Јохан се врати дома! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Секоја чест за татко ти, но треба да разбереш дека не ја бранеше татко ти сам Македонија, и татко ми ја бранеше и многу други татковци, меѓу нив беше и Јохан. Сите тие се ХЕРОИ!

Таман работа, сам да ја бранеше немаше да ја одбрани. Многу херои има оваа држава кои сега се заборавени. Сакав само да напоменам дека не е Јохан единствен херој, па толку да го величаат. Ете, неправедно бил затворен ама сеа прослава на плоштад е малку претерано.

1. Тешко дека Јохан е единствен што можел да биде обвинет и осуден за воени злосторства
2. Казна од 12 години за 7-8 убиени е малку во МК се добива доживотна робја и за едно убиство со умисла
3. Казните се малку чудни во Хаг во некој случаи се премеки а некогаш се престроги се сомневам во критериумот и воопшто во докажување на вината
4. Не е во ред да постои суд за воени злосторства само за една територија а не за цел свет
5. Да се слави ова...хммм ако сака некој може ама влада да организира...хммм...незнам што воопшто го предале таму па сега го носат како херој дволично е во најмала рака.
6. Премногу на вулгарен национализам ми смрди работава.

Дали во 2001 беше прогласена воена состојба, и ако не како може некој да се обвини за воено злосторство?

Прва работа, се прави фешта за "Правно" oсуден воен злосторник се праќаат авиони, се пречекува како да е ослободен и неправедно малтретиран, според мене се би било ова ок ако не се амнестираа браќава, ако имавме исти правила за секого, ако ја стварно "одбраниле" oваа држава, ако немавме министер за одбрана кој што на некој начин му бил директен противник на Јохан во време за кое што сега е славен, така да се ова би било ок да се воздигнува овој човек, можеби и заслужил, но тоа требаше да го направат самите граѓани, а не во организација на владата која што истата на директен начин со своите постапки е против идеалите и вредностите за кои се борел Јохан, кое лицемерие само, искрено да бев на местото на Јохан незнам што ке направев , најверојатно незнае што се дешава во неговата сакана Македонија, да би знаел мислам дека не би се вратил во МК, али шта је ту је, инаку и првиот обвинет во хашкиот случај кога дојде беше пречекан и имаше се тоа организирани работи не во ваква мера, но имаше лично од пастирот, па бакнување земја, па гушкање, а знаеме што се сличи отом потом, едноставно кажано лицемерие и популизам.

Како што изјави Јохан, СЕКОЈ кој бил подготвен да го даде својот живот за оваа земја треба да се почитува и цени, Англеов со ништо не ја исквернавил својата држава а кон него луѓето се однесуваат ко да е душман поради константното работење на пропагандата низ медиумите, притоа мижејќи на работи кои всушност претставуваат класично сквернавење на оваа земја, а тоа е клучно во ситуацијава.

Едноставно е никој и ништо, деградиран од сите медиуми во земјава, односно, скоро сите, зар има некаков избор ? Т.е. има, да молчи, толку, или-или е работава, незнам како луѓево тоа у земјава не го сваќаат, па он на времето функционираше сам, ваљда ја осеќаш разликата од тој период и сега, кога е повеќе експониран и кога неговиот глас навистина допира до луѓето.

Нема везе, тоа е више друга тема, нема смисла да ја начнуваме тука.

Еј значи ова е веќе невидено.:confused: Ете каде ни се трошат парите од буџетот т.е данокот што го плаќаме.На пречеци и тоа ако добро разбрав дали со 200 или пак со 20 автобуси.Како и да е многу е.Замислете колку бензин само ќе потрошат и тоа за глупости.:cautious: Инаку за Јохан нема да коментирам многу туку само неколку работи ќе кажам.
-Прво: Не знаеме каде бил нависитна 2001година и дали навистина утепал некого.Ако утепал цивили,нормално е нели дека треба да одговара.Не велам дека од другата страна нема,но како и да е оној што убивал мое мислење е дека треба да си ги сноси последиците.
-Второ: Жена му имаше огромни привилеѓии за овие 8 години.Да не кажам исто како на кралица.:facepalm: Мислам дека требаше малку да се замисли и да се запраша како живеат 30% од луѓето во Македонија.
-Трето:Денес не требаше оваа воопшто да се случи?Бесплатни автобуси,сендвичи,а за песни и славење немаше воопшто потреба.
И зашто има потреба владата да организира вакви настани.Требаше само да известат два три дена однапред и секој кој се чувствува горд и смета дека треба да оди,да си отиде на своја сметка.На крај.Самото тоа што настанов го даваа на Сител ми се одмили тотално.
-Четврто:Ако Јохан толку време не си го видел семејството мислам дека требаше да ги одпоздрави оние кои отидоа на аеродром и да си го земе семејството и да си појде дома.
Наместо така тој го занемари тоа и тргна во монтажната негова прослава..Се обрати во два наврата колку што можев да приметам.Вториот пат му беше даден лист и тој само читаше што пишува на него.А листот бог пита чив бил.

И повеќе од јасно е дека типот ќе се бори за власт,а тој патриот што го нарекуваме денес,можеби во иднината ќе дели тендери со Ахмети.Баш како што тоа денес го прават овие политичари.

П.С За мене вистински патриот не претставува човек кој пред толпа луѓе прочитал текст напишан од друго лице,дека ја сака Македонија.

За мене патриот е да си седи дома,да си гледа и чува децата и истите да си ги воспита за тоа како да си ја сакаат својата земја.

Ехехех ова ме потсети на брат Љубе...прво кога дојде беше Брат Љубе па стане Сестра Љубе па Комшија Љубе па Предавник Љубе сега е Робијаш Љубе :) Ќе чита се што му на пишале и ќе пеа како му компонирале Брат Јохан. А народов ќе игра националистичко оро ќе се лупа во гради горди на својот национализам и национална држава...емоции гордост чест омраза револт...ова она и тоа е...ништо ново под ова сонце...:)
А гледам се појавил и овде некој со Илирски шлем од 2 век пред наша ера...оффф леле :)

Може некој да ми објасни што му значеше на Јохан тоа со http://static1.demotix.com/sites/default/files/imagecache/a_scale_large/1900-8/photos/1949868.jpg
ваквото поздравување??

Иначе Македонија има уште многу вакви херои како Јохан кој денес живеат на работ на сиромаштијата.
Јохан хмм....
Да некој ќе рече херој но ....???/
За тоа каков навистина е Јохан како личност најдобар одговор може да даде Валентина Радуловиќ.
Човек кој тоа време понесен од патриотизмот незнаеше што збори и пред кого за разлика од неговите колеги кој мудро молчеа.Расплет на сето тоа беше јасно Јохан во затвор(и таму понесен од неговиот голем патриотизам) на почеток не знае што изјавува, но како што поминува времето му стана јасно дека самиот се закопал.
Ја бранел Македонија во 2001-ва. алоооо се слушате што зборите?Јохан за разлика од другите кој се давеа во сопствена крв,луѓе кој беа први на ратно поле никој не знае дали воопшто тие се уште живи, тој си седи на фотеља одпрвин во МВР па после во Австрија.
Јохан не е дел од ниту една акција во Тетово и Кумановско за време на војната.

Прва работа, се прави фешта за "Правно" oсуден воен злосторник се праќаат авиони, се пречекува како да е ослободен и неправедно малтретиран, според мене се би било ова ок ако не се амнестираа браќава, ако имавме исти правила за секого, ако ја стварно "одбраниле" oваа држава, ако немавме министер за одбрана кој што на некој начин му бил директен противник на Јохан во време за кое што сега е славен, така да се ова би било ок да се воздигнува овој човек, можеби и заслужил, но тоа требаше да го направат самите граѓани, а не во организација на владата која што истата на директен начин со своите постапки е против идеалите и вредностите за кои се борел Јохан, кое лицемерие само, искрено да бев на местото на Јохан незнам што ке направев , најверојатно незнае што се дешава во неговата сакана Македонија, да би знаел мислам дека не би се вратил во МК, али шта је ту је, инаку и првиот обвинет во хашкиот случај кога дојде беше пречекан и имаше се тоа организирани работи не во ваква мера, но имаше лично од пастирот, па бакнување земја, па гушкање, а знаеме што се сличи отом потом, едноставно кажано лицемерие и популизам.
Мене искрено стапот ме боли дали е Јохан Трчуловски воен злосторник или не, а најмалку ме боли стапот што мисли Хаг и тој суд.

НАТО направи илјадници и илјадници злосторства врз цивили, па никому ништо. Кој го болеше курот тогаш од нив? Никој, па ни сега мене искрено!

Хаг е политички суд, а не правен.Тој функционира на интересира, пари, донации, а не на правда како што и функционира овој свет.Правда имаш само кога ќе умреш.

Може некој да ми објасни што му значеше на Јохан тоа со http://static1.demotix.com/sites/default/files/imagecache/a_scale_large/1900-8/photos/1949868.jpg
ваквото поздравување??

Иначе Македонија има уште многу вакви херои како Јохан кој денес живеат на работ на сиромаштијата.
Јохан хмм....
За тоа каков навистина е Јохан како личност најдобар одговор може да даде Валентина Радуловиќ.
Човек кој тоа време понесен од патриотизмот незнаеше што збори и пред кого за разлика од неговите колеги кој мудро молчеа.Расплет на сето тоа беше јасно Јохан во затвор(и таму понесен од неговиот голем патриотизам) на почеток не знае што изјавува, но како што поминува времето му стана јасно дека самиот се закопал.
Ја бранел Македонија во 2001-ва. алоооо се слушате што зборите?Јохан за разлика од другите кој се давеа во сопствена крв,луѓе кој беа први на ратно поле никој не знае дали воопшто тие се уште живи, тој си седи на фотеља одпрвин во МВР па после во Австрија.

Не се согласувам во се што си напишал, особено во последниот дел, но точно е дека Јохан бил- дали наивен или премогу влезен во патриотски Аркан филм и доста се изглупирал уште на почеткот на истрагата а и пред неа, кажал што не треба да каже, признавал дела, признавал убиства, а албанците, меѓународанта заедница и други само чекаа такви ситуации и луѓе како Јохан, па и како Љубе кој исто беше влезен во тежок војводски филм 2001/02.

Со што поточно???

Па јас сепак сметам дека Јохан ја бранеше Македонија во 2001 година, без оглед на неговата личност и понашање пред конфликтот, тоа си е негов приватен живот и тука не невлегувам.

Па јас сепак сметам дека Јохан ја бранеше Македонија во 2001 година, без оглед на неговата личност и понашање пред конфликтот, тоа си е негов приватен живот и тука не невлегувам.

Ја бранел??:confused:
Кажими преку ПП кое годиште си??
Јохан нема никаква акција преземено во 2001 ти зборам за Тетово и Куманово.Тој нема ниту една дозвола потпишано за превземање на некои мерки.
Значи ти зборам за Тетово.
Он последната година заедно со уште 4-5личности имаше задача да спречи било каква закана за нарушување на безбедноста на СК.Друга функција немаше.

ваквото поздравување??

Не го знаеш поздравот,а имаш на аватар лав и македонско сонце ?
Абе ај не ме дупи.

Ве читам некое време на темава и една дузина Мајки Терези се собраа.Мајки Терези спремни да си го продадат шупакот под кирија за “соживот“.Соживот во кој секој ден ќе се тртат на душманот,ќе бидат ебани и ќе го омаловажуваат Јохан.Човекот кој е херој на поновото време во Македонската историја.Човек кој застана и им се спротистави на терористите,кои пак веќе беа на половина пат до Скопје да го завземат.Никогаш не го заборавајте Јохан Тарчуловски,исто како што нема да ги заборавите и Гоце Делчев,Никола Карев,Ѓорче Петров,Јане Сандански,Питу Гули и сите останати Илинденци,сите Асномци,сите војници од 2001 година кои што животот го дале за Македонија.Сите се подеднакво херои,херои за слободна Македонија.
Ама не.
Денеска кај Македончето херои се сите глумци од турско индиските серии,сите душмани на Македонија и сите партиско обоени гомна на кои што побитно е да го наполнат џебот со пари,отколку да се борат за државата.

Вие што плукате по Јохан на темава,ставете прст на чело и свестете се што пишувате за него.Тој ако не е херој,не знам кој е херој.
Сигурно не е Киро Глигоров.
Или Фрчко.
или Грујо,Бранко...

Да не беше тој и една дузина луѓе како него,денеска немаше да се викаме Македонија.Ќе се викавме Јужна Бановина каде што се зборува српско-бугарски и албански јазик,а ние како народ немаше да постоиме.
Затоа вие што се правите Мајки Терези како ќерка му на Фрчко,престанете со јадење лајна и бидете среќни што постои Јохан Тарчуловски ;)

ваквото поздравување??

Јохан хмм....
Еве јас лично ќе ти потврдам на тоа што алудираш дека Јохан Тарчуловски беше проблематичен лик, скопска бараба, ситен рекетар, но секогаш беше на патриотската линија во Македонија и секогаш имаше македонско национално убедување.Да не те потсетувам дека Јохан Тарчуловски беше еден од основачите на Комити и двигател на нивната промакедонска идеја со уште неколкумина за разлика од 80% скопјани што навиваа и се палеа на Цвезда, Партизан, Југославија и Србија.Јас многу добро го знам Јохан какако личност и дека бил проблематичен, ниту го правам светец, ниту го правам добра личност, но тоа мене најмалку ми е битно.Јас го ценам според други приоритети.Кога тој во 90-те години години млатеше Албанци на секое ќоше во Скопје заедно со Комити и кога заедно со мал дел луѓе наречена навивачка група “Комити“ бранеа македонски идеали, вееја македонски знамија и покрај огромната просрпска/пројугословенска политика во Македонија на чело со Сдсм бие бевте во пелени.

За тоа што бил рекетар го осудувам максимално, но такви и секогаш одат во војна.Тие нормалните не се ни за во војна, затоа што како кокошки ќе изгинат.

А, таа Валентина Радуловиќ да беше саглам ќе земеше нормален маж, а не проблематичен човек.Јас воопшто не сожалувам такви девојки.Сами си се криви за таквиот живот.Тоа е исто како да сожалуваш некој тип зошто жена му го варала, малтретирала психички, а порано знаел пред да ја земе дека е дроља.

Нормално, истото важи и за Соња, сегашната сопруга, да не заборавиме и таа која беше преда да стане жена на херојот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom