Креационизам наспроти еволуционизам

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум сретнал до сега книга што пишува на оваа тема, а да има неутрално гледиште.
Сите научни книги имаат неутрално гледиште, затоа се научни - заклучоците ги темелат на методи кои вклучувале набљудување, експериментирање и повторување на добиениот резултат.
И токму затоа науката постојано се надградува и нема догми, нешто кое религиозните и го припишуваат како слабост.

Сите научни книги имаат неутрално гледиште, затоа се научни - заклучоците ги темелат на методи кои вклучувале набљудување, експериментирање и повторување на добиениот резултат.
И токму затоа науката постојано се надградува и нема догми, нешто кое религиозните и го припишуваат како слабост.

Знам, но оние кои пишуваат за еволуцијата воопшто не се подржани од научниот метод, туку ја застапуваат натуралистичката филозофија и Дарвинистичката догма (која Дарвин не ја наметнал како Догма, туку неговите следбеници ја направиле таква).

Знам, но оние кои пишуваат за еволуцијата воопшто не се подржани од научниот метод, туку ја застапуваат натуралистичката филозофија и Дарвинистичката догма (која Дарвин не ја наметнал како Догма, туку неговите следбеници ја направиле таква).
Непостои такво нешто како - "Дарвинистичка догма".

Непостои такво нешто како - "Дарвинистичка догма".

Постои. Она што не постои е Дарвинист што ќе го признае тоа, затоа што е индоктриниран во истата.

Постои. Она што не постои е Дарвинист што ќе го признае тоа, затоа што е индоктриниран во истата.
Догма е неменлива идеја или закон, во науката ништо не е неменливо.

Еволуцијата е процес кој се проучува преку научни методи.

Ајде научно ми ја додажи еволуцијата на среќата или тагата кај човекот.
Ајде научно ми ја докажи еволуцијата на личноста на човекот.
Ајде научно ми ја докажи еволуцијата на свеста кај човекот.

Уште милион вакви прашања можам да ти поставам.

Како не можете да разберете дека Еволуцијата не е само карактеристика на науката, дека тоа е карактеристика и на религијата???

Ајде научно ми ја додажи еволуцијата на среќата или тагата кај човекот.
Ајде научно ми ја докажи еволуцијата на личноста на човекот.
Ајде научно ми ја докажи еволуцијата на свеста кај човекот.

Уште милион вакви прашања можам да ти поставам.
Што мислиш психологијата како научна гранка, што прави?
Како не можете да разберете дека Еволуцијата не е само карактеристика на науката, дека тоа е карактеристика и на религијата???
Темава се однесува на креационизмот, а еволуцијата во никој случај не е карактеристика на креационизмот.

Што мислиш психологијата како научна гранка, што прави?
.

Немам поима, знам со што се бави религијата.

Темава се однесува на креационизмот, а еволуцијата во никој случај не е карактеристика на креационизмот.

Христијанството и Исламот ги дале најголемите еволутивни закони во универзумот и природата. Тоа што не сте способни да ги разберете не е нивна кривица.

Христијанството и Исламот ги дале најголемите еволутивни закони во универзумот и природата. Тоа што не сте способни да ги разберете не е нивна кривица.
Темава е за еволуција и креационизам, а креационизмот е спротивност на еволуцијата! Што не ти е јасно овде?

Темава е за еволуција и креационизам, а креационизмот е спротивност на еволуцијата! Што не ти е јасно овде?

На мене или на тебе не ти е јасно?
Кој го тврди тоа? Ти?

По 100 пат ти кажувам дека не е така.
Проблемот кај тебе е што еволуцијата ја ставаш само како карактеристика на науката.

На мене или на тебе не ти е јасно?
Кој го тврди тоа? Ти?

По 100 пат ти кажувам дека не е така.
Проблемот кај тебе е што еволуцијата ја ставаш само како карактеристика на науката.
Оф леле...најдов со кого да дискутирам!:facepalm:
Зошто во насловов на темава стои "наспроти"? Што означува "наспроти"?

Оф леле...најдов со кого да дискутирам!:facepalm:
Зошто во насловов на темава стои "наспроти"? Што означува "наспроти"?
Затоа што и тој што ја почнал темава толку разбира како тебе.
Го прочита ли уводот на темава.....
еве извадок... креационизмот е движење врз основа на христијанските принципи и со логички научни докази се стреми да докажи дека овој универзум е креиран од бог
Незнам дали да се смеам или да плачам на ова.:facepalm:

Затоа што и тој што ја почнал темава толку разбира како тебе.
Го прочита ли уводот на темава.....
еве извадок... креационизмот е движење врз основа на христијанските принципи и со логички научни докази се стреми да докажи дека овој универзум е креиран од бог
Незнам дали да се смеам или да плачам на ова.:facepalm:
Како што веќе реков.....со кого најдов да дискутирам јас...
Ок, ти си во право.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom