Јохан се врати дома! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Едно само можам да им честитам на шпоновите (ова не се однесува на нормалните Албанци туку само на искривените сурати) со тактика ПЛАЧИ ПРЕД КАМЕРИ а МАСАКРИРАЈ СЕ ЖИВО И ДИВО ПОЗАДИ НИВ им успеа да немат ниту еден осуден во ХАГ очигледно навреме го прочитале курвинскиот начин на дејствување на европските институции и за тоа навистина треба да им се честита но од друга страна на нас Македонците не ни останува ништо друго туку да се надеваме како и со векови наназад дека „господ гледа и дека казната кога тогаш ќе ги стигне и искривените фаци и судиите и цела машинерија која стои зад ваквите пресуди„. Но искрено да кажам во вакви моменти ме заболе патлакот и за искривените фаци и за курвите европски. Она што најмногу боли е кога читам некој коментари од Македонци (барем така им стои во пасошот) кои наоѓаат и во овие моменти повод за лечење на лични и политички фрустрации. Замислете само како му е на Јохан кој сигурен сум дека додека бил во затворот најголемиот дел од времето го посветил на Македонија а со оглед на тоа дека веројатно немал често достап до медиумите во својата глава си створил некој идеал за својата татковина и денес кога се враќа да гледа и да слуша разни исфрустрирани серковци, од ниеден аспект не го заслужил тоа.

Политички фрустрации лечат лицемерите (и обичните граѓани, и политичарите) кои подеднакво како и денес за Јохан се радуваа за Љубе, а потоа истите тие повторно се радуваа за Љубе ама откако го наместија и го ставија во затвор, кој восхит беше тоа па па па...
Дежа ву!?
Театарче лево ќоше си прајте ама не е интересно за гледање...
Законот за бранители?
Стојанче не е херој?
Одете бе хипокрити едни гледајте велики брат или Сулејман :tapp:

575DE50830D9814136B3A38F8938B42C.JPG

Солзи ми течат.
Кога го глеав овој дел на ТВ се изнаплакав ко мало дете, а капак на се ми беше коа му пееше Гиш - Послушајте патриоти :place:

Он топик
Можи не е нај нај херој ама далеку од тоа дека е предавник. Потпишал амнестија :tapp: Ние изгубивме во војната 2001 што поради глупави грешки што поради надворешни притисоци. Сигурен сум дека тие што плачите дека потпишал да ве стават во Хаг ќе потпишите дека сте црнци и педери истовремено. За машките. Женските она другото.
Бог да чува и да брани
Не верувам дека постои било која причина на белиов свет, некои кои го правеа тоа што е документирано во хашките случаи, да бидат ослободени. Која и да е причината!
Знаеш ли ти што правеа ? Си ја видел содржината што пристигна од Хаг? Фокус уште пред неколку години прв го објави тоа. А потоа и другите медиуми.
Знаејќи ја содржината на хашките случаи и монолитноста на СИТЕ албански фактори во притисоците за амнестијата, можете со многу малку напор да увидите СИТЕ Албанци што ни мислат (после само потврдија кога беа уапсени убијците од Смилковско).
Уште еднаш: Не постои причина заради која ќе може да се ослободат тие животни!
Секој кој ќе се сложи со тоа е ПРЕДАВНИК (Грујо, Јохан и пратениците на ВМРО кои гласаа за тоа).

Велиш и ние да бевме таму и ние ќе потпишевме.

Две работи:

1. Дали после тоа вака и нас ќе не дочекувавте како херои?

2. Грујо и ВМРО не беа таму, туку од удобноста на своите позиции ја изгласаа амнестијата за воени злосторници. Да потсетам - во Рамковниот изричито пишуе дека АМНЕСТИЈА НЕ ВАЖИ ЗА ИЗВРШИТЕЛИ НА ВОЕНИ ЗЛОСТОРСТВА.

Не верувам дека постои било која причина на белиов свет, некои кои го правеа тоа што е документирано во хашките случаи, да бидат ослободени. Која и да е причината!
Знаеш ли ти што правеа ? Си ја видел содржината што пристигна од Хаг? Фокус уште пред неколку години прв го објави тоа. А потоа и другите медиуми.
Знаејќи ја содржината на хашките случаи и монолитноста на СИТЕ албански фактори во притисоците за амнестијата, можете со многу малку напор да увидите СИТЕ Албанци што ни мислат (после само потврдија кога беа уапсени убијците од Смилковско).
Уште еднаш: Не постои причина заради која ќе може да се ослободат тие животни!
Секој кој ќе се сложи со тоа е ПРЕДАВНИК (Грујо, Јохан и пратениците на ВМРО кои гласаа за тоа).

Велиш и ние да бевме таму и ние ќе потпишевме.

Две работи:

1. Дали после тоа вака и нас ќе не дочекувавте како херои?

2. Грујо и ВМРО не беа таму, туку од удобноста на своите позиции ја изгласаа амнестијата за воени злосторници. Да потсетам - во Рамковниот изричито пишуе дека АМНЕСТИЈА НЕ ВАЖИ ЗА ИЗВРШИТЕЛИ НА ВОЕНИ ЗЛОСТОРСТВА.
Пријателче.....работата се поеба долго време пред тоа. Ова сега е само последица. Грујо бил крив, Петко бил крив курле од орле е крив. Јохан секако не заслужува вакви коментари. Реков можи не е којзнае каков херој ама вие го направивте од терористиве подолу.

