Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.056
Вчера се вратив од Халкидики,втор крак,неверојатно ефтини понуди има, добивате најмногу за вашите пари. една недела имав одмор па доволно е за да отидам до таму.

Здравје на крај на лето во друга држава ке одам

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Ех со девојка е веќе подруга работата. Ние одиме 4ца или 5ца другари и затоа барам таков спој како што спомнав погоре. Некои ми го препорачаа Неа Пори и нормално Кавос, па сега разгледувам опции, па затоа и пишав тука, да сподели некој искуство. :D
Малце надвор од темава, ама стварно бе, петмина орјати ќе одите на одмор?! o_O
Dude, you're gonna have a really bad time.
Мој совет за понатаму, ако не одиш со женска, парови или мешани на било кој начин со женски... немој да одиш на одмор со повеќе од двајца другари. Море еден доста е.
И ако веќе е таква работава, Кавос викаат дека е местово за „повраќање по улици“.
Јас не појдов, не ни сакав да појдам затоа што ништо и не ме влечеше. Иако со траектот се симнав на километар од него.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.933
Поени од реакции
116.394
Мој совет за понатаму, ако не одиш со женска, парови или мешани на било кој начин со женски... немој да одиш на одмор со повеќе од двајца другари. Море еден доста е.
И ако веќе е таква работава, Кавос викаат дека е местово за „повраќање по улици“.
Јас не појдов, не ни сакав да појдам затоа што ништо и не ме влечеше. Иако со траектот се симнав на километар од него.
Па претходните неколку години со женско друштво одевме, малку да смениме, а и некако работите излегоа така да немаме женско друштво. Ја највеќе ќе одам на море заради синусите, си имам фрки со нив, па се останато ми е пропратно. Инаку фала ти на советите, за Кавос и јас така чув сега пред малце од еден другар кој патем ми ја препорача Лефкада али ми спомна дека требало кола да се рента.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Абе седи, демек 5 мужи неможе на одмор и ќе имаш бед тајм.
Сум бил и со еден и со двајца и со пет и со 10... Све зависи од друштвото...

C

cige

Гостин
Ај кој бил на Лефкада нека напише нешто поопширно за местото.

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
Па претходните неколку години со женско друштво одевме, малку да смениме, а и некако работите излегоа така да немаме женско друштво. Ја највеќе ќе одам на море заради синусите, си имам фрки со нив, па се останато ми е пропратно. Инаку фала ти на советите, за Кавос и јас така чув сега пред малце од еден другар кој патем ми ја препорача Лефкада али ми спомна дека требало кола да се рента.
На кој остров и да одиш во буџетот стави си ставка за рентање на кола/мотор инаку за џабе одиш на остров.
Друго искрено за 4 мажи не би го препорачала Агиос Георгиос, некако Ипсос ми се гледа како подобра опција или Глифада. Имаш кај да прошеташ и да се умешаш со млади, не нешто претерано јак ноќен живот али ок, две три дискотеки, таверни. Башка тоа плажата во Аг. Георгиос мене лично не ми се бендиса, имаш други преубави плажи на Крф сигурно нема таму да се бањаш.
Земи го и Закинтос како опција за млади, топ журки и топ плажи, или Скијатос прекрасни плажи и нешто помирен ноќен живот.
Да не ме разбереш погрешно и Крф е добар избор, само јас би го одбрала Ипсос за смештај.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Грција на еден ден , ако не одам Германија пак на охридско , ми се смачи вејче.:facepalm:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
АЈде уште ваму да прашам, ептен се нервирам.

Ми треба огромна помош.
Со сопругот зедовме одмор од 21ви јуни. Планираме да идеме до Неи Пори на десетина дена.
Проблем е што немаме закажано во агенција, а тешко и да закажеме бидејќи времето ни е точно определено, немаме можност за промени ден-два.
Прашањето ми е дали знаете како би можеле да стигнеме до Неи Пори? Кола не доаѓа предвид. Дали има агенции што организираат само превоз до таму, и тоа точно во тој термин? Колку би не коштало со такси? Автобус има до таму, или до Солун, како ќе биде најпогодно?

Гледам тука: http://www.sas.com.mk/Schedule.aspx?cid=1055&l=34&ft=from&state=Грција$&city=СОЛУН&date=21.06.2013

има автобус до Солун. После тоа колку би не коштало автобус/такси од Солун до Неи Пори?

Член од
4 април 2010
Мислења
23
Поени од реакции
7
Ај да не вртам по темава назад, може некој да ми каже кое место на краците е за помлади, да има кафичи, дискотеки? Освен Ханиоти, таму бев лани. :)

П

Пепси_

Гостин
Ај да не вртам по темава назад, може некој да ми каже кое место на краците е за помлади, да има кафичи, дискотеки? Освен Ханиоти, таму бев лани. :)
you should try krf or zakyntos :icon_lol: ама млади и осамени никако пар :LOL:

Член од
7 април 2013
Мислења
226
Поени од реакции
176
некој што бил во Калитеа да каже како е со ноќниот живот таму ?

Член од
4 април 2010
Мислења
23
Поени од реакции
7
you should try krf or zakyntos :icon_lol: ама млади и осамени никако пар :LOL:
Бев годинава веќе на Крф, топ е знам :) а, кога сме веќе кај тоа и јас да потенцирам НИКАКО НЕ ОДЕТЕ ПАР на вакви места, ќе си настрадате. :icon_lol: Си бил Калитеа, да ми кажеш нешто повеќе?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Бев годинава веќе на Крф, топ е знам :) а, кога сме веќе кај тоа и јас да потенцирам НИКАКО НЕ ОДЕТЕ ПАР на вакви места, ќе си настрадате. :icon_lol: Си бил Калитеа, да ми кажеш нешто повеќе?
Чисто информативно, зошто не пар? :)

Член од
4 април 2010
Мислења
23
Поени од реакции
7
Чисто информативно, зошто не пар? :)
зашто нема да си свесен у кој момент, од која страна и кој се' не ќе се дрзне да ја зграба девојка ти за газ ...и други такви „ситници“ :)

Kajgana Shop

На врв Bottom