PlayStation 4

tumblr_mo7jbcoCjn1qce7tgo1_r2_500.gif

Shingeki no Sony!

Со нетрпение се чека Џои да им објасни на хејтериве дека секако е покорисно да се поврзуваш на интернет еднаш дневно наместо еднаш неделно или месечно или воопшто да не се поврзуваш и дека нема никаква корист во играње изнајмени игри, како не ви е гад бре да допирате веќе еднаш искористено цд.. right?

пс. Исто корисно е да имаш регионални ограничувања на игрите што ги купуваш од странство како на xbox, а не ограничувањата да не постојат како кај PS4, така?

http://www.gamesindustry.biz/articles/2013-05-28-xbox-one-games-will-be-region-locked

http://www.slashgear.com/ps4-region-lock-free-sony-confirms-11285982/

Џојстикот ајде ќе пројде, ама конзолата е баш како некое видео:tapp:

Не реков дека изгледа на видео рекордер, туку реков дека изгледа на ДВД рекордер.

Сакам да мислам како тебе, но погледни ја првата фотографија.

Гледав лично кога ја прикажаа конзолата на Е3 2013, значително е голема и висока, на мене лично ми делува на ДВД рекордер.

Но нема зошто да се жалиме, факт е тоа дека ќе има слим ревизија во иднина и Сони ќе пуштат во продажба уште подобра PlayStation 4 конзола.

Sony gi ubi majkrosoft ja sum fan na xbox gi gleav vo zivo duri i cenata e 20 posto poeftina i restrikcii ic ko da nema ;D a sto se zalite nemalo niso za tv ova ona u makedonija i taka nema da ima podrzska za toa isti se faka :P

Sony gi ubi majkrosoft ja sum fan na xbox gi gleav vo zivo duri i cenata e 20 posto poeftina i restrikcii ic ko da nema ;D a sto se zalite nemalo niso za tv ova ona u makedonija i taka nema da ima podrzska za toa isti se faka :P

Ако мислиш на критиките упатени кон Xbox One, истите тие критики се претежно упатени кон вниманието кое Мајкрософт го посветија на официјалната презентација на Xbox One во мај 2013 кога претежно дрдореа за телевизиските способности на Xbox One, отколку за гејминг способностите на конзолата.

Но добро, простено им е, факт е тоа дека ги ставија гејминг конзолите во втор план, ако не и во последен план, и одлучија да се занимаваат со системи за домашна забава, надевајќи се дека ќе успеат да ја освојат дневната соба.

Кога го прикажаа хбохот сега во месец Мај сите критики беа насочени кон Мајкрософт дека ги заборавил гејмерите. Го прикажаа буквално како all in one за дома. Толку многу работи во една конзола а игри нема.

НО

Вчера Мајкрософт прикажа многу многу повеќе од Сони во поглед на игрите. Сони се што прикажа вчера ќе го има и на xbox one. Пресконференцијата беше досадна и затоа не ја догледав. Беше глупаво како фановите од сони даваат аплаузи огромни за некое мало игриче што никој никогаш нема да го купи.

Call of Duty и Battlefield се доволни да се кажат игри кој ќе ги имаат мапите на xbox one 1-2 месеци порано. Да не ја споменувам Forza, Halo, Metal Gear (која искрено изгледаше права next gen, значи феноменална беше). Вчера Мајкрософт прикажа 13 нови екслузиви кој се наменети за хард кор играчите.

Цената од 100$ разлика, јас не би ја земал во предвит со оглет на тоа дека кога веќе купуваш знаеш дека ќе го користиш наредните минимум 6-7 години.

п.с

ГОЛЕМ ГОЛЕМ поздрав, за немајне рестрикции никакви на PS4.
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 14:03 ---
А и да не заборавам, сега за сега немам ама баш никаков план да купам која било од овие конзоли. За која и да се одлучам ќе си причека 1-2 години. Ќе им дадам предност малце да научат а ги користат перфомансите како што треба. До тогаш ќе си го бучам моменталниов xbox.

@Џои @#84

Мало игриче што никој нема да го купи... :confused:

Ах, кутро КИНЕКТирано дете. :tapp:

Како и да е, целата конференција на Сони на Е3 2013, сумирана во 2 видео клипа од 76 секунди и од 159 секунди.

Нецели 4 минути кои говорат доволно кој кого тресна од земја на Е3 2013 на вчерашниот ден, понеделник, 10 јуни 2013.

Целата конференција на Сони на Е3 2013.

Кога го прикажаа хбохот сега во месец Мај сите критики беа насочени кон Мајкрософт дека ги заборавил гејмерите. Го прикажаа буквално како all in one за дома. Толку многу работи во една конзола а игри нема.

НО

Вчера Мајкрософт прикажа многу многу повеќе од Сони во поглед на игрите. Сони се што прикажа вчера ќе го има и на xbox one. Пресконференцијата беше досадна и затоа не ја догледав. Беше глупаво како фановите од сони даваат аплаузи огромни за некое мало игриче што никој никогаш нема да го купи.

Call of Duty и Battlefield се доволни да се кажат игри кој ќе ги имаат мапите на xbox one 1-2 месеци порано. Да не ја споменувам Forza, Halo, Metal Gear (која искрено изгледаше права next gen, значи феноменална беше). Вчера Мајкрософт прикажа 13 нови екслузиви кој се наменети за хард кор играчите.

Цената од 100$ разлика, јас не би ја земал во предвит со оглет на тоа дека кога веќе купуваш знаеш дека ќе го користиш наредните минимум 6-7 години.

п.с

ГОЛЕМ ГОЛЕМ поздрав, за немајне рестрикции никакви на PS4.
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 14:03 ---
А и да не заборавам, сега за сега немам ама баш никаков план да купам која било од овие конзоли. За која и да се одлучам ќе си причека 1-2 години. Ќе им дадам предност малце да научат а ги користат перфомансите како што треба. До тогаш ќе си го бучам моменталниов xbox.

Нема игри? Како бе нема игри? MGS како прво е мултиплатформ. Final Fantasy XV? Indie игри (мада овие најверојатно ќе одат и на Xbox, Timed Exclusives се)? Ново IP имаше од Santa Monica Studios The Order 1886. Kingdom Heats 3 (најверојатно мултиплат)

И ако тебе 100 долари или евра не ти играат улога, за некого тоа значи најмалку 2 игри или 1 контролер + 1 игра, или 2 години PS Plus со кои што секој месец ќе добиваш PS4 игра. А што најавија МС? Assassin's Creed 2 бесплатна за Xbox 360.

Додека Сони покрај еден куп други игри што досега ги даваа, од оваа недела ги дава Uncharted 3 Single Player, XCOM и Little Big Planet Karting во ПС Плус.

Објективно гледано, Сони дефинитивно ги растури МС. Се надевам ќе научат многу од ова.

Нема игри? Како бе нема игри? MGS како прво е мултиплатформ. Final Fantasy XV? Indie игри (мада овие најверојатно ќе одат и на Xbox, Timed Exclusives се)? Ново IP имаше од Santa Monica Studios The Order 1886. Kingdom Heats 3 (најверојатно мултиплат)

И ако тебе 100 долари или евра не ти играат улога, за некого тоа значи најмалку 2 игри или 1 контролер + 1 игра, или 2 години PS Plus со кои што секој месец ќе добиваш PS4 игра. А што најавија МС? Assassin's Creed 2 бесплатна за Xbox 360.

Додека Сони покрај еден куп други игри што досега ги даваа, од оваа недела ги дава Uncharted 3 Single Player, XCOM и Little Big Planet Karting во ПС Плус.

Објективно гледано, Сони дефинитивно ги растури МС. Се надевам ќе научат многу од ова.

Не треба сериозно да го земеш во предвид неговото мислење од таа гледна точка бидејќи убаво потенцираше батката дека не ја изгледал целата конференција на Сони на Е3 2013.

А за се останато што вели батката, секој со свое мислење. :D

Уште една пофалба за Сони.

Конечно Сони ги послушале поплаките од производителите и издавачите на видео игри за PlayStation 3, поради што новиот PlayStation 4 ќе содржи повеќе класични процесирачки чипови какви што се присутни кај персоналните компјутери, наместо Cell микропроцесорот кој се користи кај PlayStation 3.

Ова би требало да им ја олесни работата на производителите и издавачите на видео игри за PlayStation 4 при програмирање, но најверојатно исто така ќе им ја олесни работата и на хакерите.

Како и да е, ова е само уште една пофалба за Сони.

Сони им го начукаа на Мајкрошит до јајца :icon_mrgr: , акоооо, сакаат да ограничуваат/условуваат...:icon_lol:

И двете конзоли ружни ко к.., видеа ебаго :) ...ќе има слим верзии понатака ама и тие ќе бидат ружни ако глеам по пс3, не дека е дизајнот (нај)важен, ама пак руши по малку филм...

Инсомниак уааа продадени души (n)

Игриве досега шо ги покажаа/најавија, за мој вкус, слабо...шутери, рпг, (трети/четврти) продолженија...допрва треба да се појави игра што ќе ме заинтересира за ПС4, нешто како на пр. The Last Guardian

П.С. Џои у моментов
https://securecdn.disqus.com/uploads/mediaembed/images/516/4936/original.jpg
:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom