Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Потруди се да задржиш поголем дел од тежините за време на овој период. Иначе, немаш потреба од менување или додавање на тоа што веќе го правиш во однос на бројот на сериите, но бројот на повторувањата може слободно да оди и до 12 во серија.
Тогаш да намалам тежина.

Дефинитивно, кога се работи дефиниција. Со цел да не се доведеш до несакана повреда. Интензитетот и што е можно повеќе од тежината на оптеретувањата мора да се задржат, но во рамки на високи повторувања. Конкретно тие можат да се движат од 6-12. Но 5х5 е ектремно многу за висок интензитет, кардио и контролиран внес на калории.

До сеа ми беше вака.
1.Грб,Бицепс
2.Гради,Трицепс
3.Рамо стомак
4.Грб.Бицепс
5.Гради Трицепс
6.Рамо стомак
7.Кардио или одмор
Вежби као ќе ми дое во просек по 5 вежби 10 повторувања во 3 серии.
Од грб со бицепс во ист ден и гради и трицепс полоша тренинг програма немам пробано, плус во оваа програма нозе немаш никаде исто и трапез.
Инаку од мене прашање ај до поискусните, на лентата за трчање (брзо одење), на почетокот кога местам тежина последниот тренинг пробав да наместам поголема тежина (јас сум 76-77, а наместив 110кг), на екранчето за калории дава огромни бројки поточно за 1 час даде дека сум изгорел 1690 ккал, според вас дали ги имам согорено тие или чисто оди траката со математика според килограмите кои и се дадени. На крајот бев капнат кога слегов, а и доста беше потешка за одење.

Од грб со бицепс во ист ден и гради и трицепс полоша тренинг програма немам пробано, плус во оваа програма ное немаш никаде исто и трапез.
Инаку од мене прашање ај до поискусните, на лентата за трчање (брзо одење), на почетокот кога местам тежина последниот тренинг пробав да наместам поголема тежина (јас сум 76-77, а наместив 110кг), на екранчето за калории дава огромни бројки поточно за 1 час даде дека сум изгорел 1690 ккал, според вас дали ги имам согорено тие или чисто оди траката со математика според килограмите кои и се дадени. На крајот бев капнат кога слегов, а и доста беше потешка за одење.
Пиши некоја програма убава за дефиниција без нозе неможамд а ги вежбам повредени ми се.

Од грб со бицепс во ист ден и гради и трицепс полоша тренинг програма немам пробано,

За кого како.
Мене ми е така програмата сега и немам никакви проблеми.

Од грб со бицепс во ист ден и гради и трицепс полоша тренинг програма немам пробано, плус во оваа програма нозе немаш никаде исто и трапез.

Мислам дека е програмиран да пресметува според интензитет (брзина на трчање) и тежина која ја внесеш, нормално дека ако си внел 110кг нема точни бројки да излезат туку многу повеќе одколку реално што си изгорел

Нема шанси со одење, 110 кг и да трча 1 час нема 1700 да согори.

Јас со 69-70 за 1 час трчање 750-800 калории согорувам.

Еве ти калкулатор да си пресметаш точно:
http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/walking-calorie-burn-calculator.aspx

Мислам дека е програмиран да пресметува според интензитет (брзина на трчање) и тежина која ја внесеш, нормално дека ако си внел 110кг нема точни бројки да излезат туку многу повеќе одколку реално што си изгорел
Нема шанси со одење, 110 кг и да трча 1 час нема 1700 да согори.

Јас со 69-70 за 1 час трчање 750-800 калории согорувам.

Еве ти калкулатор да си пресметаш точно:
http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/walking-calorie-burn-calculator.aspx
На 15 наклон и 8км/час се овие вредности да не се разбериме погрешно, инаку и тоа ако одиш на 4-5 наклон и поголема нека е брзината не ги вади овие бројки. Максимум ми беше наклонот и на 8 е брзина со која можам да го издржам до крај кардиото, и менувам преку еден тренинг 1 тренинг ми е ХИТ кардио друг вака.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 20:54 ---
За кого како.
Мене ми е така програмата сега и немам никакви проблеми.
Jас ја терав околу месец и пол минатата година, али или втората мускулна група немав сила да ја извежбам добро или доаѓав до ситуација на претренираност. Сега си терам Грб/Трицепс/Подлактица, Нозе/Стомачни, Пауза, Гради/Бицепс/Стомачни, Рамо/ТРапез/, Раце/Стомачни, Пауза
Рацете ми заостануваат па затоа ги форсирам 2 пати неделно, од пред два дена почнав и преку 2 дена да правам и бенч по пауерлифтерска програма за да ја пробијам бариерата, да не тапкам уште на иста тежина. Плус 4-5 дена кардио наутро.

препорачајте ако некој има пиено топач на масти,малку да го смалам стомакот...
Трчам кога можам,работата не ми дозволува редовно да трчам,стомачни правам секој втор ден и се трудам колку што можам да пазам на исхраната,ама не иде,па затоа би земал некој топач на масти за малку да се потсредам.

Бицепс да вежбам за дефиниција подобро е 3 вежби 10 повторувања по 3 серии или да вежбам колку шо ме држат рацете на пример 10 вежби 10 повторувања 3 серии. ПРИМЕР може и поеќе сигурно.

Бицепс да вежбам за дефиниција подобро е 3 вежби 10 повторувања по 3 серии или да вежбам колку шо ме држат рацете на пример 10 вежби 10 повторувања 3 серии. ПРИМЕР може и поеќе сигурно.
3-4 вежби максимум, по 4 серии, од 8-12 повторувања

Некако малку ми е не се чувствувам навежбан после вакво вежбање не ми се тресат рацете.
Најверојатно ги правиш вежбите неправилно или пак ти е многу мала тежината, али то првото ми изгледа многу поверојатно бидејќи ако дигаш само со бицепсот после 4 вежби нема да ти функционира повеќе.

Најверојатно ги правиш вежбите неправилно или пак ти е многу мала тежината, али то првото ми изгледа многу поверојатно бидејќи ако дигаш само со бицепсот после 4 вежби нема да ти функционира повеќе.
Правилно правам 100% сум сигурен а и со тезината со праам моза да направам 12 повторувања ја праам по 10.

Дали некој знае каде е преместена В.И.Н.Г фитнес што беше доле кај влада и уствари дали уопште и постои??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom