da se promeni, toj e rosterot na igraci.
Bonucci>barzagli.
Vreme e da vlaga el shataawy/diamanti mesto guaccherini.
Btw, de sciglio si igra super, pozitivno me iznenadi, prilicni stabilen, malce da ja podobri u ofanziva igrata ii italijanite imaat nov zambrotta u tim.

Член од
25 март 2012
Мислења
508
Поени од реакции
130
Spikerot:najslabata alka na ovoj tim e Barzagli.(zaboravajki deka ima 'pogolemo' drvo na terenot..ali nezabelizetelen,ipak nizok e..

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Џакерини се појави од нигде со добра асистенција :D

Член од
25 март 2012
Мислења
508
Поени од реакции
130
2-1!!balloteli.

Ps..plasete se od najdobriot odbranben na planetata zemja,da ne stapne na scena,pa da usere kako sekad..kako velese eden brziot i nepogresliviot Barzagli..stolbot na najdobrata evropska odbrana..

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.636
Поени од реакции
88.299
<------------------------------------- :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom