Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
По фазата за полнење, кога е најдобро да се пие креатинот, пред или после тренинг?

По фазата за полнење, кога е најдобро да се пие креатинот, пред или после тренинг?
После.
Моеш да пробаш со пред ако сакаш да ја искористиш силата за време на тренингот наместо за полнење на енергијата после тренинг, но високи дози на креатин пред тренинг може да доведат до неудобност, лошење, вртоглавици за време на тренингот. Ако не пишува на самиот креатин кога да се пие - тогаш пиј го после тренинг.

две прашања:

1. Креатин без теретана има логика, доколку одиш само на кардио и вежби со сопствена тежина и делумно бучици (дефиниција)?
2. Ако има логика тогаш може совет и за начин на дозирање секој ден, само денови кога се вежба или...како и да е??

Фала однапред

две прашања:

1. Креатин без теретана има логика, доколку одиш само на кардио и вежби со сопствена тежина и делумно бучици (дефиниција)?
2. Ако има логика тогаш може совет и за начин на дозирање секој ден, само денови кога се вежба или...како и да е??

Фала однапред

Можеш да го користиш кога го изложуваш телото на физички напор, па макар и само трчање било тоа.
Јас го пијам двапати на ден по 5 грама, на гладно срце одма кога ќе станам од спиење и вториот пат одма после тренинг. Во денови кога не вежбам само еднаш 5 грама кога ќе станам од спиење.

Ќе ве молам ако знае некој да ми каже каде можам да најдам Mutant Mass и Mutant Whey? :notworthy:
Исто така кој има искуство со гејнери ако може да ми одговори неколку прашања:
- Дали гејнерите се добри за почетници во бодибилдингот или мора прво да се вежба одреден период па потоа да се користат?
- Се двоумам дали да користам гејнер или протеин (Mutant Whey), што мислете што е подобро? Целта ми е да ми се зголемат мускулите, но нејќам да станам дебела свиња па уште полошо да си направам (сега сум некоја средина - 75 кг, 1.87 м.)
- Негативни ефекти?

И едно прашање до Gjoroski :)
Кај вас на сајтот Herkules видов објави за Mutant Whey и Mutant Mass, но од лани се, дали овие продукти сеуште се достапни?
Бијдеќи ве сметам за еден од најискусните бодибилдери на форумов, ќе ми биде мило ако можете да ми одговорите на горенаведените прашања. :)

Фала унапред. (y)

Ќе ве молам ако знае некој да ми каже каде можам да најдам Mutant Mass и Mutant Whey? :notworthy:
- Дали гејнерите се добри за почетници во бодибилдингот или мора прво да се вежба одреден период па потоа да се користат?
- Се двоумам дали да користам гејнер или протеин (Mutant Whey), што мислете што е подобро? Целта ми е да ми се зголемат мускулите, но нејќам да станам дебела свиња па уште полошо да си направам (сега сум некоја средина - 75 кг, 1.87 м.)
- Негативни ефекти?

Кај вас на сајтот Herkules видов објави за Mutant Whey и Mutant Mass, но од лани се, дали овие продукти сеуште се достапни?
Бијдеќи ве сметам за еден од најискусните бодибилдери на форумов, ќе ми биде мило ако можете да ми одговорите на горенаведените прашања. :)

