MEDDLE
уставен кривичар
- Член од
- 19 февруари 2008
- Мислења
- 1.995
- Поени од реакции
- 1.406
Вистината е Христос, Кој Е жива Вистина, сам по себе.
Секој збор кажан од Христос, Кој Е Вистина, е вистинит збор.
--- надополнето: 25 април 2013 во 23:56 ---
Ех сеа Христос.. океј.. али Христос изрично он не кажува дека само он е Вистината?! ОН вели барајте ја во себе вистината. .нели? Као претходно шо ми кажа... да го барам бога во себе.. епа ако Бог е вистината, а Христос преку него (богочовек) ја шири вистината, спознанието за вистината.. онда некако ми е нелогично ова шо ми го кажуваш.. сеа.. кај да ја абрам Вистината, во Исус или во Себе?
Пошо глеј, до сеа сум ја барал во себе.. и сум нашол доста вистини така.. А има вистина и во Исус,, не велам не..
Него шо ќе те прашав... .
А тоа што Рене Декарт вели - Cogito Ergo Sum - Мислам значи постојам.. тоа важи или не?
Тие 3-4 кои не ги чиниш, плус уште едно 30-40, кои сигурно не ги чиниш, не можат да Те одвојат од Светов и да те насочат кон Бога, затоа што се клучни при тоа движење.
На пример, милостиња делат и атеистите, но не во името Божјо и за своето спасение, туку во нивно лично име.
Или како што вели еден современ грузиски богослов: „..аскетизам занчи лично увежбување во чинењето добри дела...„.
E од кај сеа ги изваде плус 30-40?! Па стварно не си фер... па претходно не наброја толку.. од кај сеа 30-40?
Де кажи плус кои се тие.. па стварно не е фер..
А шо се однесува па до грузискиов благослов - многу ми се допаѓа,, и мора да ти се пофалам дека секој ден го правам тоа.... сериозно...