Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.991
Поени од реакции
12.553
Ама Весна ништо не спомна за тоа, немаме пишувано во тетратка ништо за тоа и од книга не ги учиме сите лекции...
А добро заклучно несвојствени е теорија? Пошо за плоштина и волумен нишо посебно нема натака.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Верица Бакева - Tuesday, 2 April 2013, 01:41 PM

Во материјалот за прв колоквиум ќе бидат опфатени сите теми заклучно со Примена на интеграли (плоштина, волумен, должина на лак на крива, плоштина на обвивка).

Член од
4 април 2013
Мислења
8
Поени од реакции
0
Ако моеш да дадеш дозвола пп да ти пишам
Ako moze mi treba kompletno resenije za ovje 3 zadaci pls...500 den nagrada :)
--- надополнето: 11 април 2013 во 14:31 ---
Здраво на сите,нов сум на форумов и се надевам ке ке дружиме :)
Имам една мака по еден предмет попрецизно (Дизајн и развој на податочни складови) некако не ми лежи предметов,имам 3 задачи што треба да ги решам,ако некој се нафати ќе частам ама сериозно што сака,однапред фала:овје се задачите
Прегледај го приврзокот 61530
Dr nekoj sto moze da gi resi ovje 3 zadaci?ima 500 den na smetka ako treba

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Ako moze mi treba kompletno resenije za ovje 3 zadaci pls...500 den nagrada :)
--- надополнето: 11 април 2013 во 14:31 ---

Dr nekoj sto moze da gi resi ovje 3 zadaci?ima 500 den na smetka ako treba
Овој предметот е демек алгоритми нешто слично?
Оти јас ова го учев во II година прв семестар по Алгоритми и структури на податоци и ова е прилично лесно. А глеам кај тебе на фон е во III година и би требало да имаш доволно знаење да го направиш ова во секој случај можам да ти помогнам со нешто ако сакаш.

Г

Грејвдигер

Гостин
Студенти од 1 и 2 година, можете да ми пишете ПП за да ви пратам линк до една анкета. Ми треба за проектна, па кој сака да помогне нека ме контактира. :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.725
Поени од реакции
52.660
Некој поискусен на кој нема да му сметаат неколку прашања околу проектот АОК?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
После катастрофалната реклама за факултетот, уште едно дело во продукција на ФИНКИ, во режија на Бобан Јоксимоски, а идеја на, за жал, Владимир Трајковиќ. Добив brain tumor.

Член од
20 јуни 2012
Мислења
147
Поени од реакции
40
Добро е што групата за аниамција на финки се труди да направи нешто креативно , но не ми е јасно последново видео не оди баш на промоција на финки , туку како напрад на професорите. Тоа е нормално студенти да го прават за професорите но најчесто тоа оди анонимно , а тука цел cast има кој и што креирал. :)
Нели групата за аниамција на финки е подржана од факултетот ? не знам многу за групата но кога вејќе се нарекува групата за аниамција на финки , мислам дека има подршка од факулетот.
Ако знае некој која е идејата со оваа група нека објасни.

EDIT: Сега го разгледав претходниот пост и сватив дека од професор била идејата ....немам коментар после ова ... можеби професорот мисли дека уште е студент :)

EDIT 2 : Морам да искоментирам уште нешто , во cast-от гледам 6-7 луѓе што работеле 3д за клипчето а во клипчето 3д елемент е само индекот што се фрла кон професорите (така) , нешто што се прави за 1 сат од еден човек.
Сите други ефекти се вклучуваат во специјални ефекти.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.202
Поени од реакции
1.212
Едно прашање до постарите колеги : Дали и во втора-трета година се чека по 2-3 недели за резултати од колоквиум?

Kajgana Shop

На врв Bottom