Фала унапред. (y)
Здраво Виз.
Ако не сакаш да се направиш како свиња почни да следиш што јадеш.
Запознај се основата за градење на убаво тело а тоа е:
Исхрана,вежбање и одмор(помалку стрес и 8 часа спиење).
Основно за исхраната е да конзумираш 2 грама протеин на секој кг за зголемување на масата.
Од 0.75-1.5 грам масти на секој кг.
Другото да е во јаглехидрати.
Почни да следиш калории барем една недела да се запознаееш дали јадеш доволно.
Сега да идеме на вежбањето.
Било што да почнеш од почеток ќе имаш резултати.
Но бидејќи сакаш да зголемиш мускулна маса мора да научиш нешто што се вика прогресивно оптеретување или да се предизвикуваш што е можно повеќе во вежбањето.
Основни вежби за градење мускулна маса се:
Чучањ,мртво подигање,вратило,веслање,бенч прес и стоечка преса за рамења(militarry press).
Нормално ако дел од овие вежби не можеш да ги правиш треба да најдеш соодветна замена то ест некоја машина која го имитира тоа.
Преферирај да фрекфенцијата на тренингот ти е 3-4 пати неделно тежински и 2-3 пати кардио за намалување на маснотиите.
Ако ти е 3 пати неделно тежински преферирај да е цело тело тренинг или да го поделиш на горен/долен/горен и пак така да го обновуваш.
Ако ти е 4 пати неделно преферирај сплит тренинг.
Вежбањето само за раце во процес на мускулна маса не е ефикасно и не е препорачливо затоа што веќе ги удираш од вежбање со комплексните вежби,но тоа не значи дека не треба да додаваш изолациски вежби.
За повторувањата и сериите 2-3 серии ти се доволни за вежбање за големите мускули со 6-12 повторувања и имај дел каде што ќе ја зголемуваш снагата.
Што се работи за суплементи тоа е твој личен избор но јас би ти препорачал да внимаваш прво на првите 3 работи па после да се одлучиш на додатоци во исхраната.
Ако веќе сакам да земам додаток би земал оној на sajSiGa 2400 денари мислам дека беше.

• Ми се допаѓа
Reactions: Wiz
- Негативни ефекти?

Фала унапред. (y)

Колку години имаш?

Ти пишав PM. :)

Е сега, за разлика од некои танчери, јас ќе те советувам да си купиш гејнер. Производ кој за голем број на "стручни лица" е фрлање пари. Но, за годините, стажот и целта која ја имаш е вистинскиот избор.
Немораш да вежбаш за да ја постигнеш целта, зголемување на телесна тежина. Да се усвињиш, нема шанса, со оглед на годините и состојбата во која се наоѓаш во моментов. Да си бил тип склон на гоење, до сега ќе си бил згоен. Така да, треба период да помине за да се изменат нештата во твојот организам и да се здебелуваш полесно одколку што слабееш.
Мораш да вежбаш ако сакаш да изгледаш спортски, особено ако сакаш да биде мукулест. Три тренинга во неделата ќе ти бидат и повеќе од доволно за постигнување на целта.
Еден совет до стручњаците, има разлика во начинот на исхрана во зависност од годините (како основа) и други фактори.

Фала ви и на двајцата за советите. :love:
Целта не ми е само да се здебелам, туку да станам поголем и по мускулест. :sneaky:

Одлучив да вежбам уште 1 месец и да внимавам на исхраната, па после ќе пробам Mutant Whey, доколку не помогне ќе пробам и со Mutant Mass.

Е сеа бев во Get Ready ама таму немаше никакви суплементи од Mutant имаше некои од Украина само...

http://www.gladijatori.com/mutant-mutant-whey_p1461.html
На овој сајт најдов Mutant Whey, има некој купувано од таму претходно?

И тука, ако не се лажам ова е сајт на Gjoroski, па ако може да ми каже дали е достапен за да се порача преку сајтов:
http://herkules.com.mk/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=36&Itemid=60

Кој е крајниот резултат при користење таблети амино 5600, со одлични тренинзи и средена исхрана? :)

Кој е крајниот резултат при користење таблети амино 5600, со одлични тренинзи и средена исхрана? :)
Исто како и средена исхрана.
Аминокиселините дали во таблета или од протеин од сурутка нема да играат голема улога,освен леуцин што го има многу во сурутката и е поврзан со одржување мускулна маса во критични моменти,кај бодибилдерите.
Но бидејќи верувам дека не вежбаш,како просечен бодибилдер таа 5% разлика нема да направи очигледен резултат.

Скоро никаква разлика, особено со средена исхрана, ако си на диета тогаш би можело да имаат поголема улога

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom