Култни или популарни филмови кои НЕ сте ги гледале

T

templar55

Гостин
АХахах дете незнам по што го обожавате тој филм, али болен чоек то шо си замислува ако ви е интересно алал да ви е. Инаку ефтини или незнам какви, та уметничка вредност за секого е различна верувај, ако некој се пали на некој болен мозок или пак на некој чоечиња во маски препраени и да ги гледа то можи да е за него уметност. Undisputed не го наведов како филм кој го почитувам најмногу, гледам различни жанрови на филмови, овие што ти ги нарекуваш му ја скршија кичмата се само дел од она што го гледам кога сум слободен. Fight Club повторно ти кажувам дека е филм кој е чисто промашување изгубени залудно 2 часа од животот. Ако мислиш дека само ти излезе паметен и само ти си интелигентен да сватиш филм продолжи си така, гледам имаш врвна интелигенција и се палиш на филм за некој шизофреничар.
Се кладиме на милка дека идол ти е Полат ?

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Се кладиме на милка дека идол ти е Полат ?
Се кладиме по што сакаш дека не сум гледал ниту една епизода од турските филмови?

T

templar55

Гостин
Се кладиме по што сакаш дека не сум гледал ниту една епизода од турските филмови?
Па не, дека делуваш на таков тип затоа. Ама стварно филмовите што ги наброја чиста бљувотина освен Леон... не се збори за вкус ама не би било лошо да погледнеш нешто што стварно има вредност, не ти зборам за fight club има многу подобри од него. Ако сакаш насилство + уметност гледај нешто од Тарантино.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Треба во прв пост или во наслов на темава да стои:
ТОА ШТО ФИЛМОВИТЕ СЕ КУЛТНИ НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ТРЕБА ДА ГИ ГЛЕДАТЕ СО УЛТРА ГИГА МЕГА ЕКСТРА ТРА-ЛА-ЛА ОЧЕКУВАЊА.

Пошто повеќето од култниве филмови што ги имам гледано со големи очекувања на крај малце сум бил разочаран. Вака кога се навраќам на филмовите сфаќам дека се добри, добри ми биле и првиот пат кога сум ги гледал али ипак филмови во глобала не треба да се гледаат со очекувања.
Освен ФајКла, ФајКла ми ги исполни очекувањата. Уствари првиот саат од филмот е толку добар што воопшто и не приметуваш дека вториот дел од филмот малце опаѓа на квалитет.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Па не, дека делуваш на таков тип затоа. Ама стварно филмовите што ги наброја чиста бљувотина освен Леон... не се збори за вкус ама не би било лошо да погледнеш нешто што стварно има вредност, не ти зборам за fight club има многу подобри од него. Ако сакаш насилство + уметност гледај нешто од Тарантино.
Од тарантино сум ги гледал речиси сите Pulp Fiction, Desperado, Planet Terror, Inglourious Basterds sega noviov Django Unchained и тн и тн и пишав погоре сум гледал секакви филмови али fight club пак мислам дека е 100% промашување. Незнам дали чисто како прашање на вкус али не ми се допаѓа и се каам што потрошив 2 часа за овај филм. Зависи за кого како можеби ти не ги почитуваш тие филмови не велам дека се најдобри тие сум гледал и подобри али одамна не сум гледал некој подобар од нив. Leon беше филм со кој што израснав :) многу добар, ги нема овие ефекти кои ги има во секој филм денеска и со кои направија срање од филмови.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
If...
Tommy (рок опера)
Spinal tap
The Wall
Clockwork orange
Taxi driver
Wild bunch
Dr.Strangelove
Nosferatu
Blade runner
The warriors
Mad Max I
Easy rider
Dark star
Dead man
Angel heart
Brazil
Deer hunter
Conan I
Apocalypse now
The Evil dead
Soylent green
Come and see
Southern comfort
..............
вака во моментот шо ми текнува иако би ставил и Брус ли филм, некој џим вајлдер, уше некои англиски од 60 - 70 сети... ах куросава... неколку СФРЈ филмови поооо ќе треба да си обновам колекцијата !

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
S

StormRage

Гостин
If...
Tommy (рок опера)
Spinal tap
The Wall
Clockwork orange
Taxi driver
Wild bunch
Dr.Strangelove
Nosferatu
Blade runner
The warriors
Mad Max I
Easy rider
Dark star
Dead man
Angel heart
Brazil
Deer hunter
Conan I
Apocalypse now
The Evil dead
Soylent green
Come and see
Southern comfort
..............
вака во моментот шо ми текнува иако би ставил и Брус ли филм, некој џим вајлдер, уше некои англиски од 60 - 70 сети... ах куросава... неколку СФРЈ филмови поооо ќе треба да си обновам колекцијата !
Ееее ти си претерал бе :D

иначе:
Hannibal
Red Dragon
Clockwork Orange (мада мислам дека го иам гледано, не се сеќавам добро)
Star Wars само 1 или 2 сум гледал
Scent of a woman
Godfather 3тиот
For a Few Dollars More
A Fistful of dollars
...

има уште нешто, Hannibal, Red Dragon, for a few dollars more и a fistful of dollars ги иам спуштено, ќе се гледаат за празнициве :)
--- надополнето: 5 мај 2013 во 17:01 ---
Според /r/movies Drive е култен филм на новава генерација а го немам гледано. Ќе гледам да го сменам тоа иако не гледам многу муабет за филмов на форумот.

Drive ?! култен?! по тапа филм не сум гледал долго време, некоја ладна монотонија низ целиот, еден дел класична америчка приказна му пука филмот и на крај им крши кичма на сите... Гледај го на твој ризик :)

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Titanic го неам глеано, али кај и да е до крај на годинава ќе го изглеаме со цимерот Steve-G .:icon_lol:

Matrix, Star Wars, Lord of the rings ништо од тоа нема глеано. До скоро ич не ме привлекуваа вакви adventure, fantasy, sci-fi филмови, али серијата Game of Thrones ми го промени мислењето, па кај и да е ќе ги изгледам годинава.
Кога малку ќе подразгледам наоколу изгледа дека појке го немаат од шо го имаат гледано и почнувам да се разочарувам. Мислев дека уште јас и ти го немаме гледано:(
Сега ќе го изгледаме за да бидиме едни од малкуте шо го гледале.:D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.643
Поени од реакции
31.865
Ееее ти си претерал бе :D

иначе:
Hannibal
Red Dragon
Clockwork Orange (мада мислам дека го иам гледано, не се сеќавам добро)
Star Wars само 1 или 2 сум гледал
Scent of a woman
Godfather 3тиот
For a Few Dollars More
A Fistful of dollars
...

има уште нешто, Hannibal, Red Dragon, for a few dollars more и a fistful of dollars ги иам спуштено, ќе се гледаат за празнициве :)
--- надополнето: 5 мај 2013 во 17:01 ---

Drive ?! култен?! по тапа филм не сум гледал долго време, некоја ладна монотонија низ целиот, еден дел класична америчка приказна му пука филмот и на крај им крши кичма на сите... Гледај го на твој ризик :)
Добар е филмот. Има несекојдневно движење и одлично музиче. :) Ако добро размислиш ,,таа монотонија" која и не е монотонија(простор за размислување и предвидување на иден тек) е составно делче во многуте филмови со високи оценки на страниците :D
Во спротивно гледаш некој со ШвајцИнегер и таму имаш бум бум, јок ,,монотонија'' :P

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Поради тоа што има cult following.

Мех не се слагам со ова. Тоа што некој го истетовирал Патинсон на рака не го прави култен. Култен е кога некој ќе го тетовира после 20 години. Можеби мојата дефиниција е поинаква од останатите, но под капа култен ќе ставам филм кој го положил тестот на времето или е блиску до нешто такво, бар да има потенцијал. Оваа констелација во филмската индустрија е многу поинаква до порано. Сега се прави фама, се растура на бокс-офис и одиме на друго дете.

S

StormRage

Гостин
Добар е филмот. Има несекојдневно движење и одлично музиче. :) Ако добро размислиш ,,таа монотонија" која и не е монотонија(простор за размислување и предвидување на иден тек) е составно делче во многуте филмови со високи оценки на страниците :D
Во спротивно гледаш некој со ШвајцИнегер и таму имаш бум бум, јок ,,монотонија'' :P
може си во право, али чоек, досаден е... као 50минути од филмот ништо не се дешава :D

Kajgana Shop

На врв Bottom