Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Ок не читај факти и иди по свое.
Но студиите тоа го потврдуваат,а ако за тебе тоа функционира продолжи напред.
Жалосно е тоа што не слушаш совети од луже кои тоа на своја кожа го искусиле, кои ти се пред нос, него се обидуваш гуглајки да дојдеш до свои сознанија. Гогул алатката има две острици. Што сакам да кажам со ова. Имаш два начина да го поставиш прашањето, про и контра, и во двата случаја да добиеш еден тон научни истражувања.
Што се однесува до Citruline Malate, кај нас е се забрането, како додаток во исхрана. Некои стручни лица, како оние кои Стеф постојано ни ги посочува како пример за следење, дошле до сознание дека сето тоа се лекови или помошни лековите супстанци. И како такви може да се регистрираат и продаваат во МК. А воопшто не ги интересира регулативата во ЕУ. Демек, кај и да е, и ЕУ гледајки го нашиот пример ќе направи промени во нивната регулатива. Кога ќе не примат, ќе им направиме ред.

Земав "Ultimate nutrition - muscle juice"
- Баш вакво - барав ама нема упатство, дали за различна телесна маса се користи различна доза зашо гледам 55г е една дозерка. Па ако може некој да ми каже како да го земам 3пати, пред вежбање, по вежбање?

Ultimate%20Nutrition%20Muscle%20Juice.jpg

Можи не спаѓа во класични суплементи ама често ја спомнувате сурутката (не протеин од сурутка во прашок туку сурутка) па ме интересира дали постои по маркетите сурутка и под кое име може да се најде?
најефтино што сум сретнал досега на реклама 5 продаваат 2кг 350 денари, во продавници за здрава храна е по 300 претежно 1кг.

најефтино што сум сретнал досега на реклама 5 продаваат 2кг 350 денари, во продавници за здрава храна е по 300 претежно 1кг.

Кај мене е 190 кило. И добра е, нема солен вкус, така да може и со млеко да се пие.

Жалосно е тоа што не слушаш совети од луже кои тоа на своја кожа го искусиле, кои ти се пред нос, него се обидуваш гуглајки да дојдеш до свои сознанија. Гогул алатката има две острици. Што сакам да кажам со ова. Имаш два начина да го поставиш прашањето, про и контра, и во двата случаја да добиеш еден тон научни истражувања.
Што се однесува до Citruline Malate, кај нас е се забрането, како додаток во исхрана. Некои стручни лица, како оние кои Стеф постојано ни ги посочува како пример за следење, дошле до сознание дека сето тоа се лекови или помошни лековите супстанци. И како такви може да се регистрираат и продаваат во МК. А воопшто не ги интересира регулативата во ЕУ. Демек, кај и да е, и ЕУ гледајки го нашиот пример ќе направи промени во нивната регулатива. Кога ќе не примат, ќе им направиме ред.
Јас не реков ништо лошо за цитрулин малат,баш спротивно има докажани ефекти за подобрување на кондицијата кај луѓето што трчаат,а и зголемување на силата на одредени вежби за 10-15 %.
http://www.ergo-log.com/lcitrullineversusexhaustion.html
http://www.ergo-log.com/citrullinemalate.html
И уште еднаш јас не реков дека сум против суплементација,туку сум против сите суплементи што реагираат на плацебо,а тие ги има многу.
Друго против сум лажен маркетинг и верувањето дека ако земеш одреден суплемент ќе станеш како професионален бодибилдер,а треба време,трпение,дисциплина и учење за тоа да се деси.
И како што реков студиите се за општа употреба,што може да помогне на една индивидуа,а секогаш има шанса да не функционира.
А да побиеш факти е малку потешко,но секогаш треба да се ескперминтира.
А тоа е науката да секогаш се достигне нешто ново и да се побие тоа што е старо.
Не реков дека јас сум најточен,не ни планирам да се докажувам тука,ама кога ќе видам повеќе од луѓето трошат пари на суплементи,а се уште се исти,би се запрашал јас лично себе зашто е тоа така.

епа вака, средата го купив поручекта и 2 дози се напив наеднаш ( две лажички ) со млеко.. пред то не бев јаден неколку сати, другиот ден 1-2 сати пред да додам на вежбање 2 дози манав, и вечерта уште една, досега немав дигестивни проблеми, петокот нешто порано ги испив дозите, не бев ни јаден дотогаш, и тешко ми паднаја, веќе ми почна ВЦ маратонот не ни ојдов на вежбање а за да излезам вечерта морав две апчиња на испијам. Вчера полесно ми беше само 2 пати во ВЦ, вечерта испив една доза со вода( после сите оброци ), денес немам проблеми, ќе испијам вечер две со вода, па ќе видам утре како ќе ми биди.
Пиј го со вода и полека зголемувај ги дозите додека стигнеш до максималната, за стомакот да се навикне на гејнерот.

Ете го одговорот, дефинитивно изгледа лактозата во млекото ти прави проблем. Терај го со вода.

Земав "Ultimate nutrition - muscle juice"
- Баш вакво - барав ама нема упатство, дали за различна телесна маса се користи различна доза зашо гледам 55г е една дозерка. Па ако може некој да ми каже како да го земам 3пати, пред вежбање, по вежбање?
Во 4 дозерки се 55гр не во една. Инаку ќе си пиеш по дневните потреби, ако јадеш помалку ќе ти треба повеќе од гејнерот, ако повеќе јадеш помалку од гејнерот зошто тој ти е само замена за оброк нитшо специјално.

Во 4 дозерки се 55гр не во една. Инаку ќе си пиеш по дневните потреби, ако јадеш помалку ќе ти треба повеќе од гејнерот, ако повеќе јадеш помалку од гејнерот зошто тој ти е само замена за оброк нитшо специјално.

Убаво си пиша дечкото, 4 дозерки се 250 грама прав.
Најверојатно сакал да пише во 4 дозерки 55 гр протеин.

Што имате да ми кажете за MUTANT WHEY?
До сега немам земано никакви суплименти и некои поискусни во овој спорт ми го предложија овој протеин како за почеток.

Исто некое инфо и за scitec nutriton или како и да е.

Име некој пиено од овие и какви резултати имал? :)

Ај препорачајте BCAA , L-Carnitine или течен амино од некоја продавница во мк или некој ако продава
пожелно е да имаат достава

Ниеден. Скапи се, а не верувам дека ќе осетиш нешто прејако, гледам кај Ѓороски има попуст на аргинин до 1ви јуни оди земи си и некое кафенце плус во денот ете ти поголема сила.

Иако не ги знам нит иам искуство, јас лично би одел со првиов бидејки помалку кријат колку од што имаат.
Онде у она блендот од 9.7 грама не знаеш колку грама се бета аланин а колку се глупости ко black pepper (fruit).

Иако не ги знам нит иам искуство, јас лично би одел со првиов бидејки помалку кријат колку од што имаат.
Онде у она блендот од 9.7 грама не знаеш колку грама се бета аланин а колку се глупости ко black pepper (fruit).

Така нешто и јас размислувам, ставени се триста чуда во FX, а во C4 барем се тие неколку работи за кои се знае дека функционораат без непотребни додатоци, само ме збуни високата оценка за Hyper FX па викам ако некој има пробано да каже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom