Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Рачунај не играа ЛШ оваа година, колку само пари се изгубени од ТВ права, од самата ЛШ, од гледаност на стадионот и слично. Мора следната сезона како знаат и умеат да застанат на нозе бидејќи ќе го јадат стапот и ќе станат просечна екипа ко Каљари.
А како ќе застанат кога нема да играат ЛШ?
Од Лига Европа нема да имаат некој голем финансиски ќар.

Треба многу паметно да делуваат и многу играчи да ги избркаат а башка немаат ни костур на тимот. Се е испомешано.

А како ќе застанат кога нема да играат ЛШ?
Од Лига Европа нема да имаат некој голем финансиски ќар.

Треба многу паметно да делуваат и многу играчи да ги избркаат а башка немаат ни костур на тимот. Се е испомешано.
Затоа ти викам за следната сезона да застанат на нозе, т.е. да обезбедат пласман за ЛШ. За неа ти зборев.

fpf-e1365591531173.jpg

Интер со ваков лош тим се доста во минус...
Наполи и Лацио се во плус

Очекувам Милан да почне да биде во плус наскоро а и Јувентус

Ама ова ти е од ланската сезона .. Сега сигурен сум дека со продажбата на некои играчи на Интер сега не се во толкав минус, а Јуве со играњето во ЛШ не се толку во минус ...

Тие малку што останаа, што уште не се даваат у однос на Бундесот, нека не се брукаат веќе ... :icon_lol:
Нека почекаат бољи денови за калчото, ако воопшто и истите дојдат, и сликата од погоре покажува финансиски како стојат, не ќе е на арно, јебига, каква држава таков фудбал.

Тие малку што останаа, што уште не се даваат у однос на Бундесот, нека не се брукаат веќе ... :icon_lol:
Нека почекаат бољи денови за калчото, ако воопшто и истите дојдат, и сликата од погоре покажува финансиски како стојат, не ќе е на арно, јебига, каква држава таков фудбал.

Фрајбург и Маинц имаат подобра финансиска состојба од Интер :icon_lol:
Стварно, ќе гледаме ли повторно добри денови за калчото, како што некогаш беше полни стадиони, вистински фудбал без местење и со многу малку (Скоро ич) судиски грешки.

Стварно, ќе гледаме ли повторно добри денови за калчото, како што некогаш беше полни стадиони, вистински фудбал без местење и со многу малку (Скоро ич) судиски грешки.
Не се заебавај, секогаш постоеле и секогаш ќе постојат.

Aко ние не за 50 години внуците обавезно ќе гледаат :)

Со играчи од типот на Переира, Роки, Џонатан, Де Чеље, Антонини, Фламини, Бендтнер итн... Серија А ќе стане најдобрата лига во Европа, а и пошироко

Се може да се каже, јас и не навлегувам во тие глупави муабети за лигите. Која од која била појака, каде имало повеќе публика и не знам што. Ама знам дека мене лично Сериа А без разлика во кој момент ми овозможува фудбалски моменти, какви што друга лига едноставно не може да ги понуди истите работи како Италија. Ова е од субјективен аспект и не може да се промени.

Абе тебе чоек не може ни пп да ти пише ни ништо ебате...

Некаде читнав дека Мурињо својата книга ќе ја издаде некаде октомври/ноември годинава и книгата е must read. Интересен човек е во секој случај и штета што такви тренери го избегаваат Калчото.

Имаш некое инфо околу ова?

он топик
Ова со резервната лига да се надеваме дека е почеток на реформи.
Има и уште многу други работи за мењање ама битно е од некаде да се почне.

Сите им се смееја на Јуве за поразот од Баерн и како не биле за ЛШ ама сепак испадна дека Јуве и добро поминал. Да, ако ништо друго се тешам:)

Абе тебе чоек не може ни пп да ти пише ни ништо ебате...

Некаде читнав дека Мурињо својата книга ќе ја издаде некаде октомври/ноември годинава и книгата е must read. Интересен човек е во секој случај и штета што такви тренери го избегаваат Калчото.

Имаш некое инфо околу ова?

он топик
Ова со резервната лига да се надеваме дека е почеток на реформи.
Има и уште многу други работи за мењање ама битно е од некаде да се почне.
Јас пак би сакал да ги прочитам книгите на Ибра и на Пирло. Ама тешка работа тоа...

Јас пак би сакал да ги прочитам книгите на Ибра и на Пирло. Ама тешка работа тоа...
На Ибра можам да ти ја најдам на англиски пошо на еден форум за Милан едни дечки цела ја преведоа а за Пирло неам ништо сретнато.

Јас ја имам на Анчелоти прочитано и ептен интересна беше и имаше многу работи од соблекувалната на Милан што беа интересни. Вреди да се читаат овие книги дефинитивно.

На Ибра можам да ти ја најдам на англиски пошо на еден форум за Милан едни дечки цела ја преведоа а за Пирло неам ништо сретнато.

Јас ја имам на Анчелоти прочитано и ептен интересна беше и имаше многу работи од соблекувалната на Милан што беа интересни. Вреди да се читаат овие книги дефинитивно.
Не е до јазикот проблем толку, колку што е недостатокот на средства за такви книги. Сигурно не се без пари...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom