♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Па тотално различно е 7 месеци да немаш рекет фатено во рака, и да го превиткаш зглобот. А и нема врска, Зебалос тогаш одигра страшен меч.

Па тотално различно е 7 месеци да немаш рекет фатено во рака, и да го превиткаш зглобот. А и нема врска, Зебалос тогаш одигра страшен меч.
e za ova zboram , shto bi rekle bugarite ,, tzi dupka ne e dupka ,, . Ti denes Novak go vide super spremen i fit posle deset dena od previtkuvanjeto (drug teniser ke se rehabilitirashe najmalce mesec dena) i ne ja gledash pretpazlivosta i nerizikuvanjeto vo negovoto dvizenje tuku dijagnoticirash deka slabo igra , a za Nadal imash milion opravduvanja . Ne si korekten . A i ima vrska , denes Juzni odigra strashen mech , ama sepak na kraj nedovolno za vakov Novak

Кога губи Надал, другите јако играат и прикажуваат најдобри мечеви. Кога е во криза Новак и губи мечеви, само тој е виновен.
Не иде тоа така.

Јужни да беше малце постабилен во вториот сет, немаше ни да има 3 сет. А Новак беше лош. Утре нека настапи против Монако со истата игра како денеска, губи во 2 сета ви гарантирам.

Јужни да беше малце постабилен во вториот сет, немаше ни да има 3 сет. А Новак беше лош. Утре нека настапи против Монако со истата игра како денеска, губи во 2 сета ви гарантирам.
abe i Marinko denes naprai brejk i da beshe malku postabilen ke izgubeshe so 6-4 a ne 6-1 . Juzni da beshe malce postabilen vo vtor set ke izgubeshe 6-4 a vo tret set kakvi brejk topki spasi i shto odigra sigurno i sega vo hotelot gleda i ne mu se veruva deka takvi poeni izigral .
Inaku ,tochno, i Nadal ako igra utre kako shto igrashe denes Novak ke ima problemi so germanecot , a i jas ako ne si legnam za pola saat utre ke sum nenaspan na rabota a i ako vrne dozd vo Monte Karlo utre ke ima odlozeni mechevi . Ako, ako ...

Не е работата само да се инаетиме, сеа да не испадне да го бранам babarabatin бидејќи е фан на Новак или што ти знам што .. ама за некои работи е во право, и убаво си објасни човекот, не мора од овакви реакции.

Еве и изјава на Новак после мечот:
"Videlo se da ni fizički ni psihički još nisam potpuno spreman, daleko sam od maksimuma. Proteklu nedelju proveo sam uglavnom na terapijama, bilo je neizvesno mogu li uopšte da učestvujem na turniru. Pobedio sam 'na mišiće"", izjavio je srpski teniser.

e za ova zboram , shto bi rekle bugarite ,, tzi dupka ne e dupka ,, . Ti denes Novak go vide super spremen i fit posle deset dena od previtkuvanjeto (drug teniser ke se rehabilitirashe najmalce mesec dena) i ne ja gledash pretpazlivosta i nerizikuvanjeto vo negovoto dvizenje tuku dijagnoticirash deka slabo igra , a za Nadal imash milion opravduvanja . Ne si korekten . A i ima vrska , denes Juzni odigra strashen mech , ama sepak na kraj nedovolno za vakov Novak
Ти не разграничуваш некои работи изгледа. Никој од тука не рече дека Новак е 100% фит, туку ти кажувам дека не е ни блиску до потребната форма и дека денес ама баш ич не поткривнуваше или правеше болни гримаси. Баш и коментаторот на Спорт Клуб во неколку наврати спомна дека слабата игра на Новак нема врска со зглобот, одлично делуваше говорот на телото, барем во првиот сет. Проблемот на Новак е што не ги започна навреме тренинзите поради полесното виткање на зглобот и сега му се дешаваат работи како каснење на нозете, послаб сервис, истоштеност и слично. И самиот Новак изјави дека не е 100% физички спремен, а нормално уз тоа иде и послабата психичка спремност, бидејќи нели ако не си физички спремен не си и психички, у пакет идат тие двете.
Мислам дека Новак не ни требаше да го игра турниров, али самиот одлучи да го игра за да го истестира зглобот а и формата, да види до каде е и со кого може да се носи. Нека не ве чуди пораз во утрешниот дуел или во некој од понатамошните дуели, едноставно Ноле не е ни близу својот максимум моментално. Сите знаеме дека не сака да го ризикува настапот на РГ. Затоа ве молам без непотребни дискусии, Надал и неговото колено немаат ама баш никаква врска во моментов со играта на Новак. Надал 7 и кусур месеци немаше изиграно официјален меч а Новак пред 10 дена играше Дејвис Куп, разлика небо-земја.

Џабе инатење , џабе тензии едно е јасно , а тоа е дека Новак не е оној истиот од Аустралијан Опен на пример. Да не се залажуваме дека повредата е крива. Очигледно е дека Ноле има некој друг проблем. Главен показател за тоа се Индиан Велс , а поготово очајниот меч против Фиш во Мајами. Денеска се изнамачи со Јужни , а во нормални услови знаеме дека би го згазил во 2 сета. Како и да е нека се среди шо побрзо и да гледаме убав тенис од негова страна.

utre moja prognoza Wawrinka ke go pobedi na Marej i Fognini na Berdych , Nadal i Conga ne bi trebalo da imaat poveke rabota od 70 minuti a najneizvesno ke e Cilic i Gaske
Браво.
Јако го испердашил Фоњини, искрено не очекував толку лесно да го добие мечот, а и воопшто да победи.
Се чека сега Вавринка да го направи и другото изненадување(?).

Германецот против Надал во втор сет малце дава отпор.

Ех баш ми е жал за Димитров. Да му се погодеше некој полесен противник во 1/4 финалето можеби и ќе стасаше до историско 1/2 финале... Вака многу тешко :(

Ајде Вавринка праќај го ропакот дома.

Чилич-Гаске ќе биде одличен меч и неизвесен.Горе доле денес сите очекувано тепаа само Фоњини изненади.После очекувам Монако да му зададе прилично маки на Џокович а Дел очекувам да го збрише овој финецов.

Не знам јас и не сум баш сигурен дека Дел По ќе тепа лесно. Не покажа некоја убедлива игра Дел По против Долгополов, а од друга страна Ниеминен покажа дека може да се носи со сервери откако го совлада Раониќ во претходното коло.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom