Најдобра вода во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата streetbond2005
  • Време на започнување Време на започнување

Која е најдобрата вода во Македонија?

• Вкупно гласачи
    156
Ke probam da ve izvestuvam kako mi odi, bidejki resiv od denes(petok) od 20.00 do ponedelnik 20.00 da pijam samo voda. Kako sto pominuva vremeto, ke ve izvestuvam kako mi e, i ne se sekirajte znam deka ke bide top:)
--- надополнето: 5 април 2013 во 15:54 ---
Затоа читај и информирај се, пред да направиш некоја глупост со која ќе си го загрозиш здравјето.

Јас да го слушав телото кога „едноставно ми кажува нешто да направам“ - сега ќе носев црвена наметка и ќе ме викаа Супермен. Ама во реалност, работите не функционираат така. Затоа и постои разумот.

Блендирано овошје, сок од овошје и јадење зеленчук има иста, а можеби и поголема енергетска вредност од секојдневните срања кои си навикнат да ги конзумираш. Можеби ќе си ја растуриш флората во желудникот и ќе те стегне некој пролив, ама ако немаш таков проблем - со енергијата сигурно нема да имаш. Од друга страна, водата е 0 калории, 0 шеќери, 0 енергија... Немаш ништо во неа. Водата е корисна, многу корисна. Но, нејзината намена е поинаква, а не да ја замени храната.

Ако не ти е се' уште јасно, да се обидам да ти објаснам што ќе ти се случи:
Со нула енергија, телото во рок од 5-6 часа ќе ти влезе во „гладувачки мод“. Знаеш што значи тоа? Кога ќе сфати дека нема храна, телото се обраќа кон сите резерви на масти и мускулно ткиво како „гориво“. Без храна, телото буквално ќе почне да ти ја јаде мускулната маса. Ти текнува како изгледаа затворениците од Аушвиц? Епа, они за разлика од тебе, всушност и јаделе нешто... Нема да изгледаш тенок и секси, туку уморен, нездрав и слаб (слаб - не тенок). По 2 дена (можеби и порано) ќе започнеш да се онесвестуваш, а потоа ќе биде многу тешко да се вратиш на нормалното јадење. Најверојатно ќе завршиш во болница и ќе треба да те прихрануваат интравенозно. Кога ќе те прашаат во болница „зошто бе дете?“, и ти ќе им одговориш „телото така ми кажуваше“ - нивната реакција најверојатно ќе биде: :facepalm:

Дури и откако ќе почнеш да јадеш, се' уште може да имаш несвестици, а исто така ќе ти биде пореметен метаболизмот долго време... И нормално, вредно е да се напомене дека додека гладуваш - ќе те боли. Многу ќе боли. Ако мислиш дека вреди да поднесуваш болка и да си го уништуваш здравјето со гладување, тоа е чиста глупост. И на крај, кога ќе се вратиш на нормалното јадење - ќе ја вратиш истата тежина, со тоа што целата мускулна маса која си ја изгубил ќе биде повратена и заменета со масти. Значи, добиваш само контра ефект. Тотално лош и глуп избор.

Или да сумираме, ова се ефектите од гладувањето:

Физички ефекти:

Замор
Намален метаболизам
Намалени секс хормони (естроген, тестостерон)
Намалена желба за секс
Аменореја (доцнење на менструација)
Оштетување на коските
Запек и гастроинтестинално вознемирување
Лош сон
Слабост
Хипотермија
Губење на мускулна маса
Менување на хемијата во мозокот

Когнитивни ефекти:

Намалена концентрација
Лоша проценка
Апатија

Емоционални и социјални ефекти:

Депресија
Растревоженост
Гнев
Лабилно расположебуе
Психотични епизоди
Социјална повлеченост

И тн..
aCID, TI KAKO DA SI SE SKONCENTRIRAL DA DOKAZES DEKA OVA E STETNO, IZGLEDA CITAS SO TAA CEL , IMAS NEKOJA MISIJA IZGLEDA. tOGAS I OBRATNO JAS MOZAM DA TI PUSTAM LINKOVI NA YOUTUBE OD LUGJE KOI POSTAT PO 3/4 NEDELI I ETE TI TVRDAT DEKA SE CUVSTVUVAAT PREKRASNO I SJAAT PA NIKOJ NE UMREL A NITI DOSLO DO NEKOE POREMETUVANJE.nE JA RAZBIRAM UPLASENOST OD POST SO VODA.MOZEBI TI TREBA DA CITAS MALKU POVEKE I DA GLEDAS ISKUSTVA NA LUGJE ENE TI YOUTUBE PISI WATER FAST I GLEDAJ..IZVINETE ZA CAPSOT SEGA VIDOV:)

Ke probam da ve izvestuvam kako mi odi, bidejki resiv od denes(petok) od 20.00 do ponedelnik 20.00 da pijam samo voda. Kako sto pominuva vremeto, ke ve izvestuvam kako mi e, i ne se sekirajte znam deka ke bide top:)

Ми го избришаа мислењето претходно :icon_lol:.

Прво физички ако се чувствуваш здрав нема никаков проблем, освен периодот од две недели на детоксификација, ама не се симптоми на изгладнетост туку симптоми на прочистување. Друго немој одма со поекстремната варијанта, пробај со таа на 18 саати секоја ден. Јас пробав 24 саати само на вода и после третата недела (трет ден 24 саати само на вода) се префрлив на другата варијанта многу долг временски период без храна не биваше. Па добро како ти одговара така...

Трето важно е што јадеш многу здрави масти омега 3 и висококалорична и протеинска храна....

Океј бе, сфативме дека ти мислиш дека постои „мртва“ и „жива“ вода.
Очигледно и сметаш дека флашираната е „мртва“. Ние само сакаме да ни објасниш зошто мислиш така, која е разликата помеѓу едната и другата вода и што конкретно ја „убива“ водата?

Дали сметаш дека губи некои својства? Го менува хемискиот состав ли? Што е разликата и каков е негативниот ефект од „мртвата“ вода врз нашето тело?
Епа колку што сум гледал разни емисии за оваа тема, можам да заклучам дека водата што е флаширана би била најмртва, затоа што:
1. нема никаков контакт со природна материја, има само со пластика
2. не струи, никаде не се движи, едноставно не може да формира слободна површина и да се движи по својот пат
Да, губи некои својства, не можам да кажам прецизно да не кажам неточни работи па затоа. Хемискиот состав не верувам дека го менува. Плус штом дел од научниците водата што е од водоводот ја сметаат за мртва, а таа има движење за разлика од таа што е флаширана, претпоставувам дека е многу помртва таа во шише.

за да гласаме половина од кајгана форумов треба да се додаде и ВОДА ОД ПЛАНИНСКИ ИЗВОР :)
зборам за чиста планинска вода од некој планински извор или чешма ама чисто природна без додатоци, хлорирање, витамини и др...
33905191.jpg

А што е тоа детоксикација, ќе ми објасни некој? Кои тоа отрови ти ги чисти водата од организмот? Знаете ли како функционира метаболизмот?

Доколку сакаш да ги исфрлиш сите непотребни материи од организмот, односно да се прочистиш... слатките замени ги со овошје, а соленото јадење со салата и риба. Многу е значајно да се пие чиста и здрава вода,зошто таа го чисти и освежува организмот, но да се држиш само на вода можеш само да си штетиш, а не да се прочистиш. :)

Ја па не можем да напраем разлика помеѓу ниедна од овие :/

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ke postiram videa od youtube, pa koj razbira angliski super. Ova se lugje koi pravat voden post 14 i 21 den no sega zasega jas ke nap0ravam 3 dneven pa da vidime kako ke odi:)

Џабе ако гледаш видеа, не значи ако некој ставил видео на интернет дека го прави тоа дека е добро.

си го оправдуваш тоа бидејќи други го правеле

муабетот ти е
-сакам да бидам терорист
-не е убаво
-абе има и други терористи не сум само ја

Ne ne go pravam toa zaradi videa na youtube, ne ne go pravam toa za da bidam IN i ne ne go pravam toa bidejki drugi go pravele. Samo pustiv za da uvidat lugjevo deka toa e normalna rabota i deka ne steti. Inaku postot go pravam so dobra voda pa ke vidime, obicno ne ja pijam ama takva imam doma:)

Епа колку што сум гледал разни емисии за оваа тема, можам да заклучам дека водата што е флаширана би била најмртва, затоа што:
1. нема никаков контакт со природна материја, има само со пластика
2. не струи, никаде не се движи, едноставно не може да формира слободна површина и да се движи по својот пат
Да, губи некои својства, не можам да кажам прецизно да не кажам неточни работи па затоа. Хемискиот состав не верувам дека го менува. Плус штом дел од научниците водата што е од водоводот ја сметаат за мртва, а таа има движење за разлика од таа што е флаширана, претпоставувам дека е многу помртва таа во шише.
Аха, значи од "тие" си, јасно... Веќе преминуваш во метафизика со енергиите на водата. Вода си е вода. Нема мртва или жива, има бактериолошки и хемиски исправна и неисправна. Разликата во својствата на онаа во шише, онаа од селски извор и онаа од водовод е што во таа од изворот може да се најде и некоја козја брбушка, а во таа од водовод малку песок од повремените незаштитени интервенции на ЈП Водовод и Канализација.

streetbond2005 постењето само со вода е дефинитивно шок за организмот, пребрзо се ослободуваат токсични материи кои ги преоптоваруваат бубрезите, ама ако баш ти е мерак да си постиш... Јас купувам само од хрватската Јана, нашите флаширани води воопшто не ми се пријатни за пиење.

Аха, значи од "тие" си, јасно... Веќе преминуваш во метафизика со енергиите на водата. Вода си е вода. Нема мртва или жива, има бактериолошки и хемиски исправна и неисправна. Разликата во својствата на онаа во шише, онаа од селски извор и онаа од водовод е што во таа од изворот може да се најде и некоја козја брбушка, а во таа од водовод малку песок од повремените незаштитени интервенции на ЈП Водовод и Канализација.

streetbond2005 постењето само со вода е дефинитивно шок за организмот, пребрзо се ослободуваат токсични материи кои ги преоптоваруваат бубрезите, ама ако баш ти е мерак да си постиш... Јас купувам само од хрватската Јана, нашите флаширани води воопшто не ми се пријатни за пиење.
Mozebi e sok, no jas prethodno se podgotvuvav so toa sto jadev lesna hrana, eve sega sum vekje 40 casa na postot so voda i nemamm nikakvi problemi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom