Предлог за филм со кратка рецензија

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
ajde i od mene nekoi topli preporaki ,,must see,, ,samo bez recenzii,preraskazuvanja i sl.(se custvuvam kako Cacko K-15 i skecot za onoj so mu ja krsea kicmata itn...)
-akcija: ,,Taken,,-Liam Neeson,pedagoski mava stariot za site pari...
,,Vantage Point,,-Deniss Quaid,filmot vozi 200 km/h
,,Kung Fu Hustle,,-poveke e za u komedija,filmot e ludilo..
,,Broken arrow,,-Travolta,Slater,from master of action,John Woo
-drama:,,Finding Forester,,-Sean Connery,remek delo
,,Sedam i po,,-srpski,i toj moze za u komedii,best off Serbia
-triler:,,What Lies Beneath,,-Ford,Pfeiffer,kako da e od Hitchkoock
,,General,s daughter,,-Travolta,a i soundtrackot e masterpiece
,,Angel,s heart,,-Rourke,Alan Parker rezija,liftot go razbrav duri na krajot
-SF: ,,Blade Runner,,-Ridley Scott,Vangelis,vonvremenski
-horor:,,Cloverfield,,-unikatno,novo,vprocem J.J.Abrams sto i da napravi e vrv,sampion,...,,Lost,, e negov izum
,,REC,,-spanski,,,Karantin,, e americkata verzija,jenkite ne go ni pustija vo Amerika,odma go otkupija i mu napravija remake

tolku mi teknuva vo momentot...upatstvo za upotreba..pukanki vo pogolema kolicina...Coca-Cola za klise,ama i dobra si e..lusteri,lampi,neonki out...kluc na vrata...prekin samo ako ima pozar...fizioloski potrebi odnapred izvrseni,ke zaboravev...uzivajte
,,The Shining,,-Stanley ,,the great,, Cubrick,rest in peace,na Spielberg mu bil idol

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Мој предлог за добар филм за гледање е Twilight. Филмот е снимам по истоимена книга. Нов е, 2008. Жанрот е мешан т.е. романтика, акција, фантазија и трилер.
Рецензија : Прикажување на една невозможна љубов, историја за пријателство и опасности. Историја за љубов или смрт. Љубовта помеѓу една тинејѓерка и вампир. :love2::vozbud:

6.1/10
http://www.imdb.com/title/tt1099212/

Во главните улоги се
Kristen Stewart и Robert Pattinson

Гледајте го, нема да зажалите за изгубеното време. Па оставете коментар како Вас ве одушевил филмот, реплика чекам. :salut:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Posle dolgo baranje konecno go najdov filmot Rollerball (1975) so James Caan vo glavnata uloga,za sto se raboti?
Vo 2018 godina na zemjata nema kriminal,site se pod kontrola na korporaciite i za da bide malku pointeresno voveden e nov sport popoznat kako rollerball,sport vo koj golema e konkurencijata za da se bide sampion a samo eden moze da bide,za da vi bide filmot pointeresen gledajte go a onie postarite ke se setat deka svoevremeno ovoj film redovno se prikazuvase vo ucilisnata programa...

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.660
Поени од реакции
729
Вчера го гледав Curious Case Of Benjamin Button. Доста добар филм, несекојдневен. Би ви препорачал доколку имате 2 ипол саата слободни да го погледате :)

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Предмалце го гледав на Нова,Runaway Jury.Одличен трилер.Сниман е во 2004 година.Главна улога е John Cusack( Nicholas Easter ).Гледајте го!:smir:
Оценка од мене 9.5/10.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Vecerva treba da ispadne prviot del od mini-serijalit The Last Templar (ova se dva filma ane serija). Bi trebalo da bide mnogu dobar. Praven e spored kniga slicna na kodot na davinci. Knigata e isto New York Times bestseller.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Notorious (2009)

Би сакал да можам да ја опишам целата приказна за филмот која е базирана на животот на еден од наголемите рапери на сите времиња. Доколку ја познавате душата на културава (Хипхоп) сигурно го знаете и Notorious B.I.G. Се работи за живот кој започнува со продавање на дрога на улиците се до откривање на неговиот талент со кој почнува да руши топ листи на сите радио и тв станици. "No dream is too big" е фино кажано, уште подобро е кажано "More money, more problems", така и завршува приказната. Неговите песни сеуште се слушаат и сеуште е еден од најголемите.
Би можело малку повеќе да се поработи на кастингот на другите ликови, актерот што го глуми на Биги е феноменален, од изглед до глас и однесување. Вреди да се погледне.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Ми дојде желба да изгледам некое хорорче, немам гледано добар хорор одамна. Уште од Venom ми се чини последно го гледав. Сакам нешто повеќе акција.
Се мислев дали да пишам во темата Хорор Филмови или во оваа, па ај си реков повеќе посетувана е оваа може некој предлог повеќе ќе се најде.
:)

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
за сите оние кои сакаат откачени стории ви ги препорачувам ненадминливите дела на Џармуш
„mystery train“ ( 1989 ) за филмов немам да кажам ништо да сум видел во него а да биде излишно , комедија за да се расплачеш од смеа :)
„dead man“ ( 1995 ) овде Џони Деп се надминува себеси :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ми дојде желба да изгледам некое хорорче, немам гледано добар хорор одамна. Уште од Venom ми се чини последно го гледав. Сакам нешто повеќе акција.
Се мислев дали да пишам во темата Хорор Филмови или во оваа, па ај си реков повеќе посетувана е оваа може некој предлог повеќе ќе се најде.
:)
[Rec]
Иако има некои моменти што не ми се допаднаа, сепак хорор со значителна доза на напнатост.

edit: Веќе имав пишано нешто.
bobi2008 напиша:
[Rec]

Па веројатно е еден од подобрите хорор/трилер филмови во последно време, а башка e шпански филм, не е излезен од Холивуд каде хорор филмовите во последниве години have bullshit written all over them (со чест на премалку исклучоци).

Има некои моменти што ми го расипаа општиот впечаток, но да не навлагам во spoilers.

Сигурно тие што не го гледале The Blair Witch Project ќе уживаат повеќе од мене, но сепак еден ваков нискобуџетен филм заслужува една солидна седмица.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Hitch е една прекрасна романтична комедија со Вил Смит и Ева Мендес. Не сум голем љубител на романтични филмови, ама овој ме воодушеви. Интересен е, има интересна приказна. Вил Смит во филмот работи како човек кој им помага на останатите мажи, на оние посмотаните, да ја освојат девојката во која се вљубени.
Им го препорачувам филмов на сите вљубеници во романтични филмови, супер е и за гледање во друштво

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Денеска го гледав Wall-E, голема фама околу филмов и таман заслужено, интересни звуци, без многу муабет.. добро сработено во секој случај. Оценката на imdb.com ќе ја поддржам.

п.с. Evaaaa :wub:
Istiot. :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom