Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Ама Весна ништо не спомна за тоа, немаме пишувано во тетратка ништо за тоа и од книга не ги учиме сите лекции...

А добро заклучно несвојствени е теорија? Пошо за плоштина и волумен нишо посебно нема натака.

Верица Бакева - Tuesday, 2 April 2013, 01:41 PM

Во материјалот за прв колоквиум ќе бидат опфатени сите теми заклучно со Примена на интеграли (плоштина, волумен, должина на лак на крива, плоштина на обвивка).

Зашто е добро да се студира на ФИНКИ..

Ако моеш да дадеш дозвола пп да ти пишам
Ako moze mi treba kompletno resenije za ovje 3 zadaci pls...500 den nagrada :)
--- надополнето: 11 април 2013 во 14:31 ---
Здраво на сите,нов сум на форумов и се надевам ке ке дружиме :)
Имам една мака по еден предмет попрецизно (Дизајн и развој на податочни складови) некако не ми лежи предметов,имам 3 задачи што треба да ги решам,ако некој се нафати ќе частам ама сериозно што сака,однапред фала:овје се задачите
Прегледај го приврзокот 61530
Dr nekoj sto moze da gi resi ovje 3 zadaci?ima 500 den na smetka ako treba

Ako moze mi treba kompletno resenije za ovje 3 zadaci pls...500 den nagrada :)
--- надополнето: 11 април 2013 во 14:31 ---

Dr nekoj sto moze da gi resi ovje 3 zadaci?ima 500 den na smetka ako treba
Овој предметот е демек алгоритми нешто слично?
Оти јас ова го учев во II година прв семестар по Алгоритми и структури на податоци и ова е прилично лесно. А глеам кај тебе на фон е во III година и би требало да имаш доволно знаење да го направиш ова во секој случај можам да ти помогнам со нешто ако сакаш.

Студенти од 1 и 2 година, можете да ми пишете ПП за да ви пратам линк до една анкета. Ми треба за проектна, па кој сака да помогне нека ме контактира. :)

Некој поискусен на кој нема да му сметаат неколку прашања околу проектот АОК?

После катастрофалната реклама за факултетот, уште едно дело во продукција на ФИНКИ, во режија на Бобан Јоксимоски, а идеја на, за жал, Владимир Трајковиќ. Добив brain tumor.

група за анимација на финки ...
ovXUL.gif

Добро е што групата за аниамција на финки се труди да направи нешто креативно , но не ми е јасно последново видео не оди баш на промоција на финки , туку како напрад на професорите. Тоа е нормално студенти да го прават за професорите но најчесто тоа оди анонимно , а тука цел cast има кој и што креирал. :)
Нели групата за аниамција на финки е подржана од факултетот ? не знам многу за групата но кога вејќе се нарекува групата за аниамција на финки , мислам дека има подршка од факулетот.
Ако знае некој која е идејата со оваа група нека објасни.

EDIT: Сега го разгледав претходниот пост и сватив дека од професор била идејата ....немам коментар после ова ... можеби професорот мисли дека уште е студент :)

EDIT 2 : Морам да искоментирам уште нешто , во cast-от гледам 6-7 луѓе што работеле 3д за клипчето а во клипчето 3д елемент е само индекот што се фрла кон професорите (така) , нешто што се прави за 1 сат од еден човек.
Сите други ефекти се вклучуваат во специјални ефекти.

Едно прашање до постарите колеги : Дали и во втора-трета година се чека по 2-3 недели за резултати од колоквиум?

Едно прашање до постарите колеги : Дали и во втора-трета година се чека по 2-3 недели за резултати од колоквиум?
Зависи кај кого како, али обично тоа е просекот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom