Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не си утка нешто?Сите овие набројани ги гледам по маркети, па Књаз Милош, дури и Евиан/С.Пелегрино на некои места гледам.Едно прашање до некој што има инфо, од Нова година не гледам да има увозна флаширана вода (Јана, Корпи, МГ...) да не знае некој дали има причина за ова?
Ниту една од овие...!
Од Раденска и Јана нема подобри...
Како дојдов јас до заклучок? Или како дојдоа научници и доктори до заклучокот? Изгледа си уназад со времето без навреда бате, но имаме интернет денес, информациите од светот (Америка, Русија, Германија итн.) стигаат и кај нас инстант. Треба само да те заинтересира и да истражиш, ако ти е грижа за своето здравје. Башка веќе пишав за мерачот на ppm честички во водата, исто како што има pm честички во воздухот, што повеќе, тоа позагадено. Последно, пријател кој работи на дијализа, кој спасува човечки животи, им ја прочистува водата 100%, каде доаѓаме до дестилирана вода со 0-1 честичка. Ако им даваат од чешма, толку од животот. Запрашај се тука зашто треба да е чиста водата. И баш напротив, само кога пијам вода од чешма, се осеќам недоволно хидриран и има разлика на вкусот, каде сум приметил само стари лица неможат да увидат разлика на флаширана вода и вода од чешма.
П.С. Водата од чешма содржи од 300 до 600 честички во зависност од локацијата, а флашираната од 30 до 120 (зависи која). Препорачано е да се внесува до максимум 100 ppm честички.
I mene bas me interesiraПрво ако може одговор на ова : А зашто не пиеш дестилирана вода ....![]()
Прво ако може одговор на ова : А зашто не пиеш дестилирана вода ....
Јас те прашав по што заклучи дека флашираната вода е здрава, а ти освен концентрација на честички, друго не спомна и уште кажуваш си бил начитан
.
За водата малку имаш познавања, па еден совет до тебе начитаниот и напред со времето:
Viktor Schauberger односно "водениот волшебник" и многу работи ќе ти се разјаснат.
Нобеловецот Henri Coanda "the founder of fluid dynamics" ја испитувал водата која ја пијат Хунзите и најверојатно таа е факторот за нивното здравје.
Рашче е еден од најквалитетни извори на вода, во одредени реони во Скопје проблем е инсталацијата низ која поминува таа вода до корисниците, а и мешање на водата од бунари. На пример Бутел, Железара, Радишани (и уште некоја населба) добиваат директно вода од Рашче, не се меша.
Флашираната вода што толку ја величиш, дали поминува низ ултравиолетово зрачење?
Пластичните шишиња кога се изложени на високите температура, во контакт со водата испуштаат дел од составот во водата. А при дистрибуција многу не внимаваат дали палетите со вода им се на сонце или не
Ај сеа одговори зашто не пиеш дестилирана, која нели има најмалку честички, а после земи прочитај што ти кажав, ќе видиш колку не знаеш![]()
Јас пијам секојдневно дејонизирана вода, проблем ли е тоа?
На работа само дејонизирана имам, пијам и обична кога сум дома, ама литро ипол на ден е дејонизирана.Не би ти препорачал да ја пиеш секојдневно друже, зашто буквално не содржи ништо. Одлична е за бањање/миење да речеме, за акумулатори, ладилници за автомобили, пегли, за фармација и ординации, апарати за домаќинство, чистење стакло итн. Кога не постоела таа технологија, сме пиеле од природни и планински извори, со совршен број на витамини, минерали, анјони, катјони и тако даље. Знам дека само секојдневно ја пијат луѓе, со камења во бубрези, мокрача, болни лица на апарати за дијализа.
Биди ми поздравен.
На работа само дејонизирана имам, пијам и обична кога сум дома, ама литро ипол на ден е дејонизирана.
Jas pijam cesmaca. Po muabetot kaj da tuka e, gotov sum.
Decki mene litro o pol voda ne mi se beri vo cela nedela pienje ne pak dnevno da pijam specijalna za da go anuliram dejstvoto na obicnata. Kolku piete be vie voda dnevno, po 10 litri?Не брат, нема да си готов бар ако внесеш еднаш на ден или на два дена по литро/литро ипол флаширана, чисто да си прочистиш душата. Или ко Solaire што прави со дестилирана литро ипол на ден, да измоча песочни зрнца и други токсини од организам. Нека не ми каже сега некој, бизнис било тоа, големи пари се трошеле, а за цигари и гориво има, или хамбургер и газирани сокови, за вода од флаша се немало (зашо ја имал бесплатно у цефки дома.). Без вода и воздух, баш готови сме сите. Па затоа глеаме да се чисти бар тие, налет храна и сокови, скоро се е ГМО.
Јас лично, трошам 1500 месечно за 6 флаширани боци по 3 на две недели, каде една боца е 19 литри. А веруј ми пијам многу, што значи други поефтино ќе ги фати. Ем помала сметка ми стига за вода, ем почиста вода пијам.