jyvation
Пургер
- Член од
- 4 ноември 2009
- Мислења
- 2.167
- Поени од реакции
- 2.773
Ova kako kometal sampione mi izgleda rabotataTeamata zakon nov velikan duri ne mu prdni na rusinot da si zamini
so znaci moze mesec dena godina dve
More za velikan treba mnogu ne samo instant-pari treba skola, tradicija ,ime, navivaci, pa klub itn ..
ps.boite na drsovite zakon sega uste fali pola da gi muzite u skopje i slikata ke bide celosna![]()
Па клубов е најстариот женски ракометен клуб во Македонија бе шутрак еден.Знаеме криво ти е што не се вложува во вашиот беден Палистер па сега плукаш на се што е СД Вардар.Клубот има пари,школа,името Вардар само по себе кажува дека е синоним за спортот во Македонија.Е сега може ги нема Комити сега за сега(во иднина може ќе се навива)ама има армија црвено-црни навивачи кои ќе стојат до клубот цело време.
А ти бе сезнајко низаеденКометал беа друго. Безцелно е да се прават компарации со овој тим на жрк,тие ако не беа наши пак си беа наши,играа и за репрезентација и се,македонки беа и во душа не само во пасош.
Ова Е инстант тим,класичен пример,мене не ми смета од чиста причина дека се работи за Македонски тим,низ цел свет во секој спорт се прави,зошто па и ние еднаш да не освоиме Л.Ш. така "вештачки" со пари. Во право е човекот дека русинот како дојде така ќе си отиде,тоа треба да го знаеме сите,ама убаво би било бар да му се исплатат вложените пари и да го памтиме по добро.
Само ова не е решение за МК женски ракомет,немаме играчи,немаме тренери,немаме лига,и најважно немаме репрезентација а бога ми немаме ни барем натурализирани репрезентативки. Мора таму да се работи,инаку вакви инстант успеси ништо не значат.

Па вашиот тим ако не е вештачки за пари незнам кој друг може да е.Доаѓа дерби играте со Вардар кај ви се тие фамозни "7000" навивачи од Борис??Празна ви е шталата дете и таква ќе ви остане.Ама знам дека ќе се освестиш еден ден и ќе навиваш за вистинскиот клуб.