Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Што направи, како оди?Bidejki sakam da postam samo so voda edno 4/5 dena, bi ve prasal sto mislite koja voda da ja koristam? Sekako ne bi sakal voda od cheshma tuku koja mi preporachuvate da ja kupam i koja spored vas e najdobra i najkorisna? Moze i gazirana i negazirana voda.
Епа колку што сум гледал разни емисии за оваа тема, можам да заклучам дека водата што е флаширана би била најмртва, затоа што:
1. нема никаков контакт со природна материја, има само со пластика
2. не струи, никаде не се движи, едноставно не може да формира слободна површина и да се движи по својот пат
Да, губи некои својства, не можам да кажам прецизно да не кажам неточни работи па затоа. Хемискиот состав не верувам дека го менува. Плус штом дел од научниците водата што е од водоводот ја сметаат за мртва, а таа има движење за разлика од таа што е флаширана, претпоставувам дека е многу помртва таа во шише.
Е земјак од таа вода имам одено со колата специјално да си наполнам шишиња на лето, откако ја пробав пред неколку години. Многу добра вода, лесна за пиење и како за чудо не ти го подува стомакот воопшто и не чувствуваш мачнина ако ја пиеш. Јас пијам по многу вода во денот (преку 5литри), често ми се случува да имам мачнина од другата вода, али од оваа немам гајле и 10литри да испијамВо село Крушеани, Прилепско, има таква прекрасна природна кисела вода, со сосем мали количества CO2, не сте свесни колку е подобра од сите води што се продаваат во продавница. Вчера одејќи на гости кај баба ми, попат си наполнивме 10-ина шишиња...каква Пелистерка, каква Добра Вода...
Па не се додава вештачки јаглерод диоксид како во флашираните. Како шо си излегува од земја така, поприродна здравјеЕ земјак од таа вода имам одено со колата специјално да си наполнам шишиња на лето, откако ја пробав пред неколку години. Многу добра вода, лесна за пиење и како за чудо не ти го подува стомакот воопшто и не чувствуваш мачнина ако ја пиеш. Јас пијам по многу вода во денот (преку 5литри), често ми се случува да имам мачнина од другата вода, али од оваа немам гајле и 10литри да испијам![]()
Јас реков некаде за менување на структруата на водата?Каде бе со хипстерајот, тоа се лејмери што продаваат празна слама, а никогаш немаат влезено во лабораторија или решено некоја структура
Монокристал од мраз има единствена кристална структура кој во кристалографијата се обележува со 6/mmm, или по стара симболика D6h.
Ова значи дека кристалот има највисока оска од 6ти ред, со други зборови со ротација за 60 степени по главна оска на ротација кристалниот хабитус повторно ги добива истите карактеристики ко почетната слика, h значи дека во однос на главна оска на ротација од 6 ти ред, имаме поставено хоризонтална рамнина на симетрија, така горе и доле под замислената рамнина двата дела од кристалот се еднакви.
Вака е најпросто, тоа што морфолошки можат да се разликуваат најразлични облици е друга ствар, па и крстената вода не мрзне на 0 степени, затоа што има внатре етерични масла од босилокот, исто и кај некои води морфолошки може да изгледа дека се разликуваат, затоа што при сраснувањето на монокристалите имаат улога и онечистувањата и слично.
Со други зборови ако земеш од водата што „струи“ и онаа што „седи“ се поиграш у некоја лабораторија и под ниска температура издвоиш квалитетен монокристал и го снимаш со рендгенски дифрактометар под ниска температура ќе видиш дека ќе имаат иста структура.
Ако не примети, не сум против тебе, туку против тие лејмеришта што лупаат такви глупости, не постои термин жива/мртва вода или слично.Јас реков некаде за менување на структруата на водата?![]()
Значи ДА!! Од Сребрена Вода нема поуба!! Оваа шо е чешмовачата не е баш за пиење... По мое мислење(од градовите каде што имам пиено) Битола и Струга имаат најубава, а Скопје водата е КАТАСТРОФА!! Убава вода треба да имаат оние градови што директно ја добиваат од планина, а не од акумулација па триста пати прочиствана и така. Во Битола обично ко ќе пуштат од Стрежево водата е лом!!Сребрена вода !