Култни или популарни филмови кои НЕ сте ги гледале

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Има доста филмови што не сум гледал, а што важат за познати или култни. Прво ќе генерализирам: добар дел од поновите јапонски филмови (со исклучок на најпознатите), повеќето од европските и латиноамериканските остварувања, кои некои ги оценуваат како култни.
Инаку:
Cannibal Holocaust
и веројатно најголемиот број од филмовите на Фулчи, Бава...
потоа Peeping Tom а можно е да сум промашил нешто од Хичкок
Тука се и неколку вестерни, The Wild Bunch пред се`, и веројатно уште многу други филмови од разни жанрови

Од познативе:
Титаник :) нема ни да го гледам
The Twilight Saga со голем ќеф ќе ги одминам
Vanilla Sky
Beowulf
Ironman, Новиот Spiderman и повеќето херои, со исклучок на Бетмен и Супермен
итн.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Се гледа дека обожаваш ефтини акции од типот "на брат ми кога му ја скршија кичмата" и поради насловот си помислил дека fight club е таков филм ама си се заебал ( треба да активираш мозок за таков филм).
Филмовите што ги наведе немаат никаква уметничка вредност нити некогаш ке имаат и се светлосни години далеку од култни.
АХахах дете незнам по што го обожавате тој филм, али болен чоек то шо си замислува ако ви е интересно алал да ви е. Инаку ефтини или незнам какви, та уметничка вредност за секого е различна верувај, ако некој се пали на некој болен мозок или пак на некој чоечиња во маски препраени и да ги гледа то можи да е за него уметност. Undisputed не го наведов како филм кој го почитувам најмногу, гледам различни жанрови на филмови, овие што ти ги нарекуваш му ја скршија кичмата се само дел од она што го гледам кога сум слободен. Fight Club повторно ти кажувам дека е филм кој е чисто промашување изгубени залудно 2 часа од животот. Ако мислиш дека само ти излезе паметен и само ти си интелигентен да сватиш филм продолжи си така, гледам имаш врвна интелигенција и се палиш на филм за некој шизофреничар.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Citizen Kane i Raging Bull се филмој шо ми текнуват од прва. Долго време им се мислам ама никако да ги изгледам,еве години се напраја :oops:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
АХахах дете незнам по што го обожавате тој филм, али болен чоек то шо си замислува ако ви е интересно алал да ви е. Инаку ефтини или незнам какви, та уметничка вредност за секого е различна верувај, ако некој се пали на некој болен мозок или пак на некој чоечиња во маски препраени и да ги гледа то можи да е за него уметност. Undisputed не го наведов како филм кој го почитувам најмногу, гледам различни жанрови на филмови, овие што ти ги нарекуваш му ја скршија кичмата се само дел од она што го гледам кога сум слободен. Fight Club повторно ти кажувам дека е филм кој е чисто промашување изгубени залудно 2 часа од животот. Ако мислиш дека само ти излезе паметен и само ти си интелигентен да сватиш филм продолжи си така, гледам имаш врвна интелигенција и се палиш на филм за некој шизофреничар.
Ти се палиш на 6pax на машки?

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Ти се палиш на 6pax на машки?
Ако се палев на то и fight club ќе ми беше интересен, али за месец дена сум пак 6pak така да немам потреба да се палам на друг :pos:.
Изгледа другите се палите на 6пак и на брат пит па си гледате fight club i posle :drk:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
го обожавам лудиов :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.643
Поени од реакции
31.865
Авенџерс, и општо филмчиња во таков стил никогаш не ми праеле мерак.
City of God
Django
Life is beautiful
Taxi driver ( че се отепам за овој, секогаш се кандисувам во најскоро да го изгледам, никако да седнам, се некој хипстерски глупости си најдувам, прилер El Topo пред малку, макар шо јако вилмче ми се виде и уживав дури го гледав)
Од Кјубрик не ми е уште изгледан Full Metal Jacket :S
Braveheart
Rashomon

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
The Tenant го неам глеано .... Cassablanca, Psycho, Seven Samurai....и тоа ќе му биде тоа мислам.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Според /r/movies Drive е култен филм на новава генерација а го немам гледано. Ќе гледам да го сменам тоа иако не гледам многу муабет за филмов на форумот.
--- надополнето: 5 мај 2013 во 14:51 ---
Не го гледај оти попромашени 2 сати во животот не сум имал од тој фален Fight Club. Сум гледал еден куп филмови, али то е срање.
--- надополнето: 5 мај 2013 во 10:55 ---
Од мене неколку филмови незнам дали ги сметате во култни или не:
Bourne (prvite 3 mi se najaki posledniov taka taka), Conspiracy XIII, Shooter (2007), Transporter, Death Race, Undisputed (2 i 3 del), Never back Down (1 i 2), Fast and Furious, District B13, District Banilue 13 Ultimatum, Contraband( 2012), Leon: The proffesional (1994)....
Не ми текнуваат и други моментално али некако во последно време слабо сум видел добар филм.

--- надополнето: 5 мај 2013 во 14:54 ---
Заклучок: Повеќе од половина форум нема поим што е култен филм. Твајлајт и Хари Потер. :facepalm:
Култни се.
Генерации израснаа со филмовите.
Сакале вие или нејќете за филмовиве ќе се прави муабет со години.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Култни се.
Генерации израснаа со филмовите.
Сакале вие или нејќете за филмовиве ќе се прави муабет со години.
Чек, како може бе другар Тавјлајт да е култен? Мислам смешно е воопшто да го правиме муабетот. По која дефиниција овој филм влага во култни? Хари Потер од друга страна е прерано да се нарече култен.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Чек, како може бе другар Тавјлајт да е култен? Мислам смешно е воопшто да го правиме муабетот. По која дефиниција овој филм влага во култни? Хари Потер од друга страна е прерано да се нарече култен.
Поради тоа што има cult following.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Во право е драгонски, култен е ако има култ зад него, независно дали на повеќето не им се свиѓа филмот.
Коа ќе видиме, ваљда и Треска во саботната вечер и Брилијантин ги сметале за бљувотини во тоа време, а сеа се култни, зашто не сме дел од тоа време повеќето од нас.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Култен =/= класика (timeless) филм, тука се буни RocknRolaa најверојатно.

Инаку, сите нови култни тинејџерски бљувотини.

Kajgana Shop

На врв Bottom