Пријателче.....работата се поеба долго време пред тоа. Ова сега е само последица. Грујо бил крив, Петко бил крив курле од орле е крив. Јохан секако не заслужува вакви коментари. Реков можи не е којзнае каков херој ама вие го направивте од терористиве подолу.
Не може вака, како што ти пишуваш да се избегне одговорноста за тоа! Не е тоа ништо, па ај не е важно кој ја изгласал. Македонски животи беа предмет на ѕверства. Би требало да се засрамиш што се обидуваш да го прикриеш виновникот за таа амнестија со изрази кои не значат ништо. Верувај дека не го правам подолу од ништо што и самиот е, а очигледно е дека неговото враќање е искористено за промоција на власта.
За мене е несреќен лик, кој го наеба, за да се извлече друг.

Да нема забуни, јас сум за ВМРО и ќе останам за ВМРО цел живот, али тоа никако не значи дека сум будала.

Се убаво,но зошто Јохан заборавил да чита? од трема или? шо му бидна цел се наежив :vozbud:

Не можам да ги сфатам кретените што го нарекуваат Јохан воен злосторник и што се чудат зашто некои го нарекуваат херој.
523455_10151610328616532_1123889553_n.jpg

Се радувам што излезе Јохан, но не отидов на плоштад и не го нарекувам херој. За мене херој е само татко ми за кој сигурно знам дека беше во Ајватовци и покрај тоа што цела зграда се криеше, тој отвори врата и го собраа. Само тој е херој за мене. Отиде, спиеше по ровови три месеци и се врати здрав и жив и раскажуваше како им летале куршуми над глава.
Не сакам да скапуваат по затвори оние кои ја бранеле државата, додека оние другите се министри за одбрана зашто немаат министарство за напад. Затоа се радувам на ова денес.

Не можам да ги сфатам кретените што го нарекуваат Јохан воен злосторник и што се чудат зашто некои го нарекуваат херој.

Се радувам што излезе Јохан, но не отидов на плоштад и не го нарекувам херој. За мене херој е само татко ми за кој сигурно знам дека беше во Ајватовци и покрај тоа што цела зграда се криеше, тој отвори врата и го собраа. Само тој е херој за мене. Отиде, спиеше по ровови три месеци и се врати здрав и жив и раскажуваше како им летале куршуми над глава.
Не сакам да скапуваат по затвори оние кои ја бранеле државата, додека оние другите се министри за одбрана зашто немаат министарство за напад. Затоа се радувам на ова денес.

Секоја чест за татко ти, но треба да разбереш дека не ја бранеше татко ти сам Македонија, и татко ми ја бранеше и многу други татковци, меѓу нив беше и Јохан. Сите тие се ХЕРОИ!

Кој Воен злосторник бре, нормална ли е оваа што пишува. Воен злосторник човекот кој е вистински херој, бранител.. :вонзем:

.
Абе гледај,во право е и девојкава до некаде.
Јохан технички е осуден за воено злосторство кој се враќа дома после отслужување на казната.
Како таков невкусно е пред светот владата да му организира пречек.
Не навлегувам дали е крив или не.И мене ми е мило затоа што излезе,па макар бил и крив затоа што доста неправди трпат македонците,ама во светот ова не е најдобро гледано.

Абе гледај,во право е и девојкава до некаде.
Јохан технички е осуден за воено злосторство кој се враќа дома после отслужување на казната.
Како таков невкусно е пред светот владата да му организира пречек.
Не навлегувам дали е крив или не.И мене ми е мило затоа што излезе,па макар бил и крив затоа што доста неправди трпат македонците,ама во светот ова не е најдобро гледано.
Колку што го болеше к*р светот за Македониа 2001 , толку ме боли мене сега што мисли светот за нас е така.

Го прочитав ова за наводната Фрчкоска, побарав оригиналниот коментар каде е напишан, но не најдов никаков фејсбук профил на споментата или пак некое друго место каде го напишала, така да не можам да ја осудам изјавата за која не знам дали постои.

Не ни битно, ја прочитав сличната изјава на Ванковска која направи бура од коментари на нејзиниот профил. И ќе кажам едно, дури и да е така, а така е реално, Јохан е осуден и прогласен за виновен, што мене пак ич не ме заболе пошто и повеќе од документирана е „праведноста и непристраноста“ на Хашкиот трибунал, зошто бе зошто мора некој тоа да го потенцира, и зошто баш сега, пуштете го овој напатен и измачен народ макар еден ден да се порадува, да види нешто позитивно во државата. Кажете го, еве на пример после 2-3 месеца, помалце револт ќе предизвика. И после ќе немало еднопартиски систем во Македонија, е па ќе има кога опозицијата не се реформира и не се дистанцира од некои отворено антимакедонски елеметни во своето окружување.

Како бе никогаш вакви коментари не сретнуваме од другата страна, и за другата страна, зошто само македонската нација е на тапет секогаш.

Јакиот триумф, едниов скапа во зандана 8 години, му праат дочек со автобуси од цела Македонија, ко Марс да сме го освоиле....

А ТИЕ ШТО НЕ ГИ ПРАТИ ТАМУ ВО ХАГ, ТИЕ ШТО ГИ АМНЕСТИРАШЕ?....Може требаше владата да им ги викне и фамилиите на страдалниците од УЧКите аменстирани - да се „порадуваат“ заедно малку...

Нормално, на целата лакрдија - ниеден шконтарски претставник, а ние за возврат пензии, амнестии, министри, ташаци....и со есма со вергина на мевот сакаат да ми кажат дека ја сакаат земјава? Гнаси лицемерни...

Никакви прослави нема да ви ги исперат гзиштата посрани што ја распродадовте земјава....да ви се наредам на мајките „патриотски“!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom