Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
Не велам дека сум видел твој таков пост но во суштина и така е. За тебе Милан и сите други освен Јуве (и сеа таму кој си ги симпатизираш) се селски екипи. Барем така мислам јас.
И не само кај тебе, кај сите е така. Според мене.
Не нема врска со тоа дека сите за мене биле селски екипи напротив, Милан како екипа ја почитувам и еве веќе кога сме кај расизмот во врска со Балотели, тој многу ми се допаѓа како играч јесте да ја одлепуваме на моменти, и не само Балотели како играч туку и многу други како Мексес, Боатенг, Де Шиљо и Ел Шарави. Знам некогаш и да се нашалам иако на моменти може и да претерам, но директно да навредам екипа како оваа е куртонска, селска, идиотска, ваква таква до сега не. А, сигурен сум доколку би рекол нешто лошо на сметка на Милан, ти како навивач би ми се спротиставил и би вратил со иста мерка.

Селанец и сељак не е исто.
Селанец најчесто означува место на живеење(каде одредено лице живее), а сељак е култура.
Чисто да си знаеш.:D
Да, во право си. Затоа и пишав "сељачки пост" а не "селски пост". Селанец е многу нивоа над сељак а постот беше сељачки. Незнам која му беше поентата, дали да не навреди нас навивачите тука во Македонија, дали да ги навреди навивачите таму во Торино, дали да го омаловажи Торино како град кој патем е поголем од Македонија. Која и да му била целта, сељачки звучеше.

Инаку и јас не го оправдувам потегот на навивачите особено што во својот тим имаат црнци.

Ја знам и ја разликата од сељак и селанец но пишав намерно на ист начин како што и самиот тој напиша :)

Добро веќе јас кога не сум го разбрал, што би значело тоа СЕЛСКА ЕКИПА?
А тоа дека немаа никакво почитување спрема играчите на нивниот клуб исто и играчите на противничкиот клуб и јас се согласувам, ниту пак оправдувам расистички навреди. Сепак 21 век сме и ваквите работи треба потплоно да се искоренат од фудбалот.

Селска екипа ти е на пример Киево.. Не доаѓаат директно од градот Верона ( градскиот тим им се вика Хелас Верона), туку од некое предградие или село Киево ...

Еден fun fact кога веке ги спомнавте градските ривали и имињата :D
Сите клубови што го носат името на градот(Торино, Милан, Хелас Верона итн) имаат повеке фанови отколку ривалите што се во истиот град(Јувентус, Интер, Киево). :)

Сите клубови што го носат името на градот(Торино, Милан, Хелас Верона итн) имаат повеке фанови отколку ривалите што се во истиот град(Јувентус, Интер, Киево). :)

За Милано мислам дека си грешка, по мои сознанија од луѓе што биле на утакмици, главно сите се за Јувентус, или во најмала рака сите имаат по 30%.

Сите се за Јуве, нешто како Скопје во Малага на шампита седнати и девојчиња со дресови што шетаат, ова - она :icon_lol::icon_lol:

За Милано мислам дека си грешка, по мои сознанија од луѓе што биле на утакмици, главно сите се за Јувентус, или во најмала рака сите имаат по 30%.

Сите се за Јуве, нешто како Скопје во Малага на шампита седнати и девојчиња со дресови што шетаат, ова - она :icon_lol::icon_lol:
Нормално дека се за Јувентус, знаат што е најдобро :cool:
Него муабетот ми е само мегу двата градски ривали (Интер и Милан), тој што го носи името на градот тој има повеке фанови:)

Уште еден интересен факт: Клубот кој е основан во гратчето Корополи во регионот Абруцо го носи името на главниот град. :D

Така е, овие клубови во соодветните градови имаат повеќе навивачи (Торино во Торино, Милан во Милано и Х.Верона во Верона :D)

Тоа значи дека градски екипи се Торино, Милан и Х. Верона, а Јуве, Интер и Киево се селски :icon_lol:

Тоа значи дека градски екипи се Торино, Милан и Х. Верона, а Јуве, Интер и Киево се селски :icon_lol:

зависи ако си за милан ... милан се градска екипа другите сите тимови се селски

fpf-e1365591531173.jpg

Интер со ваков лош тим се доста во минус...
Наполи и Лацио се во плус

Очекувам Милан да почне да биде во плус наскоро а и Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom