NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Што има везе, ако си вистински фан ќе седиш и до касно. :icon_lol:
Абе екстерен имам утре математика :noze:, ако не добијам петка татко ми нема да ми дај пари за облека за полуматура да си купам ( ќе треба со стари леле сите ќе ми се смејат ) и ќе треба да се запишам во стопанско или земјоделско и ќе ме избрка од дома и ќе станам пропалица :place:

А заборајв да додам, 'Цитат од Автобиографијата на познатиот македонски милионер Стефан и неговите почетоци во едукацијата. Година 2022. '

Според мене да не го направеа трејдот на сред сезона со кој си отидоа Ellington,Speights i Gay реално ке беше да се најдат во финалето.

Врска нема. Апсолутно не се согласувам. Можеш слободно да погледнеш каде што сакаш, статистики, коментари од вистински познаваши на НБА и слично, сите се согласуваат дека Мемфис е подобар тим после трејдот на Gay отколку пред него. Причината е многу едноставна. Gay воопшто не се вклопуваше во тимот и го пореметуваше системот на игра. Без него Мемфис доби вистински идентитет и ги форсира своите јаки страни - играта преку Gasol и Randolph, а не неефикасните изолации на Gay. Причини за тоа што тешко им оди со Сан Антонио има повеќе:

1. Немаат доволно искуство. Првпат се толку далеку во плејофот.
2. Немаат доволно шутери на 2ка и 3ка. Нивниот систем перфектно би функционирал со одлични шутери за три на овие позиции, но оние што ги имаат имаат одредена голема слабост. Allen воопшто не шутира тројки, Prince е ефикасен само ако шутира ретко, Pondexter и Bayless се слаби во одбрана. Со Prince и Pondexter на ниско крило и ќе поминат, но Allen колку и да е добар во одбрана, огромен минус е во целокупната тимска концепција во напад. Gay апсолутно немаше да го реши овој проблем, со оглед дека тој е и полош шутер од Prince.
3. И најважно, Сан Антонио е подобра екипа. Имам впечаток дека многумина го заборавија овој факт...

А инаку иако е 3:0, реално серијата е прилично изедначена иако е исполнета со долги серии од двата тима, а не е поен за поен како некои други утакмици. Две средби веќе заминаа во продолженија. Мемфис заради недоволното искуство, ги изгуби и двете.

Maрк има убаво шутче, треба повеќе да шутира. Ко Тимчо роботчо.

Iako Wade napravi nameren faul za zatvor nad Stephenson ,mu dozvolile da igra..

haslem e covekot na utakmicava
--- надополнето: 27 мај 2013 во 04:43 ---
ja mislam deka miami znaat najubavo da pomocaat tim od koga ke dobijat nadez...deka imaat sansi...hahahahahah
--- надополнето: 27 мај 2013 во 05:17 ---
i sea sudiite pak bea krivi so indiana sutnaa 44 slobodni??? ili mozebi sega nekoj drug e kriv....

Сеа никој не коментира а у петокот се враќам од искачање и 2 стани испишани ме чекаа...

си тепа заалужено Мајами,немаше ни о од одбрана на Индиана. Ја прифатија брзата игра на Мајами и горе долу добро се носеа се до трета четвртина,ама кога противнико има 60 посто шут,нема шо да бараш на утакмицата.
Многу наликуваше оваа на втората утакмица њу јорк - индиана кога пејсерси играа многу индиспонирано а њу јорк буквално од секоја позиција ги решетеја,ама успеаја психички да се вратат за наредните две,и то многу битно ќе биди за четрвртата против Мајами шо во голема мерка ќе биди одлучувачка
Од мајами да го пофалам Хазлем, и Леброн стандард си е
haslem e covekot na utakmicava
--- надополнето: 27 мај 2013 во 04:43 ---
ja mislam deka miami znaat najubavo da pomocaat tim od koga ke dobijat nadez...deka imaat sansi...hahahahahah
--- надополнето: 27 мај 2013 во 05:17 ---
i sea sudiite pak bea krivi so indiana sutnaa 44 slobodni??? ili mozebi sega nekoj drug e kriv....

секогаш ко ќе видам пост од тебе прво се запрашвам дали единствената реченица шо си ја напишал ти е од од гугл транслејт, и дали некогаш ќе кажиш нешто паметно?

Едно е сигурно, Индијана нема што да бара против Мајами во натпревар со многу кошеви и со брза игра. Мора да го успорат темпото на игра како знаат и умеат ако сакаат да направат нешто против Мајами. Вчера не само што ја прифатија таа игра туку и изиграа катастрофално во одбрана, од друга страна Мајами погоди се што требаше и имаше одлични проценти од сите позиции скоро.
Коментаторон на Спорт Клуб вчера рече дека доколку вечер Спарси победат најверојатно ќе ги даваат сите преостанати утакмици до крајот на сезоната, така да вечер сме за Спарси. :D И они ќе одат вечер во живо, од 03:00 часот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom