PlayStation 4

Што ако е малце појак хардверски PS4? Минтата генерација PS3 беше 10 пати подобар за разлика од xbox 360 но тие разлики никогаш не дојдоја до израз. Така ќе биде и оваа година.

Сите игри ќе изгледаат подеднакво и на двете конзоли. Екслузивите се тие што ќе треба да го користат максимумот од конзолата. Секако не чекате next gen графика наредниве 3 години.

Но тука пак xbox one е во предност, од едноставна причина. Кернелот е windows 8, што значи дека драјверите ќе се апдејтираат побрзо и поефикасно. Подобри драјвери подобро искористување на хардверот.

И да не заборавиме многу битно што девелоперите кај xbox one (би требало и кај сони исто )ќе имаат можност да користат 300 000 онлајн сервери кој ќе дадат многу повеќе за осветлување, физиката на игрите. Со таква дозвола кај девелоперите верувајми, хардверот на xbox one не е ни битен.

(секако првите години ова нема да го користи скоро ниикој, но со тек на време додека оваа технологија се усоврши ќе биде одлично)

Ајмо време е.
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 03:21 ---
http://www.ign.com/

Линк тука почна

Хехе, им се смеевме на Мајкрософт за видео рекордерот наречен Xbox One.

PlayStation 4 дефинитивно изгледа помодерно во споредба со видео рекордерот на Мајкрософт, не изгледа на видео, туку изгледа на ДВД рекордер. :D

Хехе, им се смеевме на Мајкрософт за видео рекордерот наречен Xbox One.

PlayStation 4 дефинитивно изгледа помодерно во споредба со видео рекордерот на Мајкрософт, не изгледа на видео, туку изгледа на ДВД рекордер. :D

Абе 1 час помина игра не видов јас. Мене ми стана малце досадно :)

Иначе ужасно многу си личат конзоливе
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 03:50 ---
бај д веј јас ова што е со саково сиво на сцена, ништо не го разбирам :pos:

Дали е ова местенка или Сони кријат нешто во позадина ?

Или Мајкрософт за инает на Сони играат на се или ништо, обидувајќи се да се наметнат како реформисти на гејмингот на конзоли кои ќе воведат нови правила кои гејмерите ќе ги прифатат ?

Ова едноставно звучи премногу совршено за да биде вистинито, а знаеме дека совршеноста не постои.

Потврдени факти за PlayStation 4, освен ако има некоја квака за која Сони молчат во моментов:

- Нема потреба од поврзување со Интернет за да може да се играат видео игри офлајн;
- Може да се препродаваат користени игри или да се изнајмуваат;
- PlayStation 4 ќе се продава по цена од 399 долари во Северна Америка, 399 евра во Европа, односно 349 британски фунти во Велика Британија;
- Интернет облак сервисот Gaikai ќе биде достапен во 2014, ако добро помнам, беше спомнато дека ќе биде достапен во првата половина на 2014;
- Се очекува до крајот на 2014 година да бидат пуштени во продажба околу 140 видео игри за PlayStation 4, од кои 40 видео игри ќе бидат наменети ексклузивно за PlayStation 4;

Да потенцирам дека експлицитно беше спомнато дека нема потреба од поврзување со Интернет за да може да се играат видео игри офлајн во период од 24 часа, што не значи дека можеби ќе мора да се изврши поврзување со Интернет еднаш неделно или еднаш месечно. Исто така не беше спомнато дали ќе биде задолжителна употребата на PlayStation Eye или ќе работи конзолата и без потреба од PlayStation Eye.

Не беше спомнато дали сите користени игри ќе може да се препродаваат или изнајмуваат или ова ќе зависи од производителот, односно од издавачот на видео играта.

Не беше спомнато дали ќе има само едно издание на PlayStation 4, или ќе ги има повеќе изданија, од кои најевтиното издание ќе се продава по цената од 399 долари во Северна Америка, 399 евра во Европа, односно 349 британски фунти во Велика Британија.
Доколку ова е случајот, кои ќе бидат разликите во тие изданија ?

PlayStation 4 дефинитивно е конзола за видео игри, и покрај тоа што Сони посветија едвај 10 до 15 минути објавувајќи ги имињата на телевизиските сервиси и на филмските студија чии што содржини ќе бидат достапни не само на PlayStation 4, туку и на PlayStation 3, додека Мајкрософт посветија над 1 час дрдорејќи за телевизиските способности на Xbox One.

@DonM Доколку нема никаква квака за која Сони молчат во моментов, тогаш Мајкрософт слободно можат да си цркнат, нека си ја задржат нивната елитистичка конзола наменета за елитата и нека си цркнат, а клошарите ќе си користат PlayStation 4.

:eek:

Чекам пророведања од Џои на темава за тоа колку иксбоксот е подобар од PS4. Or he's hiding in his mancave? :pos:

D8ckslap на М$. :D

Леле ги утепаа со презентацијава... :cuc:

You call it the Xbone because it's already a fossil!

:eek:

Чекам пророведања од Џои на темава за тоа колку иксбоксот е подобар од PS4. Or he's hiding in his mancave? :pos:

D8ckslap на М$. :D

Леле ги утепаа со презентацијава... :cuc:

You call it the Xbone because it's already a fossil!

Повторувам:

ЗВУЧИ ПРЕМНОГУ СОВРШЕНО ЗА ДА БИДЕ ВИСТИНИТО, А ЗНАЕМЕ ДЕКА СОВРШЕНОСТА НЕ ПОСТОИ !!!

Сонцето ќе изгрее за помалку од саат време, а јас наместо да легнам да спијам, ги слушам коментарите за презентацијата.

i se sluci toa sto se sluci....
Cestitki za Sony. Kapnat sum deneska...Idemo na spienje.
Utre e nov den..Vreme e da se zbiraat 400 eura

Значи јас сум фан на Xbox. Го имав првиот Xbox го имав па 360, но овој пат промена ќе направам. Цената на ПС4 ми е многу смешна... Дали истата и овде ќе биде и за колку време ќе ја имаа кај нас ?

Sent from my LT22i using Tapatalk 2

tumblr_mo7jbcoCjn1qce7tgo1_r2_500.gif

За WatchDogs, доколку имаш таблет или смартфон ќе можеш да хакнуваш во градовите на пријателите и vice versa. Хммм...

Dexter26 ^pic

Клипот со Dark Sorcerer и the troll nigga :pos::pos::pos:

За WatchDogs, доколку имаш таблет или смартфон ќе можеш да хакнуваш во градовите на пријателите и vice versa. Хммм...

Dexter26 ^pic

Клипот со Dark Sorcerer и the troll nigga :pos::pos::pos:

Ми се допадна Watch Dogs, штета што не изгледав се што беше прикажано за таа игра, но ми се допадна.

Адреналинот ми врие, само Бог знае како ќе ме фати сон после 5:30 часот наутро.

На нареднава слика е пореалистично прикажано. :D

xbox-one-football1.gif

Многу гејмплеј дадеа од Watch Dogs. Одлично игриче, нема што. И не е PS4 only. Уште поубаво. (y)

Ми се допадна и онаа со браќата. И мноогу други...

Ќе биде интересно деновиве со иксбокс фанбоиииис. :ROFLMAO:
--- надополнето: 11 јуни 2013 во 06:36 ---
k-bigpic.png

proof

Не ја дочекав конференцијата сабајлево. Сега прочитав неколку теми на reddit/neogaf, и.. големо браво за Sony, правилно изиграле на секој фронт.

Лошо: online multiplayer ќе биде достапен само за претплатниците на PS+ (со сите привилегии и поволности кои им следуваа и до сега).
Добро: се` останато.

Она што им се случи на Microsoft пред и за време на Е3.. леле мајко. Ако се` остане како што е сега, PS4 ќе згази се` пред себе, во секој поглед.

Џојстикот ајде ќе пројде, ама конзолата е баш како некое видео:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom