Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Се шушка дека МТВ ќе има уште еден канал и спортскиот новинар Драган Николоски пред некоја недела ова го кажа во групата за Спортски настани на МТВ. Во план било уште еден канал не се знае кога ќе биде пуштен во етер и би бил исполнeт со филмови и серии од Американска продукција, а не шкарт роба.

Се шушка дека МТВ ќе има уште еден канал и спортскиот новинар Драган Николоски пред некоја недела ова го кажа во групата за Спортски настани на МТВ. Во план било уште еден канал не се знае кога ќе биде пуштен во етер и би бил исполнeт со филмови и серии од Американска продукција, а не шкарт роба.

Да и Горан Стерјов го има тоа кажано,би требало од септември да биде и ќе има повеќе простор за спорт и забава на новиот канал.Инаку во Скопје имаат пуштено дигитално ги има сите освен Шител.

Сител ја има пуштено дигитално во Скопје

Дали може да се вклучи set top box од ОНЕ без скарт само на антенски приклучок ?

Мора и скарт да се вклучи во телевизорот

Ако пуштат прва уште еден дедициран канал ќе направат добра работа ќе им се ослободи првиот канал за други содржини, вториот за спорт, филмови...

Дали може да се вклучи set top box од ОНЕ без скарт само на антенски приклучок ?

за ова веке е зборувано,ти треба РФ модулатор дополнително кутивце или ако имас старо видео врзиго преку него

во Тетово мислам дека е се комплетирано пустена е и кисс телевизија

treba da stikliras "samo secam prebaruvanje" i vo vlezen ured odberi antena, a ne kabel. kaj mene izleguvaat i analognite i digitalnite.

пробав така, го штиклирав само secam пребарување и ми излегоа само аналогните телевизии и ниту една дигитална :confused:
--- надополнето: 31 мај 2013 во 22:22 ---
за ова веке е зборувано,ти треба РФ модулатор дополнително кутивце или ако имас старо видео врзиго преку него

мтв 1 хд изгледа дека не е пуштена , кај мене покажува 30 % јачина на сигнал

Како би одело поврзувањето преку старо видео?
Денес пробував преку старо видео, ама неуспешно :(

A na staroto video pozadi, skartot treba da bide vlez ili izlez za da moze da se vrze so set top boxot? :confused:

A na staroto video pozadi, skartot treba da bide vlez ili izlez za da moze da se vrze so set top boxot? :confused:
Од Set box со скарт во влез во видеото(значи внесуваш сигнал), од видео веројатно со антенски кабел во тв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom