Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Неам појма, јас победив во јуниори и тоа беше без конкуренција, но не сум јас крив што никој од досегашниве натпреварувачи не беше спремен, се откажал или е повреден, убаво беше чувтството на бината, а поготово во апсолутна да стоиш до поискусните момци особено Антонио :) Задоволен формата што добро ја погодив за прво натпреварување и што се ослободив од целиот притисок за еден дебитантски настан и прв да позирам пред цела сала.

Во тешка категорија победи Деан Ангелов од Велес, во полутешка Антонио, во средна мислам Димитар се викаше дечкото, во јуниори јас, од девојките неможев да видам затоа што се пумпав во тој момент, но со оглед на тоа што го видов на мерењето чисто се сомневам дека некој ја победил Семра :)
Aјде честито и со среќа понатаму, ми е жал што не можев да дојдам во Штип на купот да го гледам но според сликите што ги имаше постирано тука си топ братко. Само напред и до нови успеси па за некоја годинаа можеби и ќе се сретнеме на бина ако ме држи истиов мозок и да не ми излегуваат вакви несреќи како овие кои ме погодија сега.

Не мислам на пунење туку ако некој тренира да биде што посилен и појак не е битно дали "го осеќа тегот" битно е што поголема килажа да може да дигне, секако на паметен начин

Ставајте слики од Купот, здравје ке се спремам за некоја година :)

541482_439698296118190_1382700836_n.jpg

375928_439698212784865_1591568752_n.jpg

532716_439698049451548_1179541520_n.jpg

Други слики ќе најдете овде, на последните неколку страни од темата: http://herkules.com.mk/index.php?option=com_kunena&Itemid=56&func=view&catid=5&id=32020

абе море бронзани бисти, коа е бољи да се вежба (склекови, згибови , домашен режим) наутро или навеќер ?

абе море бронзани бисти, коа е бољи да се вежба (склекови, згибови , домашен режим) наутро или навеќер ?
ако можеш да бираш подобро е навечер, но не премногу касно пред легнување

Не мислам на пунење туку ако некој тренира да биде што посилен и појак не е битно дали "го осеќа тегот" битно е што поголема килажа да може да дигне, секако на паметен начин
mn meso treba... 1-2 kila meso najmalce u den belo meso, pokraj ostanatoto...

Колку е паметно да се вежба сабајле по 8-12 повторување во серија со поголеми тежини и навечер да се вежба истите вежби, но 20-30 повторување со помали тежини ?

Колку е паметно да се вежба сабајле по 8-12 повторување во серија со поголеми тежини и навечер да се вежба истите вежби, но 20-30 повторување со помали тежини ?
Шо ти е целта?
Ако е мускулна маса не е паметно.
И не е само битно колку повторувања праиш туку и како ги правиш.
Time under tension.

Шо ти е целта?
Ако е мускулна маса не е паметно.
И не е само битно колку повторувања праиш туку и како ги правиш.
Time under tension.

Не ми е целта мускулна маса, тука да ослабам и да се оцртам колку-толку. Ги правам правилно вежбите (барем по тоа шо гледам на интернет како е вежбата и како другите во теретана вежбаат). Но шознам ево 3дена вежбам така ама многу е тешко вториот тренинг последните вежби, се мислам да земам pre workout суплимент.

И кога е подобро да се пијат амино капсулите? Првиот или вториот тренинг ?

ps.
MajMyH да се искаже на прашањето погоре , тој вежбаше два пати дневно, да каже некој совет. :)

Не ми е целта мускулна маса, тука да ослабам и да се оцртам колку-толку. Ги правам правилно вежбите (барем по тоа шо гледам на интернет како е вежбата и како другите во теретана вежбаат). Но шознам ево 3дена вежбам така ама многу е тешко вториот тренинг последните вежби, се мислам да земам pre workout суплимент.

И кога е подобро да се пијат амино капсулите? Првиот или вториот тренинг ?

ps.
MajMyH да се искаже на прашањето погоре , тој вежбаше два пати дневно, да каже некој совет. :)
Па за да се отрцрташ треба да или а) ослабеш (а за слабеење се вежба со високи тежини ниско репетиции голема експлозивност) или б) накачиш маса (средно-високи тежини, средно репетиции, споро и правилно изведување на вежбите)

У никој случај нема потреба од 2 пати на ден вежбање.

Некоја добра вежба да предложите за long head од трицепсот, по можност изолациона? Да не лутате по интернетов, може од овие некоја да предложите, секако, доколку е за long head од трицепсот т.е внатрешниот дел. http://www.muscleandstrength.com/exercises/triceps.html

tricep-long-head.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom