Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.supplementing.com/mutant-mayhem/ некој да има порачувано од оваа страна, гледам ја има како опција македонија али незнам колку е сигурна странава и колку би ми зеле за ова да ми го донесат за достава.

Се што е скриено не вреди да се купи.
Па како купувач сакам да знам што има во состојќите и нивните дози.
Што ако пишува милион кога многу малку дејствуваат.
Што ако сите тие состојќи се повеќе маркетинг отколку наука(тие состојќи треба да делуваат нели).
Единствено што не ми се свиѓа во C4 е креатин нитрат кој единствена разлика со креатинот моно е дека подобро се раствара во чаша,голема работа јас земам цела лажица и ја конзумирам :).

http://www.supplementing.com/mutant-mayhem/ некој да има порачувано од оваа страна, гледам ја има како опција македонија али незнам колку е сигурна странава и колку би ми зеле за ова да ми го донесат за достава.

Стигнува до МК, а за доставата види на крајот од порачката ти ја кажува...
Инаку да ти кажам ако не си знаел... на пакет до 22 евра (производот+доставата да е 22е) не плакјаш ништо на царина... До 45е плаќаш само данок (15-18%) а на пакет над 45 евра плаќаш данок + царина... е сеа царината за сите производи е различно... за суплементи конкретно не пишува и незнам колку е царината.

никој не знае

Не е дека никој не знае, ама сигурен сум дека сите продажни места во МК се веќе добро познати на секого. Поготово што сите сме активни по интернет, така да многу лесно е да не сретнат.

Стигнува до МК, а за доставата види на крајот од порачката ти ја кажува...
Инаку да ти кажам ако не си знаел... на пакет до 22 евра (производот+доставата да е 22е) не плакјаш ништо на царина... До 45е плаќаш само данок (15-18%) а на пакет над 45 евра плаќаш данок + царина... е сеа царината за сите производи е различно... за суплементи конкретно не пишува и незнам колку е царината.
И ова колку е точно е прашање. Имам пријател кој нарача часовник од 200 евра и не му наплатија ни данок ни царина, а на другар кој нарача патики од 30 евра и царина му пресметаа. Изгледа ни они не знаат точно како е, или пак различно се царини според видот на продукт...

Ако се пише како подарок не ти проверуваат цена :)

И ова колку е точно е прашање. Имам пријател кој нарача часовник од 200 евра и не му наплатија ни данок ни царина, а на другар кој нарача патики од 30 евра и царина му пресметаа. Изгледа ни они не знаат точно како е, или пак различно се царини според видот на продукт...
другар тоа е како ке му се дигне на цариникот исто ко на граница може да те праша дали имате нешто да пријавите и ти да му речеш не и да те тресе до немај каде или да те пушти
значи на тој цариникот у пошта ако не му се станува нека биде и 500 евра нарачката нема да те царини или ако најдеш некој познат да му се јави не е проблем ке те пушти без ништо
него проблемот е доставата со порачка преку интернет кога ке го најдеш производот и достава до тука малте не ко кај нас цените и ако ти удрат и царина поскупо ке ти дојде
мислам дека најдобра шема е од бугарија има еден куп страни за порачка да ти испратат преку спиди и да пишат дека е мустра само мустрата не подлежи на царина и данок али и тогаш може цариникот да се буни ако е поголема количина зашто се знае колку се испраќа за мустра
јас имам некој материјали порачувано од бг и така ми ги пратија
е сега кој ке ти се нафати да ти праќа од бугарија по спиди.....

Ако ти одговорам на мој начин нема да ти се свиѓа,бидејќи нели сум анти суплемент тип...:rolleyes:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom